Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2011 11:45 - Крахът над Мизия и Тракия. Окончателно побългаряване на траки и македонци.
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 87659 Коментари: 206 Гласове:
11

Последна промяна: 24.08.2012 14:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          През 324 г. Константин І (325-337) нарежда да започнат строителни работи по възстановяването на гр. Византион на Тракийският босфор. На 11 май 330 г. новият Рим е осветен като християнска столица.

         Четиридесет години по-късно римският свят е потресен от хуните, които превземат цяла Скития и вече са на източната граница на римската провинция Панония.

         Първата хунска вълна в Европа ощетява най-много готите, които навлизат към 375 г. в Панония и Мизия като огромна бежанска маса.

         Те са приети от византийския император Валент, но много скоро започват да опустошават Тракия. Валент се връща от персийската граница и през 378 г. е убит край Адрианопол от тези приютени от него готи и от хунска конница, която също е опустошавала Тракия.

         Валент е сменен от Теодосий І.

         През 388 г. Теодосий І се обръща за помощ към хуните, които се включват заедно с готи и римляни в мощната армия на императора, с която той помита на запад Магнус Максим (383-388), който се е опитал да узурпира западният трон.

         След тази победа, възхвалявана от летописците, готите обаче са недоволни от плячката и започват да опустошават Илирия и Тракия, а хуните също показват своите претенции и превземат гр. Сирмиум през 389 г., с надеждата той да е техният южен пост.

         При Мавро Орбини е съхранен един откъс от готската хроника на Касиодор (487-583), където последният отбелязва това завоюване на Сирмиум.   „Марк Аврелий Касиодор пише, че българите се сражавали с ромеите още по времето, когато владетел на тази империя бил Теодосий І ; след много битки българите били победени около 390 г. и Италия си възвърнала Сирмиум.” (Мавро Орбини. Царството на славяните 1601. С., 1983, с.51-52).

         През 390 г. Теодосий І си връща любимият град, откъдето през 379 г. е започнала кариерата му на източен император.

           През 390 г. той вече е станал император и на западната империя и обединява под своя скиптър цялата римска земя.

        През 405 г. и през 408 г. хунския генерал Улдин подлага на атаки Тракия.

         Готският вожд Аларих извършва жестоки набези в Тракия, преди да я напусне и да се насочи към Рим.

         През 447 г. Византия е нападната от Атила.

         Това е най-мащабната война на хунския император, според хунолога Ото Менхен-Хелфън (1973).http://books.google.bg/books?id=CrUdgzSICxcC&printsec=frontcover&hl=bg#v=onepage&q&f=false

         Атила покорява поддунавските градове от Ратиария (дн. с. Арчар, Видинско) до Нове (дн. Свищов). Превзема Наис (Ниш), Сердика (София), Филипопол (Пловдив), Аркадиопол (Люле Бургас) и войските му стигат до Херсон Тракийски и Мраморно море, където патрицият Анатолий сключва примирие.

         Атила получава залог от 6000 фунта злато, а през 449 г. трябва да получи за първи път новият ежегоден данък от 2 100 фунта злато, които източната империя се задължава по договор да изплаща. За сведение първият данък, който хуните изобщо взимат от Византия, е скромните 350 фунта злато. Бледа и Атила до 445 г. успяват да го увеличат на 700, а еднолично Атила през 447 г. го вдига на 2 100.

       Летописците от онова време дават потресаващи сведения за войната от 447 г., един пише за превзети и разрушени 100 града, друг за 60.

 

         Според  Йордан, по негово време (т.е. около 551 година, когато пише своя исторически труд) имало хуни, заселени във Византия, които той нарича „сакромонтизи и фосатизи”.

 

        В това свое съобщение Йордан  отъждествява две, хронологично раздалечени заселвания на хуни във Византия. Около 457/8 г. (с възцаряването на Лъв), хуни са поселени в региона на гр. Лом до р. Вит на изток. Тези хуни, Йордан нарича „фосатизи”, от римското понятие за „военен лагер”. Те са заселени от Лъв с традиционната римска уговорка да защитават военно земята и да не пропускат на юг външни врагове. Така те играят ролята на „фосатизи” (преден военен лагер на Византия).

 

      Що се отнася обаче до ония хуни, които Йордан нарича „сакромонтизи”, това име е неточно предаване от него на византийския топоним „Стримон”, където хуни са заселени не по времето на Лъв, а по времето на Юстиниан І, т.е. след 527 година. Най-вероятно това са 2000 кутригури на Хиниалон, упоменат и от Прокопий през 551 г. Но Йордан по принцип е прав за наличието там на хуни-сакромонтизи (чети: стримони), тъй като „по негово време”, т.е. към 551 година, те вече са там.

 

         През 448 г. Зенон кани българска конница в Мизия и Тракия, която противопоставя на готските вождове Теодорих Триария и Теодорих Амал, войските на които обезлюдяват Тракия и Мизия.

 

         От 493 г. до 565 г. българите-кутригури извършват масови нападения над Мизия и Тракия и отвличат много хора в плен, а българският цар Заберган през 558 г. даже окупирва Константинопол.

 

         След 568 г. авари и българи постоянно нападат Мизия и Тракия...

         През 585 г., според хрониката на Теофан, Филипик бил назначен за стратиг на Изтока и заминал да воюва с персите, на следващата година, т.е. през 586, пише Теофан, кагана „страшно воюва в Мизия и Скития(л.м. 6079).

         Скития в случая е дн. Добруджа.

         Българи и авари превземат през 586 г. градовете Ratiaria (дн.Арчар), Bononia (дн.Видин), Almus (дн.Лом), Доростол (дн.Силистра), Zaldapa (дн. NegruVoda, на границата с Румъния), Marcianopolis (дн.Девня), Panysos (селище на р. Камчия) и Тhuidas (дн. Сливен). На юг стигат в Тракия чак пред „дългата стена”.

         Оттам се връщат на север към Дунав, понеже са притеснени от Мартин и Коментиол. Стигат до гр. Appiaria (между дн. Русе и Тутракан) и го превземат с помощта на един инженер на обсадни машини Бус.

         Случката е следната.

          Бус бил попаднал в плен и не успял да се скрие зад стените на гр. Апиария, при нападението на аварите. Той казал на кагана, че може да се откупи. Бил заведен, заедно с останали пленници, пред крепостта и оттам викал за пари, но някакъв мъж, който бил любовник на жена му, убедил гражданите да не го откупват. Явно това било нещо като търг пред окупираните стени и откупилите се, били освобождавани от вархоните.

         Бус се видял в чудо и обиден на съгражданите си, разкрил пред кагана, че е инженер по обсадни машини и му направил проекти за бойна костенурка.

         Теофан въздъхва в своята хроника: А варварите, научавайки обсадното изкуство, превзеха още много други градове...”(л.м.6079)

 

         През 590 и 591 години Маврикий успява да помогне на беглеца Хосрой ІІ да вземе трона на Персия, така е сключен мир между двете държави и императора започнал да прехвърля войски от изток в Тракия.     
          Теофан пише: „В това време, когато на изток се възцари дълбок мир, от война се вълнуваше Европа
(чети: Балканите). Ето защо император Маврикий прехвърли войски от изток в Тракия(л.м.6082)

         През 592 г. „каганът поискал да му бъде увеличен данъка, но императора не уважи думата на варварина(Теофан, л.м.6084).

         С прехвърляне на войски от изток в Тракия, Маврикий станал по-уверен в силата на римското оръжия. Той дори лично инспектирал областите в Тракия, „за да види следите на варварските опустошения(л.м.6083) още през пролетта на 591 г. Теофан пише, че „полковете стъпили в Тракия, отиде заедно с тях и Маврикий(л.м.6083). Тогава в Тракия му довели и тримата гуслари-славяни, които той като разпитал, пратил по живо да живеят в Хараклея, на Мраморно море.

         През 594 г. Петър, в ролята на главнокомандващ, повел армията в Odessus (дн. Варна), а оттам в Marcianopolis (дн. Девня). Оттам отишъл в Zaldapa  и през Iatrus (дн.Кривина), се отправил към Novae (дн. Свищов), където тържествено влязъл на 23 август 594 г.

         Останал два дена и продължил на запад, като изпратил пред себе си разузнавателен отряд от 1000 войника.

         Последните срещнали по пътя си десет стотника българи, които били спокойни, понеже знаели, че между кагана и Маврикий има сключен мир.

         Петър обаче провокирал конфликт и българите се опитали да убедят ромеите да не нарушават мира, но се стигнало до ръкопашен бой.                  „Българите се приготвиха, както е при тях обичая за битка, застанаха в тесни редици и встъпиха в ръкопашен бой с голям героизъм, като заставиха ромеите да се обърнат в бягство”, пише Теофилакт (кн.VІІ,ІV,4).

         Като напердашили ромеите, българите заминали на запад, за да предупредят кагана за прииждащата армия. През това време Петър съблякал дрехите на таксиарха на победения ромейски отряд и го бичувал публично за загубата.

         Каганът като научил от българите за Петър пратил посолство, което изразило негодувание от нарушаването на мира.

         През лятото на 595 г. на разгорещена среща на кагана с византийския генерал Приск, аварският владетел казал: ”Нека бог отсъди между кагана и император Маврикий! Да бъде отмъщение и възмездие от бога!” (кн.VІІ,Х,8).

         Така кагана изразил своето възмущение от присъствието на войските на Приск.

         Аварският владетел се заканил, че ще разруши много градове и дори пратил посолство при Приск с искане официално да бъде разтрогнат договора за мир, след като ромеите го нарушават постоянно.

         През 596 г. вархоните нападнали Далмация и унищожили 40 крепости (Теофилакт; кн.VІІ, ХІІ,1). Атаките на вархоните и славяните стигат и до Солун, чиято обсада е описана в „Чудесата на Св.Димитър”.

         Атаките на авари и българи и обезлюдяването на Тракия продължават до 630 г.

         През 680 г. българите на Аспарух създават държава в Мизия и превръщат траките и славяните в български поданици...

image




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. анонимен - много люти и зли тез българи бе чо...
08.11.2011 12:15
много люти и зли тез българи бе човек,но за радост не всички сегашни българи са татарски наследници,Атил много хубаво е обяснил,че татарите са васални племена на монголците и са бели,русички хубавци,в това число и прабългарите.хубаво си го написал като данни,но това не касае повечето българи.напиши нещо за тези славяни-траки,които обсаждали солун с аварите,те са свързани с българите от южна България,стига с тези прабългари от севера.
цитирай
2. letopisec - По поръчка не пиша, аз изследвам историята...велики са българите, да...и държавата им Велика България.
08.11.2011 12:25
анонимен написа:
много люти и зли тез българи бе човек,но за радост не всички сегашни българи са татарски наследници,Атил много хубаво е обяснил,че татарите са васални племена на монголците и са бели,русички хубавци,в това число и прабългарите.хубаво си го написал като данни,но това не касае повечето българи.напиши нещо за тези славяни-траки,които обсаждали солун с аварите,те са свързани с българите от южна България,стига с тези прабългари от севера.

цитирай
3. d3bep - Обезлюдяването на тракия не е факт, ...
08.11.2011 13:25
Обезлюдяването на тракия не е факт, а мит :) Ако беше факт, би следвало да има рязък хиатус и пълна подмяна на две култури. Вместо това, даже и по времето на нахлуването на войнстващото християнство, което със сила се разправя с всичко извън културната му среда, даже тогава ,такъв хиатус няма.

ТОва е преувеличение, сходно с преувеличението на "келтското нашествие". Келтите унищожил итраките, унищожили и гърците.. Бре. А 60 години по - късно траките ги унищожили...
Що се отнася до трако - славяните ,отдавна търся източник, който да опише тея двете неща... Заедно и поотделно. Но най важното, едновременно.
Подозирам ,че такъв източник просто никога няма да бъде намерен обаче ,защото става дума по - скоро за различна терминология, отколкото за тотално различни групи население.

Поздрави за добре подкрепената изворово статия :)
цитирай
4. letopisec - 3. d3bep
08.11.2011 13:52
и аз, подобно Вл. Георгиев и Ив. Дуйчев смятам, че траките на Балканите не са напълно унищожени, друг е въпросът, че те се романизират...Подобно на тия двама учени и аз смятам, че траките стават част от българската народност след 680 г.; и аз, като теб, не откривам източник за т.нар. "трако-славяни", това е един мит, отречен още през началото на ХХ в.; Привет за проучванията ти за траките в Египет...
цитирай
5. letopisec - Прокопий се жалва, че не е останало кътче от ИРИ, неопустошено...
08.11.2011 13:58
„(Юстиниан) свикваше без всякаква причина водачите на хуните и поради безумна щедрост им връчваше огромни суми, правейки това уж като залог за приятелство. Говореше се, че той правел това и по време на царуването на Юстин. А водачите, като отнасяха парите, изпращаха и други съуправници заедно със свитата им, та и те да могат да продадат мир на този, който безусловно искаше да го купи. И едни от тях се захванаха да заробват ромейската държава и от императора им бе заплатено не по-малко, отколкото на първите. А подир тях пък трети се втурваха да грабят измъчените ромеи и след плячката получаваха като награда за нападението императорската щедрост. Така, накратко казано, варварите един по един не пропускаха случая да обират и поред да изповличат всичко. И тъй, тия варвари имат многочислени водачи (пълководци-бел.ред.), та поради това непрекъснато се протакаше войната, причинена от необмисленото прахосничество на Юстиниан. И тя нямаше край, а непрекъснато обикаляше наоколо. Нито едно място, ни планина, ни пещера – въобще кътче от ромейската земя не остана неопустошено по това време, а много области бяха завладявани по пет пъти и повече. А пък какво претърпяхме от мидийци (чети: перси-бел.ред.), сарацини (араби-бел.ред.), славяни, анти и от другите варвари, аз съм описал в предишните си повествования. Но тук бе нужно да опиша това, което обещах в началото на книгата – да разкрия причината на събитията” (Прокопий Кесарийски. Тайната история.,с. 50).
цитирай
6. germantiger - ...
08.11.2011 14:06
1. анонимен - много люти и зли тез българи бе чо...
12:15
много люти и зли тез българи бе човек,но за радост не всички сегашни българи са татарски наследници,Атил много хубаво е обяснил,че татарите са васални племена на монголците и са бели,русички хубавци,в това число и прабългарите.хубаво си го написал като данни,но това не касае повечето българи.напиши нещо за тези славяни-траки,които обсаждали солун с аварите,те са свързани с българите от южна България,стига с тези прабългари от севера.

...

В Античността и ранното Средновековие (колкото "искаш" и след тях) е имало "бол" люти зверове клали кого ли не и рушили какво ли не. Българите не са сред тях и не са известни с това, чудесно знаеш анонимни. Това, че не са и мили хора в онова време също е логично и ясно, няма как да бъде иначе - напротив, респекта и жестокостта често пъти вървят ръка за ръка.

Днес българите въобще не са русички с единични изключения. Там "антропологично" се къса фантазията траки-славяни и българи!

...

Постинга летописец е типичен за теб - извори, както те адмирира дзвер, конкретно и много! Поздравления ;)
цитирай
7. letopisec - 6. germantiger - ...
08.11.2011 14:10
Благодаря ти за оценката...Благодаря и на гласувалите по фейса...
цитирай
8. d3bep - и аз, подобно Вл. Георгиев и Ив. Д...
08.11.2011 20:06
letopisec написа:
и аз, подобно Вл. Георгиев и Ив. Дуйчев смятам, че траките на Балканите не са напълно унищожени, друг е въпросът, че те се романизират...Подобно на тия двама учени и аз смятам, че траките стават част от българската народност след 680 г.; и аз, като теб, не откривам източник за т.нар. "трако-славяни", това е един мит, отречен още през началото на ХХ в.; Привет за проучванията ти за траките в Египет...

Известна част се романизират, итова са даките - гети.
Друга част с иостават пишещи на така нареченият негръцки гръцки, т.е. на нещото, коеот наричаме гръцки по определение, а очевидно е по скоро лингва франка на източното средиземноморие, само че едни са си го обсебили. Исме го кръстили на тях, просто ей така... Макар че все повече изпадам в убеждението, че при тях последни се появява тоя език.

И това между другото е видимо и в първото българско царство.
Надписите са на гръцки, коеот е и връзката с тракийският обичай преди това.
Защото траките от много векове ползват именно гръцки. Особено за каменните си надписи.
А ако идваха от монголия и китай тея люде, те нямаше да пишат на гръцки, нали? Ак оидваха от Иран и Индия, и там си има писменост, като че ли... А те пишат на гръцки, както са си писали хилядолетие назад....

Мерси за поздравите :) Но направо ти казвам ,че при мен битката за изясняването на тея връзки стига освен по - назад, и по -далеч напред във времето, т.е. търся даже остатъците на тая култура в днешната култура...

ПОздрави!
цитирай
9. voulgaros - dзвер, знаем че си леко олигофрен - ...
09.11.2011 08:43
dзвер,знаем че си леко олигофрен - каква хубава гръцка дума,а.
ТРАКИТЕ СА ГЪРЦИ..ТОВА Е..КОИТО ИСКА МОЖЕ ДА Е БЪЛГАРИН СЛЕД 855Г. КОГАТО БОРИС ПРИЕМА ГРЪЦКАТА КУЛТУРА....
ТРАКИТЕ ПИШАТ И ГОВОРЯТ НА ГРЪЦКИ 1500 ГОДИНИ--ОТ 1000ПР ХР ДО 600 СЛ ХР...ама не са гърци ГИА СУ ре,ПАЛИКАРИ МУ ДЗВЕРАКИС.
...ЛЕТОПИСЕЦ, НАМЕРИМИ ИЗВОР НА ТРАКИТЕ---БЕЗ ГРЪЦКИ ЕЗИК---НЯМА
ИМА ЗАПАЗЕНИ САМО ОТДЕЛНИ МАЛКИ ДУМИЧКИ---КОЕТО Е СУПЕРА МЕГА МАЛКО.
цитирай
10. letopisec - voulgaros
09.11.2011 09:23
дори юдеите признаха, че не могат да открият останалите десетина израилски колена, как така приемаме, че траки и мизи е едно и също, като в Илиядата е написано, че са два народа; в лувийските и асирийските клинописи се споменават само "мизи", под формата "муши" и "мушки"; кажи ми знаеш ли кой го измисли тоя термин траки...Ами, че ако някой реши да направи роднини всичките ония, дето гърците ги наричат "варвари"???Тогава целия свят срещу гърците ще стане, то май Спароток работи по тая версия, вчера траки-индийци, утре траки-ескимоси :)
цитирай
11. d3bep - Извори на други езици има, н оне са с ...
09.11.2011 10:30
Извори на други езици има ,н оне са с името траки. Трак исе ползва от:
- гърци
- евреи
- римляни.
А за "тоя език", честно казано браткиш вулгарос, вече обмислям как да ви го отнемем.
За мен това е очевидно език ,съществувал в района, който вие сте си присвоили, разписали сте се на него с голяма любов към себе си и тъй, като останалите източници са останали по - трудно разбираеми , историографите го тумнали че е гръцки.

Иначе е очевидно ,че връзка с тоя език има:
- демотиката, даже очаквай утре една статия за гръцката култура - оригиналдъ, добре си дошел да те шамаря;
- новофригийският

Сам одето тея езици и двата са с далеч по - стара идоказуема история от гръцкия. Не знам тогава как можем да пишем ,че това е гръцки ,ан някакви изсипали се в района от нищото чергари.

Другият, който също е сериозен кандидат в групата ,е тракийския, кито също е форма на така нареченият гръцки, само дето при класификациите досега траките зорлям ги държат по - млади от гърците.
От цялата тая група ние сме избрал ида припишем езика на гърците. Може би защото те са си го приписали, и римляните после подир тях. Добре, ама здравият разум казва друго и римляните изобщо не са спецовете по древна история и езикознание.
цитирай
12. voulgaros - ПАВЛОС МЕЛЛАС
09.11.2011 12:39
фригите,ХАХА...АМИ ЧЕ РАЗБИРА СЕ ЧЕ ФРИГИИСКИЯ И ГРЪЦКИЯ СА РОДНИНСКИ ЕЗИЦИ..НАИ-БЛИЗАК ДО ГРЪЦКИЯ.И ТО В ОФИЦИЛАНАТА МУ ФОРМА АТИЧЕСКО-ИОНИИСКАТА Е ИМЕННО ФРИГИИСКАТА ГЛОССА...
ЕЛИТА НА ФРИГИА ИДВА В АТИКА И ПЕЛОПОНИСОС, СЛЕД КАТО ГАМИРУ-КИМЕРИОТИТЕ ГИ РАЗПЕРДУШИНВАТ В АНАТОЛИА.. АСИИРИИЦИТЕ СЪЩО РАЗБИВАТ ФРИГИТЕ...ОСТРОВА НА ПЕЛОПС=ПЕЛОПО НИСОС

ТА КАКВО СИ РАЗПИЩОЛИЛ ,ВУЛГАРИНО???
КВО СЕГА--ВИИ СТЕ ФРИГИ ЛИ???
СЛАВЯНСКИ ГЛУПАЦИ
цитирай
13. letopisec - 12. voulgaros - ПАВЛОС МЕЛЛАС
09.11.2011 13:38
Павлос, благодаря за коментара, аз наистина не мога да разбера защо някои хора искат да ни направят траки и славяни, при положение, че има толкова източници, които свързват произхода на утигурите/българи с кимерийците? Ето Прокопий пише, че утигури и кутругури са "едноплеменни", а Теофан пише вместо утигури, българи, т.е. че българи и котраги са едноплеменни. Защо да не си знаем хуно-българската история? Само защото руско-съветските историци пишат, че хуните били идвали от Китай и са монглоиди. Но това още от 1945 г. е отречено и никой на запад, вкрючително и гръцките учени, не пишат че това е верно. А ние четем само славянските руски учени по тоя въпрос...Ами вижте американския професор Хелфън и неговата книга "Светът на хуните", излязла в Калифорния през 1973 г...Стига са повтаряли руско-славянските учени, че хуните били дошли от Ордос и Жълтата река. Това е "вчерашния ден на науката". Да се прегърнем с гърците, както Тервел е прегърнал Юстиниан ІІ и му е помогнал да си върне трона, а пък той братски му дал Загоре. После Тервел идва пак на помощ през 718 г. срещу арабите. Гърците пък ни дават християнството и дори правят събор през 870 г. само и само да угодят на княз Борис и да бъде преименувана Илирийската диоцеза в Българска архиепископия. Ами колко гърци като Теофилакт Български, са носили с чест името Български, не защото са българи, а защото е имало общопризната архиепископия Българска...Всички наши възрожденци, цялата плеяда ученици около Райно Попович, са учили гръцки...И Раковски е бил ученик на даскал Райно, и Ботьо Петков, и Гаврил Кръстевич...
цитирай
14. letopisec - 13. harta -
09.11.2011 13:46
поръчкови са приказките за "славянското море", дето заселило всичко и дори Пелопонес бил славянски....Ама гръцките историци се подсмихват под мустак на тоя тъп пан-славизъм, щото гърците не са славяни...А пък в ИРИ колко етноса е имало, културният ли асимилира неграмотния или обратното? Българите ги изкараха една орда, а пък как така тая държава не се казва Словакия или Словения; Кой научи славяните/склавини да воюват и кой ги разпределяше къде да ходят, едните на юг, а другите към аварите...Кой???...Ами точно държавника Аспарух. Поклон пред него. Теодорих през 487 г. като бе заел Нове, успя ли да направи държава в Мизия? Не, отиде и направи в Италия. Значи не е било лесно да се направи чужда държава в пределите на ИРИ, но Аспарух успя...Днешните наследници на Византия могат да кажат, че граничат със себе си...
цитирай
15. voulgaros - Здравейте Г-н Милчев. Извинявам се ...
09.11.2011 16:20
Здравейте Г-н Милчев.Извинявам се за малко просташкия изказ на писане,Но много простаци има и в България също, които пишат и във вашият блог.

Подкрепям ви със сигурност, и аз смятам че истинската история на българите е ''НЯКАКСИ'' непълна и не-точна.Аз писах при Спаротока, за истинското автентично ядро на българите...дали са били хуните или кимерииците...това трябва да се проучи обективно и непредубедено,,
НЕ ПОНАСЯМ ГЛУПАЦИ КАТО ДЗВЕРА...МНОГО СА В БЛОГОВЕТЕ ОБАЧЕ...

ТЕЗИ СЕ НАС..АТ ОТ ТРАКО-ЦЕНТРИЗАМ И ПАН ТРАКИИСКИ БУЛГАРИЗАМ...
А НЕ ТАМ Е АВТЕНТИЧНИЯК КОРЕН НА БЪЛГАРИТЕ...
ПОЗДРАВИ
цитирай
16. d3bep - фригите, ХАХА. . . АМИ ЧЕ РАЗБИРА СЕ ...
09.11.2011 17:03
voulgaros написа:
фригите,ХАХА...АМИ ЧЕ РАЗБИРА СЕ ЧЕ ФРИГИИСКИЯ И ГРЪЦКИЯ СА РОДНИНСКИ ЕЗИЦИ..НАИ-БЛИЗАК ДО ГРЪЦКИЯ.И ТО В ОФИЦИЛАНАТА МУ ФОРМА АТИЧЕСКО-ИОНИИСКАТА Е ИМЕННО ФРИГИИСКАТА ГЛОССА...
ЕЛИТА НА ФРИГИА ИДВА В АТИКА И ПЕЛОПОНИСОС, СЛЕД КАТО ГАМИРУ-КИМЕРИОТИТЕ ГИ РАЗПЕРДУШИНВАТ В АНАТОЛИА.. АСИИРИИЦИТЕ СЪЩО РАЗБИВАТ ФРИГИТЕ...ОСТРОВА НА ПЕЛОПС=ПЕЛОПО НИСОС

ТА КАКВО СИ РАЗПИЩОЛИЛ ,ВУЛГАРИНО???
КВО СЕГА--ВИИ СТЕ ФРИГИ ЛИ???
СЛАВЯНСКИ ГЛУПАЦИ

Е бате, не знаех.
Звинявай, не съм са збръснал.

И каот гърците сте фриги майна, найш кво.

АЙ ПРЕВЕДИ МИ ТОЗ ФРИГИЙСКИ НАДПИС.
На чист фригийски, пардон ,дет го викаш ти, грецки е.
Чекам.

http://forum.abv.bg/index.php?act=attach&type=post&id=25610

Знам че нема те дочекам :)
цитирай
17. d3bep - ПП.
09.11.2011 18:01
Или понеже те гледам че не се справяш добре с фригийския, преведи ми поне тея клюнатите божества, аксесоарите им и крилатото слънце над тях, от гръцки майна :) Искам да ме запознаеш с гръцкия им аналог. Плийз, антиколого :)

Ех че сте ми гърци... Мили мои. И кокошките ви снасят щраусови яйца...
А банките ви печатат по 13 евро на цяло, за противк кризата....
цитирай
18. shtaparov - Нека!
09.11.2011 21:35
voulgaros написа:
фригите,ХАХА...АМИ ЧЕ РАЗБИРА СЕ ЧЕ ФРИГИИСКИЯ И ГРЪЦКИЯ СА РОДНИНСКИ ЕЗИЦИ..НАИ-БЛИЗАК ДО ГРЪЦКИЯ.И ТО В ОФИЦИЛАНАТА МУ ФОРМА АТИЧЕСКО-ИОНИИСКАТА Е ИМЕННО ФРИГИИСКАТА ГЛОССА...ЕЛИТА НА ФРИГИА ИДВА В АТИКА И ПЕЛОПОНИСОС, СЛЕД КАТО ГАМИРУ-КИМЕРИОТИТЕ ГИ РАЗПЕРДУШИНВАТ В АНАТОЛИА.. АСИИРИИЦИТЕ СЪЩО РАЗБИВАТ ФРИГИТЕ...ОСТРОВА НА ПЕЛОПС=ПЕЛОПО НИСОС ТА КАКВО СИ РАЗПИЩОЛИЛ ,ВУЛГАРИНО???КВО СЕГА--ВИИ СТЕ ФРИГИ ЛИ???СЛАВЯНСКИ ГЛУПАЦИ

Нека не търпим псувните на този фермер Павлос Малакас приятели,а да заклеймим простащината му!
цитирай
19. shtaparov - Историческата истина
09.11.2011 22:07
Историческата истина сочи,че Мизия и Тракия са били обезлюдени откъм окупатори /роми-елини/,
а не откъм Българи. Племената искали бащините си земи и изтребвали безмилостно всички чужди натурници,които се намърдали там по време на многовековната римска окупация!
цитирай
20. shtaparov - Техните
09.11.2011 22:11
d3bep написа:
Или понеже те гледам че не се справяш добре с фригийския, преведи ми поне тея клюнатите божества, аксесоарите им и крилатото слънце над тях, от гръцки майна :) Искам да ме запознаеш с гръцкия им аналог. Плийз, антиколого :)Ех че сте ми гърци... Мили мои. И кокошките ви снасят щраусови яйца...А банките ви печатат по 13 евро на цяло, за противк кризата....

Техните кокошки снасят бръбошки,а тия обратници се женят за тях.
цитирай
21. marknatan - voulgaros "НЕ ПОНАСЯМ ГЛУ...
10.11.2011 07:13
voulgaros "НЕ ПОНАСЯМ ГЛУПАЦИ КАТО ДЗВЕРА...МНОГО СА В БЛОГОВЕТЕ ОБАЧЕ..."
Не си сам,voulgaros,в мнението си .Пък и да си сам спомни си какво казва създателя на хеленизма,Александър от Македония,един вълк не го е страх от много овце по повод нападението на египедския фараон,който за периода е ПЕРСИЙКИЯТ ВЛАДЕТЕЛ„така както е изобразяван на стелите в Египед по късно и Александър. Не го бъркай тоз модерен стил ,този стил проникнал и в музиката,изобразителното изкуство и скулптирата,във философията и произведенията на занаятчиите ,със потомците на цар Хелен първият цар на хеленците,наречени в негова чест хйеленци,които са конгломерат от различни просветени .
Грухтящото дзверче обяви надписите на Муртагон за факсимилета,защото противоречало на представените от плагиатора психопата боцман тъпни "докази" за малоумни,разширени и от съафтури,като долния шебекоид штапаров,гетския лизач и други шизоидни ил да дебили чули се с испански професори,които им потвърдили подозренията ,как Ганчо тъпото не бил се сетил,че Българите били Ромски стражари защяото както доказал психопата боцман и свинята дзвер го панимал от едно облизбане нация етнос народ племе не означавали нация етнос народ племе а с тях се обозначавали ромски военни структори ,които спратокоиди неосъзнаващи,че т.нар. българи са и последните елини,наричат тураки ,служебно понятие по лимеса от Омир насам,след което свинята изрови с муцуната тракийсите пирамиди в Египед и предтсваи персийкото изкуство и фараоните персийци за тракийци защото били изобразени по гипедфски,което всчики знаели било от тураките и по утвърден от олигофрениет обрачзец на Възраждане се започва с оливането доаказа,че квото и да яли прасетата от доказвателният им орган се една и съща рядка течност доказ,която миришела на тракийски.Тази на не тракийците,например на лошадите имал адруг аромат,който пък бил съвсем различне от тази на гоедата. Само тракийскат била различна,което различавало траките от животните.


Ta в девети век императорите никифор първи и константин пети наново заселват напълно обезлюдената тракия с араби,сирийци,арменци.

Като живеещи в жилищен комплекс Тракия те са поредния доказ на изтъпели Филибари,че са по добри от Локомотив. Но коматевци не си сдават комата,локомотива на историята "славянството" и с научените докази на психопата боцко от тезта на керамопулос ,доказват кои са българите в добавка на апостолите на славяните от тракийски произход като родени в тракийскияпт град солун от майка славянка и баща Лъв,което ги прави Сфинксовете на новите грухтящи патриотично по боцмански свинчовци одзверено доказващи нищо повече ,а слабоумието си .

маймуняшки речник :

Свинкса символ на Апостол Киро в Гипед ,подчертаващ тракийските им корени,сделано от майка славянка демек тракийка демек човек и баща ЛЪВ в изящеш Тракийкси стил известене ни от излъсканата черна тракийска керамика и наподобяващ стила тракийските ритони с които се гребало тракийско вино от тракийсите кратери и тракийсите калдрони
цитирай
22. letopisec - shtaparov
10.11.2011 09:04
и на мен ми прави впечатление, че в блог.бг стилът на обръщения, си е баш балкански...Леле, мен хората на Спароток, естествено по негова команда, колко ме псуваха и обиждаха, наричаха ме агент на ДС, гей...Но ти, Щтапаров, си бил винаги коректен и аз не мога да не го отбележа...
цитирай
23. letopisec - marknatan,
10.11.2011 09:07
ти имаш обзорен поглед върху нещата, кажи ми колко "школи" има в блог.бг, пишещи на историческа тема, и кои са характеристиките им, интересно ми е как ти гледаш на нещата...Давам ти идея дори за пост, ако я приемеш...
цитирай
24. d3bep - Летописец
10.11.2011 09:49
Жалко че не можем да попитаме Маркнатан и колко от тях стават само за белене на чушки, каот и такава отговорност трябва да им се поверява внимателно... Щото той е очевидно един от тях, воден само от гола злоба и омраза и явно недоволен от живота си киселяк :)
От немане кво да каже, пак снесе нещо и готово...

Лошото е, че нещ оспря да се коментира темата ,а почнаха да се коментират тапирски изказвания.
ВЪпросът е известен, даже имаше едно свидетелство, че тракия била обърната на "скитска пустиня". Но лично според мен следи от такъхв погром може да има само сред византийците, т.е. това пресъздава по - скоро тяхната пропаганда срещу нашествието, отколкото реалн исъбития и геноцид, за аккъвто изобщо нямаме основания да говорим.
цитирай
25. letopisec - d3bep
10.11.2011 11:48
ами, ако е имало толкова много свободомислещи и независими траки, при това и скултура и писменосту що така от 1 до 7 в. само един Спартак знаем...Въстание да са вдигнали?
цитирай
26. d3bep - А, ами това е отделен проблем, Летописец :)
10.11.2011 12:33
Проблемът че не знаеш например поморийската гробница, или бургаското съкровище, или Боспорските монети и прочие :)
Не е само един спартак целата работа, на даките само знаем доста вождове, на траките също, ред автори от Овидии и Страбон та до византийските споменават траките от района.

Има обаче следният проблем:
1. Никой не е казал че траките са напълно независими.
2. В гърция и Рим историографията има подчертано пропаганден характер; те пишат само каквото им отърва и както им отърва. Много често големите на деня си "наематр историци" точно както днес се наемат пиари. Полибий, Херодот, Калистен... Да не продължавам. ТО и за келтите и галите много в гръцките летописи няма, също и за скитите и хуните в римските, ама това не значи че не са съществували, нали :)

Добре е за да изшиеш такова глобалн озаключение да притеглиш археологията, а не само цитатите на разни меродавни гении.
В периода 1-4 век археологията по нашите земи е предимно тракийска, и имаме и имена. Е, не са чутовни герои кат Юлий Цезар.
цитирай
27. anonymousbulgaricus - Първо това не са всички свидетел...
10.11.2011 12:38
Първо това не са всички свидетелства за обезлюдяване, а и е напълно невъзможно тази тема да бъде разглеждана, ако не бъдат дадени съответните данни за заселването на тези територии. Т.е. всяко обезлюдяване или демографски движения имат отношение към картината на Полуострова, особено след като Константинопол става столица на Империята. Няма как нейния хинтерланд да бъде оставен "безлюден" в продължително време. Въпросът е кой и като как се заселва?

Второ, естествено че има хиатуси и то огромни. Тук не става въпрос за селищни могили вече, а става въпрос за разгърната селищна система от римски тип и е очевидно и очевадно как едни цветущи, големи и китни селища, градове, колонии, крепости и т.н. практически изчезват от картата на полуострова в този период, превръщайки се в обикновени топоними. Някои остават разбира се, но в никакъв случай не може да се каже, че състава на населението там е един и същ. Първо, защото нивото на проучванията е недостатъчно (повечето са и съвременни градове), второ, защото новите заселници логично ползват оставеното от старите и се влиаят от него, защото е по-добро от това дето те знаят и имат и трето, защото християнството универсиализира голяма част от бита и културата, като унищожава следите от предходното.

Трето, "обезлюдяване" се ползва твърде превратно и в твърде съвременен контекст като някакъв поголовен геноцид. Такова нещо рядко се случва и обикновено се маркира в изворите, обезлюдяването в историческия контекст, означава да прогониш населението, най-вече мъжете - да ги избиеш или завлечеш на някъде. Случи ли се това, за държавата, в случая ИРИ, районът е обезлюден - не плаща данъци, не дава войници, не обработва земята.
Жените и децата никой не ги изтребва и няма защо, то не е и нужно, така изчезват народите в древността - лиши ги от водачи и мъже и им оправи жените и вземи децата и хоп... само евреите са измислили форма за народностно оцеляване срещу това и затова още ги има....
цитирай
28. anonymousbulgaricus - Така че, във всяко отношение, ако не ...
10.11.2011 12:46
Така че, във всяко отношение, ако не "обезлюдена" в съвременния смисъл на думата, от първи век насам тази територия от Римската империя е системно "обез...да го кажем "тракена". Въпросът обаче е окончателно решен от българите, които асимилират всичко, до което се докосват и имат достатъчно време да българизират по-голямата част от Балканите, с което въпроса кой "трак", кой "скит", "гет", "печенег", "славянин", "куманин", "хун", "алан", "куманин" или па "етиопец" даже е окончателно и безвъзвратно решен поне до 17 век, когато българите на север от Дунав все по-системно се "руманизират", тия в Морава, Белград и Браничево "сърбизират", в Панония "маджаризират", в Албания "албанизират", в Северна Гърция "гърцизират", в Македония "македонизират", а сега виждаме, че някои се мъчат да разпаднат и сегашния остатък от българите и да "тракизират" част от него.

В списака не включвам "латинизираните" и "татаризирани" или "русизирани", защото така или иначе тяхната връзка с Дунавска България от която са част горе споменатите е прекъсната достатъчно рано и имат собствена историческа съдба!
цитирай
29. letopisec - anonymousbulgaricus
10.11.2011 12:51
благодаря за коментарите, както винаги си изключително обективен...
цитирай
30. anonymousbulgaricus - А по въпроса ти за школите - дефин...
10.11.2011 13:04
А по въпроса ти за школите - дефинирай "школа". Ако имаш предвид митичната дивотия с епохални размери наречена "произход на ранните българи, старите българи или прабългарите, според зависи както ги наричат" е едно, ако имаш предвид общо историческите школи е съвсем друго.

По втория признак има един заявил са "анархоисторик" в лицето на натан, няколко неизявили се "марксити", в двете им разновидности - ползващи марксистка методология и диалектика за описване на историческия процес и обикновени да ги нарека "русисти".

Всичко друго влиза в общата категория на историческия аналитизъм - т.е. без да влизат в детайлно и позивистично познаване на материята и нейното раздробяване и анализиране, правят генерализирани обобщения за процеси, периоди, събития, причинно следствани връзки и т.н.

В крайна сметка, повечето пишещи по темата история тук нямат историческо образование, за да може да е по-различно от една страна, а и тези дето имат, все пак не става въпрос за исторически статии, студии или научни публикации, а за интернет пространство. Още повече, че и те, а и всички пишат по много повече теми от тези, в които един историк би могъл да се специализира за няколко живота.
цитирай
31. letopisec - 31. anonymousbulgaricus
10.11.2011 13:26
и аз имах чувството, че тук се прави някаква патриотарщина под формата на история, отколкото да се поставят въпроси по същество...Но, както се казва на философски език, наративността вече работи с различни модели - позивистичен, херменевтичен, псевдо-исторически, дори се допуска "слаби теории", понеже се смята, че те в някакъв смисъл са "извор" на предположения; лошото е обаче да се върви в крайностите...Преди се премълчаваше за тракийското присъствие в Българската държава след 680 г., а сего диаметрално - фундаментализъм, под формата на тракедонизъм, и то дотам, че оня ден във фейса един определи Аспарух като "митичен герой"????Все пак си прав, че историята е кабинетно и непопулярно занимание, останалото е криворазбран патриотизъм...Що пък никой в Щатите не иска да е древен англичанин?
цитирай
32. anonymousbulgaricus - Не се е премълчавало "трак...
10.11.2011 13:37
Не се е премълчавало "тракийско" присъствие в Българската държава, моля, моля... Преди изкуствено се разделяше българската народност на "славяни, траки, и прабългари", като целта беше да се елиминират "прабългарите" като съществен компонент на Българската държава.
ЕДИНСТВЕНОТО премълчавано в българската историография присъствие е това на БЪЛГАРИТЕ - другото са басни.

Тракийско присъствие в Българската държава няма. Първо, защото "траки" няма и второ, защото това, че българите са осеменили тук заварените "тракийски" жени и в гените ни има по тази линия "тракийска" кръв няма никакво отношение към Българската държава - по женска линия останал някой и друг обичай и разни други хубавини. Та ако ще 100% от жените на българите да са били "тракийки", това не прави следващите поколения българи "траки", защото генетиката не значи етнообразуване и етносъзнание.

Славяните къде ги видя... Тия дето ги изпратил Аспарух на запад и северозапад ли?, или тия дето Крум мобилизирал за първи и последен път като отделен компонент срещу Никифор, или тия дето Омуртаг искал да "гази" докато Тича тече, заедно с гърците? Или тия дето завладяват Маламир, Пресиян и Борис и които също престават да бъдат "славяни" а бърже бърже стават "българи". Какво значение и роля имат за Българската държава тия, освен като генетичен материал и земеделско податно население?

Българите са единствените, които имат значение, фактор, придават същност и съдържание и смисъл на Българската държава, определят структурата й, границите й, бият се, бранят я, определят каква ще е конфесионално и т.н. и т.н.

Те тия ги премълчаваха, не татуираните жени на "траките" и русолявите и много дашни "славянки", техната роля в Българската държава е съвсем друга, за което също трябва да им бъдем благодарни, че без тях и нас нямаше да ни има!
цитирай
33. d3bep - Анонимен Българин :)
10.11.2011 13:59
Ами аз си изтрих един коментар приятелю, сега ме караш зорлям друг да добавя.
Айде, няма да коментирам факта, че боравиш с някакви групи ... термини като с канго, т.е. удраш ги паразитно.
Но на мен пък м исе струва че в историята има един момент, че човек не може и не бива да се насочва навсякъде... както правят някои.

Но има и другия момент.
Когато човек по самовнушение награби слабо подкрепена изворово и археологически теория(сещате л исе за таквиа теории), и започне първо да я облича с пачерта от парцали оттук оттам.
И второ, почне да възприема делото си като нещо, коеот трябва да функционира ВЪВ ВОЙНА С ВСИЧКИ ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАЩИ ТЕОРИИ. Демек е те тва е богоизбраната теория. И ак оза другите има нямкакви доказателства ,те е добре генерално да бъдат елиминирани като несъществуващи.

ПОмислете, и двамата над тоя въпрос.
Що се отнася до школите, не знам на коя школа съм примерно ученик аз, на коя си ти, Кириле, на коя е Спароток и прочие.
В България няма много смислени школи, единствено за теб мога да кажа, че си по - скоро нещо каот привърженик на прозападната школа, която далеч не е стигнала до готовност на фактологията ,че да бъде приета безрезервно.
Оттам нататъка повечето са търсещи ,а не школи. Включително и ти, надявам се.
Преченето в търсенията на мен ми наподобява на вуца за българите и ада. Не знам дали не е по действителен случай.

Поздрави!
цитирай
34. letopisec - d3bep
10.11.2011 14:58
че аз на кого преча? На ония дето не знаят кои са европейските хуни и ги пращат в Китай. На ония дето не знаят кои са кимерийците и ги правят траки и скити? На ония, които не познават историята и даже не се замислят, че термините хини, хуни, хион, хионит визират един народ? На ония, които искат да кажат, че е нямало Хунска империя и стара Велика България, а това били номадско-чергарски обединения? На ония, които са забравили Прокопий, дето казва, че хуните произхождат от кимерийците? На ония дето говорят, че сме автохтонни траки и цялата войнствена ранно-българска история я пращат по дяволите, за да признаем, че от 1 до 7 в.в. сме си гледали свинете в тракийския двор на Балканите? Ами явно на много прече, така излиза...
цитирай
35. d3bep - Не, но това не значи че свободно т...
10.11.2011 15:21
Не, но това не значи че свободно трябва да се скача на война срещу тракийсакта теория.
Защото ако се замислиш, кояот и да е друга не е по - добре изворово подкрепена ,а щом става въпрос за идване отвън, абсолютно винаги е по -зле археологически подкрепена.
Съответно. отваря се една битка на самоунищожение, коеот нито едните могат да издържат, нито другите и в крайна сметка всичко седи на изходна позиция.
Аз разбирам барем да имаше за какво да се ядем ,а истината е че истина няма, и дажеи да има, тя нее една, и даже да са няколко, никой не е стигнал напълно до своята и само си пречим....
Дай да не ровим по тоя начин щото и аз веднага мога да задам контравъпроси, а истината е че теорията за 1-7 век не е вярна, от 1 до 4-5 век има даже твърде сериозни тракийски следи, включително и сред римските императори даже, а след това започва образуването на туй, що наричате българска народност...

Ти обаче държиш проблема да решиш глобално, със стрелба... Свине, прасета.
Стрелбата всички я можем.
цитирай
36. letopisec - d3bep
10.11.2011 15:28
с каква стрелба, нищо подобно...научната дискусия се прави с аргументи и с тълкуване на летописи, с признаване на историята като наука...мене тракедонистите си умряха да ме обиждат само защото не съм от тяхната секта...Бутат ми насреща един келяф Ганчо Ценов и аз се чудя на кой свят живея...А пък един се прави, че е разчел линеар А; довчера говореха за кимерийци и траки, днес щом кимерийците не са траки, значи майната им...Някак много безлично е да се твърди, че славяни, траки и българи са едно и също нещо, не мислиш ли...
цитирай
37. d3bep - Както неведнъж съм казвал, аз не ...
10.11.2011 16:00
Както неведнъж съм казвал, аз не диря етносната връзка, каквото е любимото на масовата публика, а по - скоро културната, и то с Египет, където е много пряка, много добре засвидетелствана и много усърдно отритната. Не знам кой е виновен там, евреите че не обича Египет ли, гърците че са си го приписали ли, библейските исотрици, че там само мизерии пише за Египет, макар и изобщо да не са със смислено основание, освен че карали в Египет евреите да работят....

Но факт.
А иначе че българите могат да са наследници на повече от една древнагрупа ,могат.
Дертът е когато одим в древността и почнем да говорим извънредно за българи, ито навсякъде, пък е очевидно например ,че различните груп иса дали повече в различн исъвременни народи, даже и от гледна точка на народностната теория. Накрая се получава че ние, една шепа народ, претендираме че сме обсебил ицелият свят....
цитирай
38. letopisec - d3bep
10.11.2011 16:16
ами ранната ни история е бяло поле, руснаците обвиняват германците, че са изкарали славяните едва от 6 в., ние пък имаме да връщаме и на германци и на руско-съветски историци, че хуно-българската история е мъгла...
цитирай
39. anonymousbulgaricus - Културата е нещо особено, тя е на...
10.11.2011 17:06
Културата е нещо особено, тя е надетносна, динамична и разнопосочна като движение, влияния, подвлияния и интерпретации. Културата няма как да определи етноса или да е определяща за така идентификация. А тук все пак се говори за етноси, етнически обособявания, отграничавания, процеси, които протичат на ниво, което няма по необходимост пряка връзка с културата.

Народи и държави и всякави човешки и обществени образования може да изчезнат по много и най-различни причини и въпреки това пластове от тяхната култура да се предадат или да бъдат преоткрити по-късно.

Да не говорим, че хората и преди и сега не разпознават своята култура, по начина, по който я изследват учените. Т-е- ако едно културно влияние е дошло от вън по някакъв начин, то малцина го възприемат като такова на първо поколение и на следващо всички го смятат за част от своята си култура. Иди обясни на някой българин, че еди кой си обичай бил "тракийски" или пък "еврейски" по линия на християнизацията или пък "турски" - ще ти каже - български и толкоз! Културата го абсорбира, защото съответния човек, който е приел даден обичай за свой той си го гледа като свой, независимо откъде е дошъл. Същото е и за общността.

Учените може да дирят пластове и под пластовете други и да се опитват да идентифицират посоката на влияние или най-стария пласт към кого се отнася - това си е научната работа, но за даден етнос и народ нито сега, нито никога, това не е имало значение, освен в случаите, като не иска да се изкара нещо "чуждопоклонство" и да се заклейми някой по тази линия.

Та затова и по грубо понякога ползвам термините, защото първо те се ползват профанизирано - пречупени през някакви днешни представи или идеализирани картини и съответно дори и от верни позиции да тръгнат, често водят до изводи за наникъде...

Що се отнася до теориите, всички са ми симпатични по своему, докато не барнат българите и тяхното самоопределение и ясна идентичност в стремежа да ги изкарат нещо друго, каквото те не са били.
цитирай
40. d3bep - А германски и съветски историци л ...
10.11.2011 17:07
А германски и съветски историци л итрябва да свършат нашата работа :)
Именно поради това ти казвам, поле има за всички, тоя тип войни и разправии са излишни и в най - добрия случай, харчене на сили.
цитирай
41. d3bep - Сам одето културата има още някои ...
10.11.2011 17:11
Сам одето културата има още някои характеристики:
- тя е специфично знание и обяснение за обичаите и разбиранията у народа, а голият етнос е едно голямо нищо;
- културата има и носител. Не знам как можем да приемаме примерно че "тракийската култура" се е предала на българите без при това положение да е имала носители. Паразит да беше, пак щеше да има приносител...
цитирай
42. anonymousbulgaricus - Смятам, че самия спор и най-вече ...
10.11.2011 17:20
Смятам, че самия спор и най-вече "расисткия" начин, по който се води е жалък за общество претендиращо за цивилизованост и цивилзаторска роля. В крайна сметка, най-голямата драма в извеждането на различните теории и начина, по който особенно форумните потникари ги защитават, е да се изведе някаква "изключителност" на "избрания" първородител и да се унижи всеки друг и да се докаже, че е бил по-нисш, тъп и т.н.

В крайна сметка, не виждам особена драма в това българите да произхождат от всички посочени във всички исторически или фантазни съчинения първородители, то няма и особено значение и самоеди и етиопци да са все е тая, защото влизат в историята като българи, правят това, което правят като българи и това, което са оставили като история също е българско. Другото са или научни, кабинетни работи или формуни фантастики за избиване на комплексите.

Ей на, наскоро държах боровското съкровище в ръцете си, даже съм снимал каничката-ритон в ръката ми... Супер е, ако постна снимката, то не че няма снимки и питам гета за тоз образ с ангелските крила там що дири... веселба ще настане.

Земята ни е оставила следите на много народи и култури и богатството, поне що се отнася до подвижна собственост запазена е преголямо, кефя му се винаги като го видя или чета за това. Важното е да го пазим, показваме и да му се радваме. Аз много се кефя на "траките" примерно или на палеобалканистиката също, на римския период (това с императорите траки....,), ама точно тукашните некви необрулени писания зорлем ме карат да пиша неща за траките, които за четящия изглеждат неприятни и лоша оценка. Те са си верни и си ги има засвидетелствани в изворите, но не виждам никаква драма в това, че са били такива, това ги прави толкова различни и интересни и така.

За археологията и изворите не си прав разбира се, но то тепърва има да излиза още мнооогоо археология, изворите - при късмет и те някъде тук там ще се намерят и ще изкочат още, сигурен съм, твърде малко сме проучили и проучваме!
цитирай
43. anonymousbulgaricus - Сам одето културата има още някои ...
10.11.2011 17:30
d3bep написа:
Сам одето културата има още някои характеристики:
- тя е специфично знание и обяснение за обичаите и разбиранията у народа, а голият етнос е едно голямо нищо;
- културата има и носител. Не знам как можем да приемаме примерно че "тракийската култура" се е предала на българите без при това положение да е имала носители. Паразит да беше, пак щеше да има приносител...


Разкодирането на културата и културните особености, особено писмена и религиозна такава до съвсем скоро е била винаги въпрос на елити и затворени кръгове. Т.е. в най-добрия случай те са знаели какво точно се крие зад даден религиозен текст, от къде идва и защо даден ритуал се прави точно по начина, по който се прави, в деня в който се прави и т.н.

За мнозинството от хората, които по обясними причини не са част от тези елити, образно казано - днес колим агне и правим обреден хляб защото така правим и е за здраве и берекет. За 80% от обичаите това се казва - за здраве и берекет, другите са за защита от зли сили, кои са злите сили... нема значение - зли са, има такива за инициация и това е. Битовизъм така да го кажем.

Естествено, че културата има преносител, но приета от дадена общност веднъж, общността в своята съвкупност губи спомена за приносителя. Направи анкета сред българите за това колко от тях и днес при модерно време знаят, че Христос е еврин или, че Великден е еврейска традиция... Опитай се да им обясниш, че нестинарството е "тракийско" или "сурва" кимерийска, хеле пък за разните по дълбоки културни пластове зад християнството.

Ами от това, че рокът е възникнал като черна музика, прави ли тези след него дето го пеят, създават и т.н. негри? Преносителят е важен, за да пренесе културното влияние, етносът обаче не се променя от това, че е приел това чуждо влияние, остава си същия етнос, освен ако по някакви причини не е асимилиран от по-силната култура. По-често политически и военно, по рядко само по културен път!
цитирай
44. rizar - Тя и Македония беше обезлюдена ...
10.11.2011 19:27
Уж обезлюдената Македония си върна аварийските пленници в края на VIIв., когато Кубер и "керамисийците" се настаниха в нея. А оказа се, че населението, което е обезлюдено, вземало , че се върнало.
цитирай
45. voulgaros - ВКАРВАМ ТРАКИТЕ В ДЕФИНИЦИЯ И РАМКА ...
10.11.2011 20:11
ВКАРВАМ ТРАКИТЕ В ДЕФИНИЦИЯ И РАМКА - ПАЛЕО-БАЛКАНСКА АМОРФНА ХОМО САПИЕНС-ЧОВЕЦИ ВСЕ ПАК,...НЯМАТ СВОИ ЗАПИСИ И ИЗВОРИ.
НЯМАТ СВОИ КНИГИМ..НЯМАТ ТЕРМИНИ И ДУМИ,,НЯМАТ КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ,,,
ОВЧАРИ НА СТАДА И ПРЕСТЪПНИЦИ-МЕРЦЕНАРИ=НАЕМНИЦИ И СТРАХЛИВЦИ ПО ГОРИТЕ И САМО В ЗАСАДИ...НА ПЕРСИТЕ И НА ФИЛИППОСиАЛЕКСАНДРОС ФАЛАНГИТЕ.
цитирай
46. d3bep - ВКАРВАМ ТРАКИТЕ В ДЕФИНИЦИЯ И РАМКА ...
11.11.2011 00:09
voulgaros написа:
ВКАРВАМ ТРАКИТЕ В ДЕФИНИЦИЯ И РАМКА - ПАЛЕО-БАЛКАНСКА АМОРФНА ХОМО САПИЕНС-ЧОВЕЦИ ВСЕ ПАК,...НЯМАТ СВОИ ЗАПИСИ И ИЗВОРИ.
НЯМАТ СВОИ КНИГИМ..НЯМАТ ТЕРМИНИ И ДУМИ,,НЯМАТ КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ,,,
ОВЧАРИ НА СТАДА И ПРЕСТЪПНИЦИ-МЕРЦЕНАРИ=НАЕМНИЦИ И СТРАХЛИВЦИ ПО ГОРИТЕ И САМО В ЗАСАДИ...НА ПЕРСИТЕ И НА ФИЛИППОСиАЛЕКСАНДРОС ФАЛАНГИТЕ.

Аха, цар Киро беше последният траколог баце....
цитирай
47. letopisec - d3bep
11.11.2011 04:06
а защо трактите не са оставили надписи в гробниците си, подобно египтяните...Аз съм съгласен с теб, че не са безписмени, а алитературни, но все пак дали има надписи в гробниците им...
цитирай
48. letopisec - много си прав за общите етнографско-археологически особености
11.11.2011 04:09
44. anonymousbulgaricus : Ами от това, че рокът е възникнал като черна музика, прави ли тези след него дето го пеят, създават и т.н. негри?
цитирай
49. d3bep - а защо трактите не са оставили на...
11.11.2011 10:43
letopisec написа:
а защо трактите не са оставили надписи в гробниците си, подобно египтяните...Аз съм съгласен с теб, че не са безписмени, а алитературни, но все пак дали има надписи в гробниците им...

Принципно ние имаме единични гробници от траките със запазен стенопис. Всичките са от един близък район... За мен -почт исигурн овсичките са имали стенописи, но дали багерипте при разкопаването, материалите или времето са си казал идумата .Все пак например в гробницата в Поморие е съхранен свеж спомен че е имало стенопис с биещи се воини и прафесорът, на когото възложили гробницата ,вземал да го търка против мухъл и стенописа паднал.
Според мен това се е случвало и на други места, но просто успешно е обвиняван някой друг или порсто не е обявяван стенопис.

В александрово има надпис долу, на изтритата част, от който четеме Коджамасис Хрестос.
Интересното е, че при уж 100% копиране копировачите не са го дали в копието. Извинението - щело да е нарушение на правата на автроа на гробницата???? Още по - интересно ,че аз откривам и други несъответствия в копието, но нейсе...

anonymousbulgaricus,
Сам оче не става дума за рап музика или за чалга; при това тея неща са култура само на уличен жаргон, те представляват някакъв вид извращение на изкуството с краткосрочно привлекателен характери обикновено ограничаващи се върху минимални затворени подгрупи. В българия много се слуша чалга например, но не се учи в училище, нямаме чалга министерство и прочие и на практика не е култура. Същото и за рапа и прочие.
Докато аз ти говоря за много дълбока степен на вяра, дори ако щеш суеверие, която не се предава просто ей така. Говоря за уникални обичаи, някои доста странни.
Чалгата и рапа изобщо не са сравними с тях.
Освен това отново казвам, те изобщо не са култура.
Днес си рапър или метъл, утре не си. Културата обаче остава в теб, може и да се видоизмени, н оостава. Докато чалгата не остава като започнеш да слушаш оперна музика например.
цитирай
50. letopisec - d3bep
11.11.2011 12:17
неубедително ми се струва това, че е имало стенописи, а немърливите археолози са ги трили...Дано се разкопаят още гробници и се открият стенописи, ако не тук, поне в Египет, за египетските траки...За индийските-траки, вече знам от Спароток, имало е писменост...
цитирай
51. anonymousbulgaricus - Хаха, знаех си че трябва да дам пр...
11.11.2011 12:26
Хаха, знаех си че трябва да дам пример с Моцарт или тангото, вместо с чалгата. Към момента на говорене те са били със същия статут, а сега са класика и белег на културност и елитарност даже.

Отделно, една малка вметка:) Чалгата вече се учи в училище, а министерството на културата си е една чалгария, че само името му е такова. Но стига с тези неща.

В крайна сметка до 10 г. мартеницата ще е глобално явление (може и по-бързо, зависи от маркетинга и китайските производители). След още 10 г. малцина ще си спомнят или въобще ще знаят, че този обичай е станал част от световната масова култура благодарение на днешните българи, които са го запазили. Същото е и все по ще е с ряпата на Джак или Хелоуин, достатъчно древен обичай - ще си е част от българската култура и на тия дет се вапцат и палят тиквите хич няма да им е до това от къде е дошъл и какво е значел в оригинал...

Четеш всякакви дивотии за произхода на мартеницата, но ако отидеш при дядо и баба някъде на село, те ще ти обяснят, че като приносители те са го запазили този обичай без въобще да знаят за днешните писании и упражнения по темата и винаги и техните дядо и баба са го свързвали с плодовитостта и здравето. Затова мъже с мартеница не се кичат - кичат се жени, женска стока, плодни дръвчета и деца под определена възраст (докато още са безполови от гледна точка на социума). Днес киченето е повсеместно, преди 1000 г. може да е било друго, преди 5000 още по друго. След 1000... знае ли човек. Няма да разберем никога, въпросът е, че що се отнася до тази традиция у българите, независимо от къде и как е дошла тя си е българска и докато има жив българин, а и в световните енциклопедии все ще си пише българска. И от инките да е дошла все та - не е променила етническото самосъзнание и самоопределение.

И най-странният обичай, приет от дадена общност, независимо от приносителя става част от тази общност и не е белег за етносна принадлежност и самосъзнание, защото връзката между двете не е пряка.
цитирай
52. anonymousbulgaricus - Уж обезлюдената Македония си върна ...
11.11.2011 12:30
rizar написа:
Уж обезлюдената Македония си върна аварийските пленници в края на VIIв., когато Кубер и "керамисийците" се настаниха в нея. А оказа се, че населението, което е обезлюдено, вземало , че се върнало.

Що не копнеш текста от извора, от който интерпретираш тази информация и пак да поговорим за интерпретацията ти де:) Пак те е избило на тракедонство тип български псевдоисторик, наричан от научната общност "чукундур".:)
цитирай
53. d3bep - неубедително ми се струва това, че е ...
11.11.2011 13:25
letopisec написа:
неубедително ми се струва това, че е имало стенописи, а немърливите археолози са ги трили...Дано се разкопаят още гробници и се открият стенописи, ако не тук, поне в Египет, за египетските траки...За индийските-траки, вече знам от Спароток, имало е писменост...

Това че гробниците са имали стенописи, не знам ти ка куспя да го отречеш. За много обекти, дори за мадарският конник, са документиран иследи от боя ,а все пак имаме запазени гробници със стенописи. У нас.
Обаче не знам дали забелязваш, гробници на траки има не само у нас.

второто и по - важното.
http://www.art.com/products/p11720836-sa-i1346335/decoration-on-a-sarcophagus-from-a-tomb-at-ayia-triada-crete-late-minoan-period-circa-1390-bc.htm
http://www.sandrashaw.com/images/AH1L13Ther.jpg
Очевидно не знаеш, но в "миьойската култура" масово гробниците не се изписват с текст. Всъщност в Египет далеч не са били мнозинство хората, които са пишел иизобщо ,а тези, които са пишели гробници, са бил идалеч по - малко. Художник на гипсова мазилка е едно на ръка, сведущ в текстовете и свещената геометрия с бригада прецизни оформящи релеф хора е нещо съвсем друго и обикновено тея бригади са царски(евентуално храмови), и те ги предоставяли на тоя и оня. Ние се кефим на пирамидите, големите шарени гробници, ама това изобщо не означава, че масовете гробища на Египет са били това.

Трето, вече ти казах.
Ти какво мислиш че правиш? Извеждаш някаква не съвсем съществуваща история на хуните на базата на писанията на трета и четвърта държава за тях.. Китайци, японци.. .Римляни.
Нищо автентично хунско. За разлиак от траките, даже и хунски археологически пласт не можеш да ми изкараш, камо ли епоха...
Цялата работа е курдисани оттук оттам съмнителни аналогии, в коиот даже често не се говори нищо конкретно ,а само се споменава името.
С доста различен правопис и изговор, и на коренно различни езици.
Съответно ако аз тръгна да те гърмя, не мислиш ли дали има шанс ответният огън да се окаже по -силен от твоя?
Щото ти изобщо не правиш нещо различно, само дето си стъпил на 5 стола.
цитирай
54. letopisec - d3bep
11.11.2011 13:49
ама и Елинизъм ли е нямало или трябва да го наричаме с друго име...
цитирай
55. d3bep - Принципно можете да го наричате с ...
11.11.2011 14:13
Принципно можете да го наричате с каквото си име искате, но всеки опит елинизма да обясни тракийската култура ,е мъртвороден.
цитирай
56. rizar - Към Вулгарос
11.11.2011 19:34
voulgaros написа:
ВКАРВАМ ТРАКИТЕ В ДЕФИНИЦИЯ И РАМКА - ПАЛЕО-БАЛКАНСКА АМОРФНА ХОМО САПИЕНС-ЧОВЕЦИ ВСЕ ПАК,...НЯМАТ СВОИ ЗАПИСИ И ИЗВОРИ.
НЯМАТ СВОИ КНИГИМ..НЯМАТ ТЕРМИНИ И ДУМИ,,НЯМАТ КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ,,,
ОВЧАРИ НА СТАДА И ПРЕСТЪПНИЦИ-МЕРЦЕНАРИ=НАЕМНИЦИ И СТРАХЛИВЦИ ПО ГОРИТЕ И САМО В ЗАСАДИ...НА ПЕРСИТЕ И НА ФИЛИППОСиАЛЕКСАНДРОС ФАЛАНГИТЕ.



Глупости от рода на интерпретацио Римо-елиника.
цитирай
57. get - - Някой искал, нещо да ме пита за ритони с "Крилати каки" ? - Молим !!! :))
12.11.2011 22:35
anonymousbulgaricus написа:

Ей на, наскоро държах боровското съкровище в ръцете си, даже съм снимал каничката-ритон в ръката ми... Супер е, ако постна снимката, то не че няма снимки и ПИТАМ ГЕТА за тоз образ с ангелските крила там що дири... веселба ще настане.

За тази "кака" от ритона ли искаш да питаш Гета ? :)))
http://lh6.ggpht.com/-npfx4kKFiAo/ST6JXvvq7zE/AAAAAAAAGRo/kAxLe5Dfhs0/KQmvgH.jpg
- Ми да бе разгледал същинската Каничка ??!! Защото на нея отново е изобразена "крилатата кака" !!!?
http://3.bp.blogspot.com/-B18vWY7vG9k/TX9OQLz9OzI/AAAAAAAABn0/QtS8qGLJIVc/s1600/DxO17198%2BBorovsko%2Bjug%2B1%2Bpicasa.jpg

- Щом е за веселба - Давай "джумбуш" да става ?!! :)))

- Та ще попитам(напълно в стила си !) - имат ли (СПОРЕД вАС) при двата съда някаква вътрешна взаимовръзка ?? - Ех, че веселба ... ще настане :)))

- Позволявам и "помощ от приятел" примерно "voulgaros" - Дето ги ръси едни ??!!
voulgaros написа:

ВКАРВАМ ТРАКИТЕ В ДЕФИНИЦИЯ И РАМКА НЯМАТ ТЕРМИНИ И ДУМИ,,НЯМАТ КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ,,, ОВЧАРИ НА СТАДА И ПРЕСТЪПНИЦИ-МЕРЦЕНАРИ=НАЕМНИЦИ И СТРАХЛИВЦИ ПО ГОРИТЕ И САМО В ЗАСАДИ...


- Гонг !! :))) - обявявам "първи рунд" !! - елиноФИЛИ - срещу - тракоФИЛИ !!

от Гет ктист - можете да ми викате и "КотИс" :)))
цитирай
58. solinvictus - Забрави туркофилийте, хейдейите и ...
12.11.2011 23:40
Забрави туркофилийте,хейдейите и малкомонголоидите или иначе казано африкански малаки събудили се елини или ЕЛЕН-и хахаха
...аве д3ер ти си почнал да ограмотяваш олигофрени ...мого добре!Похвално...
цитирай
59. letopisec - 58. get - - Някой искал, нещо да ме пита за ритони с "Крилати каки" ? - Молим !!! :))
13.11.2011 05:59
anonymousbulgaricus написа:
Ей на, наскоро държах боровското съкровище в ръцете си, даже съм снимал каничката-ритон в ръката ми... Супер е, ако постна снимката, то не че няма снимки и ПИТАМ ГЕТА за тоз образ с ангелските крила там що дири... веселба ще настане.


Гет, привет...Къде се загуби....Надявам се да получиш отговор, аз лично не знам за какво става въпрос...
цитирай
60. letopisec - 59. solinvictus,
13.11.2011 06:05
от теб, от дзер, от гет, а и от много други, разбирам, че проблема около цивилизацията на траките не може да бъде научно решен, ако преди това не се ревизира сериозно елинизма...Тази идея, за да стане научна тема, на какво се основава методологията й, че ми е доста интересно...
цитирай
61. d3bep - от теб, от дзер, от гет, а и от много ...
13.11.2011 17:36
letopisec написа:
от теб, от дзер, от гет, а и от много други, разбирам, че проблема около цивилизацията на траките не може да бъде научно решен, ако преди това не се ревизира сериозно елинизма...Тази идея, за да стане научна тема, на какво се основава методологията й, че ми е доста интересно...

Няма такова нещо, но по - скоро за да се схване връзкатаи да се тълкува културата правилно трябва да се отхвърли изкуственият монопол на "елинистическата култура " върху траките.
Такъ не сам оче няма, ам ие малоумно да говорим за такъв .Това са противоречащи си култури. Очевадно.
Без да говори мза презрението и омразата, с която гърците описват тракийската култура. И неразбирането, екзотиката, която й придават...
Не мислиш ли че при това положение вместо да се обявява , че тя е тяхнарожба ,е по - умно да се напише някой роман :) Те ти казват, че не я разбират и не я приемат, ти им я приписваш... иска се известна доза упоритост, нали?

А идеята за елинизма и ревизията му си е чисто моя, и тя почива на писанията на самите гърци. ЗА СЕБЕ СИ.
Това, че с толквоа лека ръка я отхвърляш, показва, че не си добре запознат с писанията им. И боравиш с готови лафове.

Има два вида крадени неща при тях:
1. Неща, коиот ТЕ са си приписали.
2. Неща, коиот НИЕ сме им приписали.
Към второто се числи абсолютно автохтонната им култура. Това е наша измислица, те друго говорят за себе си. МАСОВО.
ТОва, че не го знаеш ,зле за теб, защото САМИТЕ ТЕ СВИДЕТЕЛСТВАТ СРЕЩУ СЕБЕ СИ, а останалото е рожба на съвременни нам тълкувачи или стари измамници, като Шлиман.

Знаеш ли... Може би по - добре ще стоиш говорейки за Тракия, ако отвориш някой и друг извор и почнеш да четеш.
Иначе хора , дето да ми дават готови фрази, заучени от някой мастит, без да знаят изобщо за какво иде реч, много... Един повече или по - малко, не е от значение, защото и всички те заедно с нищо не допринасят за науката :)
Поздрави!
цитирай
62. get - - Ще си позволя да иззема думата на Сола, да ми бъде простено !!
13.11.2011 17:44
letopisec написа:
от теб, от дзер, от гет, а и от много други, разбирам, че проблема около цивилизацията на траките не може да бъде научно решен, ако преди това не се ревизира сериозно елинизма...Тази идея, за да стане научна тема, на какво се основава методологията й, че ми е доста интересно...

- В момента елинизма е вкаран в категорийната база на Историята. - Но, дай да погледнем, как се появява този "елинизъм". Той е най-вече културологичен факт, а и с това и "парадокс" !?
- Така че, в началото, когато се появява в светските салони на Франция и в изкуството е под името "неокласицизъм". Тоест това първоначално не е от сферата на историята като наука, а е по-скоро културно-естетическо понятие и символика с която Франция се опитва, като философски и културен център да се наложи над останалите европейски и стари монархически държави !! ... ма оттук темата-проблем става много пространна и неисторическа а по-скоро философско-естетическа и изкуствоведска ?! ... после това вече се пренася и в Историята, като наука, която към този момент започва да се създава, като самостоятелна такава !!
- Тогава става модерно, да се изкарва като образец, "гръцкото" под вида "елинизъм", като образец за съвършенство ... база за сравнение и тн. и т.н. !!
- Така че, Рамката е дадена ... остава да се напълни със съдържание ... с второто се заема Историята !! С това се предпоставя пък предубеденост и тясно ограничително мислене и оценка на фактологията ... и др. п. !!!
- Дано съм бил разбираем, защото темата не е чак толкова простичка, както се опитвам да я предам - поради това усещам, че няма да прозвуча твърде убедително за прочелите ме - Но нейсе !!

от Гет ктист

П.П. Хм, може би поради това, спрямо всички останали култури и цивилизции се отнасят някак си срамежливо, като с грозни и неугледни братя и сестри на "блестящата" елинска култура ... които сякаш са срам за семейството и излагат едва ли не "любимото дете" Елинизма !! ... тоест тук имаме до довеждане направо до психологически синдром, парадокс-рефлекс при подхода на историци и др. учЕни !!
цитирай
63. solinvictus - letopisec, самият ти ник ми е инт...
13.11.2011 20:26
letopisec,
самият ти ник ми е интересен ЛЕТОписец преди питах Рицаря на дьрвената сабя как така БПЦ изоставя това изписване на НОВАТА година?
По коя религиозна философия е това ЛЕТОБРОЕНЕ?
Ако питаш д3вера ще ти каже че тогава гптяните са очаквали да се дигне нивото на Нил и да хукнат бръмбарите да търсят миердата!хехехехехе
Исках да кажа скарабеите!

Аз сьм фен на тезата ,че българите не идват отникьде те са станали етнос от РИМСКИ граждани наречени БУРГАРИИ това е една военна прослойка която се превръща в ЕЛИТ.

Най простото доказателство е ,че не сме в списъка на ВРАГОВЕТЕ на РИ.
Никой владетел от надписите които е оставил не е записал ,че е българин!
Ако някой покаже ще съм първият който ще се откаже от РТ.
Глупостите които се тиражират (имам предвид раздумката която показа гепарда на псевдоучените бакалов,станилов и т.н.) и някакви бутафорни спорове дали Кубрат е ристянин или тенгриянист са смешни .
Всеки който се занимава с история на РИМ трябва да знае какво означава ПАТРИЦИЙ и там в гроба му е намерен надпис и то на властов пръстен ,а не на годежден хаха и даже ЕДИНСТВЕНИЯТ в ЕВРОПА Патрициянски колан
(другите са сигурно в генеалогиите на родовете демек фамилиите и досега)...

Как го обяснява хунската теория този факт?
В някакви писанки видях ,че споменаваш, че това било практика в РИ да раъдава патрициянски титли на всички мангасари
....я покажи някои други подобни надписи на камъни ,а не КАК някой масон след 17 век написал някаква историческа компилация?

бях ти задал няколко простовати въпроса ,по каква причина не отговаряш :
не разбираш въпроса,материята или не си назубрил тази тема?

Пиратите боравят с някакви сведения ,а не с това какво казал Ранният Рашев,Средният(като се отрекъл от Ранният) и Късният като изпратил в ъабвението 30 годишен труд
по намирането на монголоидни черепи и юрти по българско и въвел ПЛИСКОВСКАТА култура .....що за ШАРЛАТАНИ!!!
изнервям се понякога ,наистина!
цитирай
64. d3bep - Аз сьм фен на тезата, че бълг...
13.11.2011 21:12
solinvictus написа:


Аз сьм фен на тезата ,че българите не идват отникьде те са станали етнос от РИМСКИ граждани наречени БУРГАРИИ това е една военна прослойка която се превръща в ЕЛИТ.

Фен си със сигурност, виж историк може и да не ставаш , ама поне си голем фен.
Ако биваше за тройка по историята, за кояот се пънеш, щеше да знаеш че всъщност изречението ти означава, че българите ИДВАТ ОТ ИТАЛИЯ/РИМ...

Ама ти отде да знаеш кво означават изреченията ти?

Я кажи, постът ти за това че българите са по произход от дагестански палаткков лагер - пост на който рипаше от щастие, говореше за победа на пиратите и незнам си кво, най - новата ти дагестанска юртена теория, ...
Та що го изтри тоя пост...
Ко не ти ареса в Дагестан че сега премести Рим във София?
цитирай
65. shtaparov - Истинското самоназвание
13.11.2011 22:40
letopisec написа:
дори юдеите признаха, че не могат да открият останалите десетина израилски колена, как така приемаме, че траки и мизи е едно и също, като в Илиядата е написано, че са два народа; в лувийските и асирийските клинописи се споменават само "мизи", под формата "муши" и "мушки"; кажи ми знаеш ли кой го измисли тоя термин траки...Ами, че ако някой реши да направи роднини всичките ония, дето гърците ги наричат "варвари"???Тогава целия свят срещу гърците ще стане, то май Спароток работи по тая версия, вчера траки-индийци, утре траки-ескимоси :)

Онези хора,които гръцките окупатори са наричали с деформираното название "Барбари" са същите,които са носили и носят своето Истинско самоназвание-Бургари!
цитирай
66. shtaparov - Така е,благодаря
13.11.2011 22:50
letopisec написа:
и на мен ми прави впечатление, че в блог.бг стилът на обръщения, си е баш балкански...Леле, мен хората на Спароток, естествено по негова команда, колко ме псуваха и обиждаха, наричаха ме агент на ДС, гей...Но ти,Щтапаров, си бил винаги коректен и аз не мога да не го отбележа...

Несъмнено,приятелю- за мен е важен искреният патриотизъм и хората,които са те нагрубили,са допуснали грешка и са постъпили в един или друг смисъл несправедливо. Какви патриоти ще сме все пак,ако не се подкрепяме и не си подаваме ръка,а правим сеир на натурнишки хулигани като Павлос Малакас например? Затова порицавам всеки опит за противопоставяне между истинските Българи и подкрепям всяка подадена за приятелство ръка!
цитирай
67. shtaparov - Не стига това,ами...
13.11.2011 22:57
rizar написа:
Уж обезлюдената Македония си върна аварийските пленници в края на VIIв., когато Кубер и "керамисийците" се настаниха в нея. А оказа се, че населението, което е обезлюдено, вземало , че се върнало.

И не стига че се върнало това население,ами на всичкото отгоре тия бивши "ромеи" изобщо не знаели латински или гръцки език,ами си говорели най-чист Български език!
цитирай
68. анонимен - solinvictus
14.11.2011 00:52
d3bep написа:
solinvictus написа:


Аз сьм фен на тезата ,че българите не идват отникьде те са станали етнос от РИМСКИ граждани наречени БУРГАРИИ това е една военна прослойка която се превръща в ЕЛИТ.



Фен си със сигурност, виж историк може и да не ставаш , ама поне си голем фен.
Ако биваше за тройка по историята, за кояот се пънеш, щеше да знаеш че всъщност изречението ти означава, че българите ИДВАТ ОТ ИТАЛИЯ/РИМ...

Ама ти отде да знаеш кво означават изреченията ти?

Я кажи, постът ти за това че българите са по произход от дагестански палаткков лагер - пост на който рипаше от щастие, говореше за победа на пиратите и незнам си кво, най - новата ти дагестанска юртена теория, ...
Та що го изтри тоя пост...
Ко не ти ареса в Дагестан че сега премести Рим във София?


хахаха какви дагестанци те преследват д3вероф?
талянци май няма още ,а?
бургари има по време на жегата от кладите (катарите) във Франция там пазят още книги за тях и които ги свъръват с нас.
Сега чакам с нетзрпение иълиъането на една книга с показване на ръкописи може да изкочи зайче,а?



цитирай
69. letopisec - Благодаря на всички коментари от 62 до 69 вкл.
14.11.2011 06:30
Знаете ли, приятели...аз харесвам философа Хусерл...Неговата феноменология се характеризира с идеята, че философа трябва да започне на чисто, все едно няма писания и философски теории преди него, и основният метод, с който борави Хусерл, е редукцията, която свежда нещата, ако мога така да кажа тук, до фундаментите. В известна степен е похвално, че искате да пренесете феноменологията върху историята, дори и да не го правите съзнателно, но така излиза. Въпросът е, че новата историческа херменевтика на Гадамер, Рикьор, Дерида...която се основава на феноменологията, и където ролята на Хайдегер е също основополагаща, вече не борави с еднозначно понятие за истина. Истината за историческите реалии е двузначна, най-малкото....Няма как една истина, пък била и по-нова, да замени друга, пък била и по-стара, особено в историята, където се работи с понятия от различни науки като курторология, археология, лингвистика, генетика...Това не е като във физиката и математиката, където доказателството следва определена логика на индуктивно-дедуктивното...В тази връзка, ако помните, аз в началото приветстват една умерена спаротокология, едно честно отношение на търсене на връзката между протославянски и тракийски, но много скоро се убедих, че се търси страничен ефект, понеже аз не отричам, че сме автохтонни европейци и никъде в писанията си няма да срещнете това, но добросъвестната работа с първоизточници като летописите, никога няма да остарее, понеже самата историческа наука не може да напусне самата себе си като наука. Независимо, че дерационализирането като понятие и експлицирането на нови форми на разбиране, си е основна заслуга на Хайдегер. И все пак начина на разбирането при Хайдегер не напуска онтичното, той просто не противопоставя онтология, т.е. една наука за битието и онтичното, екзистенцията, която разбира битието; не противопоставя субект на обект...С други думи, аз съм съгласен, че историчното изисква редукция, в духа на Хусерл, до нивото на значение и смисъл...
цитирай
70. marknatan - ти имаш обзорен поглед върху нещ...
14.11.2011 08:27
letopisec написа:
ти имаш обзорен поглед върху нещата, кажи ми колко "школи" има в блог.бг, пишещи на историческа тема, и кои са характеристиките им, интересно ми е как ти гледаш на нещата...Давам ти идея дори за пост, ако я приемеш...


летописец,
eдин дълъг отговор,направо пост

Не само в блог.бг или България,а и в целият свят Историческият Анархизъм е Единствевата Българска Историческа школа по ДИФОЛТ.

Както каза един умен човек "В началото са Инвенторите,после идват Имитаторите и накрая се появяват Идиотите. С което всичко рухва."

За каква Школа,можем да се говори,след като дори не Имитатори ,а следващата категория, ИДИОТИТЕ препредават и профанизират ЧУЖДО в смисъл и на произход и на История .

Следвани от бг-рационализацията и доразвитието, "българският " принос,създаването на дебилите и олигофрените,които вървят след Идиоти и “цитират" "ТЕЗИТЕ" им,защото дори не имитатори ,а а ИДИОТИ са ПРЕДСТАВИЛИ Чужди неща за СВОИ,и наложили ги за "класика" даже имат и съответното самочувствие на ВЪЗРОДИТЕЛИ И ВЪЗРОДИЛИ СЕ ВЪЗРАЖДАЩИ СЕ,на които обаче ВЪЗРОДИТЕЛИ ОТ СЕКАКВИ "ШКОЛИ" БЪЛГАРСКИТЕ СЪОБЩЕНИЯ "ПРЕЧАТ" НЕ БИЛИ ВЕРНИ!?

ИМИТАТОРИ И ИДИОТИ В ЧИИТО "ТЕЗИ"(от хунски до маорски,като "военни" понятия) ДО ЕДНА СЕ БЯГА ОТ НАПИСАНОТО НА АВТЕНТИЧЕН БЪЛГАРСКИ ,в АВТЕНТИЧНО ВРЕМЕ,ОТ АВТЕНТИЧНИ БЪЛГАРИ ЗА БЪЛГАРИ . БЯГАТ ОТ СЪОБЩЕНИЯТА НА БЪЛГАРИ като дявол от тамян, НА БЪЛГАРСКИ ПИСАНИ ЗА БЪЛГАРИ И СОБСТВЕВНАТА ИМ ИСТОРИЯ,защото "ТЕЗИТЕ" им не могат да го обяснят ,освен със "ПОПА Е ПИЯН" и ГРЕШНИ СА „от неуки писани на БЪЛГАРСКИ„ДЕМЕК АПОКРИФ„НЕ ВАЖИ„ВСИЧКИ УЧЕНИ,а вече и дебилите от ромските фиести и туракските спартакиади ЗНАЯТ ТОВА .

Та дори и смешно подредени неща, имитация на западната МЕДИЕВИСТИКА се ПРЕДСТВАЯТА ЗА ХРОНОЛОГИЯ по типа на НА ИМИТАТОРИТЕ НА ГИБОН СЪЗДАЛИ СИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ДОКТРИНИ НАЛОЖИЛИ ГИ ЗА ИСТОРИЯ„КОГАТО СИ ГРАДЯТ НАЦИИТЕ„И ВЕЧЕ ЗИГРАДИЛИ СИ НАЦИИТЕ НА ИМПЕРСКИЯ ПРИЗНАК„НАЦИЯ„ДЕТО ПСИХОПАТА БОЦМАН ДОКАЗАЛ„ЧЕ НЕ БИЛО НАЦИЯ У ВРЕМО ОНО„А ВОИНИЦИ В“МН“Ч“ ЗАПОЧНАХА ДА ПИШАТ ЗА ПЛЕМЕНАТА НА БАЛКАНИТЕ„ДЕТО ПЪК СИ ПОМНЕЛ ТОПОНИМА БАЛКАНИ„ЧЕ БИЛ БЪЛГАРСКИ„ И НА СЕКО ПЛЕМЕ ПО ДЪРЖАВА „ТЕ НА БАЛКАНИТЕ„НА БАЗА НЕ НАЦИЯ МИ ПЛЕМЕ И НА СЕКО ТАКА ПО СЛАВЯНСКИЛЕМЕ ДА МУ ПРАВЯТ ДЪРЖАВА„ЗАЩОТО НАЦИИТЕ ОТ ИМПЕРСКИ ТИП СЪЗДАЛИ ЗАПАДНИТЕ "ДЕМО КРАЦИИ" и "КУЛТУРНА КУЛТУРА„КАТО СИ МУ Е РЕДО" БЕХА ВЕЧЕ ЗАЕТИ и на ПЛЕМЕТО БЪЛГАРИЯ ГА МУ НАПРАВИХА ХРОНОЛОГИЯТА

по модел на Чехов,който казва,че ако има пушка в първо действие,то тя трябва да гръмне до трето,утепаха цезаря ТЕРВЕЛ НА ПЪРВА СТРАНИЦА,а се оакза ,на втора страница ,че той бил жив у СОЛУН и изпращал с лодки и баснословни заеми поради широката си славянска душа помощ на БИЗАНТИЙЦИТЕ,деба и стражара по лимеса .

Васили,който е споменат от БЪЛГАРИ ЗА БЪЛГАРИ НА БЪЛГАРСКИ„КАТО ТЕХЕН БЪЛГАРСКИ БЛАГОДЕТЕЛ „БИЛ БЪЛГАРОУБИЕЦ И БЪЛГАРИТЕ СИ ЛЕГНАЛИ БЪЛГАРИ„МА СЕ СЪБУДИЛИ МИЗИЙЦИ„ЩОТО ЦИХИМСКИ ИМ БУТНАЛ БУРГИТЕ И ТЕ СЕ ПЕНЕЛИ У МАЗИТЕ“МИЗИИЙЦИ СТАНАЛИ“

Историческия Анархизъм е ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ШКОЛАДОКАЗАЛА И ПОКАЗАЛА, КАКВО СА БЪЛГАРИТЕ.
и е единствената школа,която не само,че не отрича,ами равостойно използва и включва "излишните""пречещите" на всички други налични "тези",българските съобщения,като доакза,че те отлично се вписват и редом със други чуждоезични сведения показват и описват ,какво са българите и генезиса им,без да има "излишни" парчетити.

И продължа да ги налага и ще ги налага за да се види,че СЪОБЩЕНОТО ОТ БЪЛГАРИ ЗА БЪЛГАРИ НА БЪЛГАРСКИ В АВТЕНТИЧНИ СЪОПЩЕНИЯ всички до едно по стари от чуждоезичните,показват същата история ,каквато се съдържа у другите народи писали за БЪЛГАРИ,и не амо като цяло за ГЕНЕЗИСА БЪЛГАРСКИ„АМИ И ЗА ОТДЕЛНИТЕ МОМЕНТИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ

На коя от тези на идиотите следващи западноевропейските имитатори и техните ШКОЛИ до една родени от фундаменталния труд на Едуард Гибон-Инвентора,българските съобщения не пречат !?.

В коят "теза"-турска,иранска ,хунска и та до поселдния "възроден" идиотизъм от един невменяем,че Българския бог Орфей докарал,БЪЛГАРИТЕ" да освобождават от Бизантийското ИГО “по братски".,поробените си тракийски БРАТЯ ,се използват съобщенията БЪЛГАСИ и не се обявяват за грешни,с малки букви,попа бил пиян или били в рима,апокрифни или писани за БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ ,а те УЧЕНИТЕ търсят дневника на КОНЯРА на ВЕЛИКИЯ ЛОГОТЕТ„защото е народен ,човек,а не ЦАР И СЕ САМОВЪЗХВАЛЯВА„че били дошли БЪЛГАРЕТО ОТКЪДЕ ПАНОНИЯ“без да укаже ТУРАКИ„ТРАКИ„СТРАЖАРИ„ИРАНЦИ и тям подобни !?


Драстичният ПРИМЕР със СЛАВЯСТВОТО„С ДЕЛОТО НА КИРИЛ И МЕТОДИ ЗА СЛАВЯНИТЕ“
Та дори и Професори твърдящи и доказващи ХУНСКИ произход,или други интелектуалци,достиганли и убедени в това,че БЪЛГАРИТЕ СА ХУНИТЕ,то само след СТО години заселените и дошли в 7-8 век хуни оногундури и др.под изброени старателно от МОРАВЧИК,забравили СОБТСВЕНАТА СИ "ХУНСКА" АЗБУКА„КОЯТО БИЛА СЪЗДАДЕНА ЗА ТЯХ ОТ СИРИЙСКИ ЕПИСКОПИ 3 бр.или ЕДИН ЕПСИКОП В ЕД“Ч“ и ПРИТИЧКАЛИ НЕВЕЖИ ЗАБРАВИЛИ ТОВА ГА ОПРЕЛИ ДО ДЕЛОТО НА НЕСЪЯЕСТВУВАЩИТЕ СЛАВЯНСКИ БРАТЯ.
Кви са тея ХУНИ ДЕТО БИЛИ БЪЛГАРИТЕ „МА ГА Е ЗА ДЕЛОТО„И ВОАЛА ЗАБРАВИЛИ СИ ХУНСКАТА АЗБУКА„ЩОТО ИМ ХАРЕСАЛА СЪЗДАДЕНАТА ОТ АПОСТОЛИТЕ НА СЛАВЯНИТЕ АЗБУКА ЗА ЧЕХИТЕ„КОИТО БИЛИ СЛАВЯНИ“А ВСИЧКИ ЗНАЧЕЛИ БЪЛГАРИ+СЛАВЯНИ„КАТО БЪЛ ГЪРЦИ+ ОХРАНА НА ДОЛИНИ„А ГЪРЦИ САМО ОХРАНА ЗА ХУНИЕТ ПИТАЙТЕ ГАНЧО ЦЕНОВ ТЕ БИЛИ ХУН ГЪРЦИ

КАКВА ШКОЛА Е ТОВА - НЕ ДОРИ ИМИТАРОРСКА„А ИДИОСКА „всякакава, но не и БЪЛГАРСКА ПО ДИФОЛТ.
Тук за илюстрация има изявени видни полуграмотници и психопати на кило,които ПРЕДТСТАВЯТ една чужда филологическа разработка за БУРАГРИИТЕ на Керамопулос,като РОМСКА ТЕЗА ОТВОРИЛА ИМ ОЧИТЕ НА ил да дебила,дзвера одил до Гипед да гледа Тракиските пирамиди,защото не се интересувал от факсимилетата на Муртагон,които противоречали на РОМСКАТА "ТЕЗА“. РОМСКАТА,в която плагиатор психопата е ДОКАЗАЛ„на себеподобни .ЧЕ БЪЛГАРИ+КОМИТИ„И БЪЛГУРЦИ ОХРАНА НА ДОЛИНИ А ГЪРЦИ САМО ОХРАНА.
Гетския лизач,штапаровци доразвили РОМСКАТА с БОИЛИТЕ ,важното било ПСИХОАПТА БОЦКО „ЩОТО БИЛ ЕДИН ОТ "ТЕХНИТЕ" ДА ГО Е ДОАКЗАЛ !? С ДОАКЗА„ЧЕ ПСИХОПАТИТЕ ПЪРВИ ЩЯЕЛИ ДА ПРЗНАЯТ „АКО ТОВА ЕН БИЛО ВЕРНАТА "ТЕЗА". РОМСКАТА имитация ЗА БУРГАРИИТЕ на гръцки недомислици.

ДРУГИТЕ "ПАТРИОТИЧНО" СЪУЧАСТНИЧЕСКИ СМИГАТ„ЗАЩОТО ЗА БЪЛГАРИТЕ Е ЯСНО„ЧЕ УВАЖАВАТ КРАДЦИ И ПСИХОПАТИ“. ТАКА СА СИ ВЪЗРОДЕНИ ОТ ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ СЪЗДАТЕЛИ АН ПЛЕМЕТО ДЪРЖАВА „ТОГАВА Е ПОДМЕНЕНА БЪЛГАРИЯ„ОТ ВЪЗРДОИТЕЛИТЕ ДЕТО СА ВЪЗРОДИЛИ БАЛКАНЦИТЕ
ЕДИН друг невменяем обпснява ЗА ТРАКИЙЦИТЕ !? ИЗПОЛЗВАЙКИ "ГРЪЦКИТЕ" СЪОБЩЕНИЯ ,а ссички се ослушват ,като зипуснати в рейса .за предметите ан българи и писнаията им дето не съществували,заяото според друг един идиот доразвил ромската теза били в ед.ч. А психопата боцман доакзал,че българите били само в мн.ч.,войници,защото никой не му показал ЕДИН БЪЛГАРИН.
Е един войнишки в задника не са ли му поакзали МАВРИТЕ А?
ИЛИ ПО ДВАМЦА В МН“Ч“ СА ГО ОПЪВАЛИ МУРИШИТЕ“
След ,като има ВОЙНИК В ЕД“Ч“,опъвал психопата боцко за доказ в продължение на стотици години по лимеса у МУРИШИТЕ,как БЪЛГАРИТЕ „КОИТО НЯМАЛИ ЕД“Ч“ БИЛИ ВОЙНИЦИ“,които имали ед.ч. Един Войник . Може ли дори на текс тази безмислица да съществува за"доказ"
С подобни "докази",които не издържат дори на текстуално ниво заложената в себе си опровергаваща,каквато и да е човешка логика безмислица си, на умствено увредени от умстево увредени вече 200 г се "ПИШЕ" И "ВЪЗРАЖДА" .
етнос българи,занчело етнос ВОЙНИЦИ
нация БЪЛГАРИ значел етнос ВОЙНИЦИ
БЪЛГАРСКИ ЦЪРКВИ ОТ ПЕТИ ВЕК„ОЗНАЧАВАЛИ ВОЙНИШКИ
Ето и тука са се подредили тракоромските дебили да "доказват" ТЕЗИ от онези. Некой да им покажел на тях. И тогава ТЕ щели да признаят !?
Кво ще признае един музикален инвалид,като той няма слух.
ДА ИМ покаже на дебилите некой звуците ,че те не разбират пианиста кво им свири,немали слух .
В България на дебилите трпбва да им се показва.
Некой им е длъжен да ги образова,за да проумеят нещо и да го ПРИЗНАЕЛИ!?
НА ДЕБИЛА ЩЕ МУ СЕ ПОКАЗВА ИНТЕГРАЛНОТО СМЯТАНЕ ИНАЧЕ ТОЙ НЯМАЛО ДА ГО ПРИЗНАЕ

ДРЕМЕ И НА ИСТОРИЯТА„ЧЕ ДЕБИЛИТЕ НЕ Я ПРИЗНАВАТ„КОЛКОТО И ДРЕМЕ НА МУЗИКАТА ИЛИ МАТЕМАТИКАТА ЧЕ НЯКОЙ НЕ ИМА Я ОБЯСНИЛ ЗА ДА Я РАЗБЕРАТ "ПРАВИЛНО" НЕ ГИ БИЛ ВЪЗРОДИЛ НЯКОГО И ТЕ НЕ Я ПРИЗНАВАТ ИЛИ ИМАЛИ "МНЕНИЕ"
ДРЕМЕ МУ НА ИСТОРИК АНАРХИЗМА,ЧЕ БАЛКАНЦИТЕ СИ ЗНАЕЛИ ЗА ИМЕТО БАЛКАН ОТ ВРЕМЕ ОНО ЧЕ БИЛО БАЛКАН НО БЪЛГАРИТЕ ГО БИЛИ АНАТЕМОСАЛИ И НЕ ГО ИЗПОЛЗВАЛИ ГА ЗАБРАНИЛИ И УЧИТЕЛИТЕ И АПОСТОЛИТЕ НА СЛАВЯНИТЕ
ДОБРЕ ЧЕ ГИ ВЪЗРОДИХА ДА СЕ ВИДЯТ КВО ВЪЗРАЖДАТ МАЛОУМНИ НА КОИТО НЯКОЙ ИМ Е ДЛЪЖЕН ДА ГИ ОБРАЗОВА ДОКАЗВА ПОКАЗВА И СЕ СЪГЛАСЯВА С ТЪПНИТЕ ИМ ЩОТО ТАКА СА НАУЧЕНИ ОТ ВЪЗРОДИТЕЛИТЕ
цитирай
71. letopisec - това си е направо цял пост, благодаря ти 71. marknatan
14.11.2011 09:14
В България на дебилите трпбва да им се показва.
Некой им е длъжен да ги образова,за да проумеят нещо и да го ПРИЗНАЕЛИ!?
НА ДЕБИЛА ЩЕ МУ СЕ ПОКАЗВА ИНТЕГРАЛНОТО СМЯТАНЕ ИНАЧЕ ТОЙ НЯМАЛО ДА ГО ПРИЗНАЕ

ДРЕМЕ И НА ИСТОРИЯТА„ЧЕ ДЕБИЛИТЕ НЕ Я ПРИЗНАВАТ„КОЛКОТО И ДРЕМЕ НА МУЗИКАТА ИЛИ МАТЕМАТИКАТА ЧЕ НЯКОЙ НЕ ИМА Я ОБЯСНИЛ ЗА ДА Я РАЗБЕРАТ "ПРАВИЛНО" НЕ ГИ БИЛ ВЪЗРОДИЛ НЯКОГО И ТЕ НЕ Я ПРИЗНАВАТ ИЛИ ИМАЛИ "МНЕНИЕ"
ДРЕМЕ МУ НА ИСТОРИК АНАРХИЗМА,ЧЕ БАЛКАНЦИТЕ СИ ЗНАЕЛИ ЗА ИМЕТО БАЛКАН ОТ ВРЕМЕ ОНО ЧЕ БИЛО БАЛКАН НО БЪЛГАРИТЕ ГО БИЛИ АНАТЕМОСАЛИ И НЕ ГО ИЗПОЛЗВАЛИ ГА ЗАБРАНИЛИ И УЧИТЕЛИТЕ И АПОСТОЛИТЕ НА СЛАВЯНИТЕ
ДОБРЕ ЧЕ ГИ ВЪЗРОДИХА ДА СЕ ВИДЯТ КВО ВЪЗРАЖДАТ МАЛОУМНИ НА КОИТО НЯКОЙ ИМ Е ДЛЪЖЕН ДА ГИ ОБРАЗОВА ДОКАЗВА ПОКАЗВА И СЕ СЪГЛАСЯВА С ТЪПНИТЕ ИМ ЩОТО ТАКА СА НАУЧЕНИ ОТ ВЪЗРОДИТЕЛИТЕ
цитирай
72. d3bep - Ами той маркнатан пак ти написа пост ...
14.11.2011 10:31
Ами той маркнатан пак ти написа пост в стила на заболяването си, но каза и нещо важно и вярно:
Че историята силно се манипулира със съвременни средства от самите исторически школи.
Може да му се обърне внимание на някой работи от поста.

Съответно с изказването ти за философите изобщо не разбрах какво искаш да МИ кажеш, Летописец, като причината определено виждам в това че ти не разбираш или бягаш от това коеот ти казвам.

Разликата в моят подход и твоят е, че аз ровя сами извори и игнорирам създадените съвременни мнения, като се старая САМ ДА СИ СЪЗДАМ ТАКОВА НА БАЗА НА ИЗВОРИТЕ.
Докато ти действаш като потребител на телевизионен апарат. Хващаш теорията на некой си и я преповтаряш, даже и нищо верно да няма в нея, аз обикновено се ровя и търся източника зад всяко изречение. Със сигурност няма как винаги да съм прав, изворът сам опо себе си същщо често е субективен, но при твоят подход се предлага субективността на извора + субективното натъманисване на съвременевн преразказвач + твоят субективизъм накрая, и това се представя каот единствена истина, ивсичко друго е лъжа... Мерси?

Доста последователно съм формирал и мнението за "елинската култура" и от краткото ни познанство съм с ясното впечатление, че познавам изворите далеч по - добре от теб, коеот не е учудващо ,защото на теб не ти е в подхода.
Ти наричаш готовите ти извори история, ама това показва, че просто не познаваш историята. Ти обявяваш ,че историята е фиксирана и крайна наука, която трябва просто да пириемаме, ам ида ти кажа, ти не си от хората, които й добавят, а от тея, които й вредят, като някой стар професор, феодал, който не иска да допусне примерно че шумерския вече се чете и написаното в него не съответства на теорията му.

Тея дето са чели нещата вместо теб и ти ги казват и ти ми ги предаваш наготово, ги знаем :) Мерси.
ДОкато не се научиш да уважаваш работата на другите, оставаш евтин политик, а не историк.
И може би заедно със Спароток е добре да публикуваш работите си в "политика".
Честн оказан оаз разлиак в подхода не виждам.
Виждаме една силна неприязън ,кояот според мен е на политическа основа.
Ти го обвиняваш в промакедонско крило, аз откровено виждам в теб обикновен последовател на прозападното.... Къде е разликата? В политиката всек иси има обяснение.
цитирай
73. letopisec - 73. d3bep
14.11.2011 10:45
изолационизмът не е помогнал на никого, но пък щом виждаш в себе си един нов Коперник, поздравявам те...Аз съм само кабинетен автор...
цитирай
74. get - - Не ме намесвай и преписвай неща, които вие си приказвате в някакъв форум !!
14.11.2011 11:40
marknatan написа:

Гетския лизач,штапаровци доразвили РОМСКАТА с БОИЛИТЕ ,важното било ПСИХОАПТА БОЦКО „ЩОТО БИЛ ЕДИН ОТ "ТЕХНИТЕ" ДА ГО Е ДОАКЗАЛ !? С ДОАКЗА„ЧЕ ПСИХОПАТИТЕ ПЪРВИ ЩЯЕЛИ ДА ПРЗНАЯТ „АКО ТОВА ЕН БИЛО ВЕРНАТА "ТЕЗА". РОМСКАТА имитация ЗА БУРГАРИИТЕ на гръцки недомислици.

- Къв "анархист" си пиле с жълто около човчицата !??
- Ти който преписваш ирански черти на материалната култура на българите ? ... пък не смееш да зацепиш по въпроса, който ти поставям - Защо "вавилонското" "Бел-таурус" плагиатите-крадци и профанизатори на религиозни знания и култура, превратно тълкуват ... и ни внушават, че било КУЛАТА НА БЕЛ, тоест БАБИЛОНСКА КУЛА ?? - Това що ще рече, че и ти, преднамерено префасонираш истини, като ги обръщаш в "старозаветни" лъжи ??! ... това е от Междуречие и Близък изток. Почнал да ми се дистанцира и конфронтира с Е. Гибън, ми той и Гибън си е по същество един "старозаветник" в опита си да обоснове, имперските претенции на Британия, пишейки историята за "упадъка" на Рим !!
- Поне няколко пъти ти посочвам, маркера ... отправната точка от когато можем да изведем културата от която може да се съди и за нашата такава !! - БИКЪТ от варненското халколитно погребение и Чатал хьоюк в Мала азия ... ма то не е само в там а и Близък изток, а и в Долен египет, също през даден времеви интервал и Междуречие.
- Косвена податка за това, което обяснявам е поведението на част от по-старите "гръцки"(??!) полиси при инвазията на "персите", по време на т.нар. "гръко-персийски войни".
- За това можеш да разбереш ако се зачетеш, кога започва упадъка на старият социален строй ... по времето на реформите на Пизистрат и изземване прерогативите на водачите на "фратриите-филии" и предаване първенствуващо значение на демоса, което си е просто една ОХЛОКРАЦИЯ !! - И ред още показателни неща ... но на теб ти липсва здравият фундамент и отправна точка, от който да съдиш за социалните и исторически промени ... анархисте ... много ти е мил "Хаоса" - Що ли ?
цитирай
75. letopisec - ех, гет..виждаш ли какво е дискусия, аз допускам такава
14.11.2011 12:14
не е като при Спароток, който не отговаря на въпросите ми:..... Спароток: "балагрите са съвременници на Александър Велики " Въпрос от мен: Значи, ако си въобразявате, че пълководеца Балакр е етноним, трябва да го докажете, а вие в предишен пост просто допуснахте, че би могло да е. Сега, вече не допускате, а уверено говорите за етноним. Как беше, една лъжа изречена колко пъти, е вече истина? Не очаквам да пуснете коментара ми, както не пуснахте коментара ми и в предишния пост за виното, където пишете щуротии, че китайците били казали, че хсионг-ну са европеиди. Всички знаем за наличието на европеиди динлин в Китай преди 17 в. пр.н.е., но какво общо имат те с хсионг-ну, или може би скоро ще напишете за китайските-траки, т.е. че динлин са траки. Ще ми е интересно.
цитирай
76. get - - Хм :((( - защо ме свързвате със Спараток постоянно ? - част от фактологията и изводите му ги ...
14.11.2011 12:43
... относно друга част съм на по-различно мнение !!? ... не го познавам, та постоянно да правите връзки и говорите за някакво колективно лице и вкарвате и мен в това множество - спрете с това в края на краищата !!
letopisec написа:
не е като при Спароток, който не отговаря на въпросите ми:..... Спароток: "балагрите са съвременници на Александър Велики " Въпрос от мен: Значи, ако си въобразявате, че пълководеца Балакр е етноним, трябва да го докажете, а вие в предишен пост просто допуснахте, че би могло да е. Сега, вече не допускате, а уверено говорите за етноним. Как беше, една лъжа изречена колко пъти, е вече истина? Не очаквам да пуснете коментара ми, както не пуснахте коментара ми и в предишния пост за виното, където пишете щуротии, че китайците били казали, че хсионг-ну са европеиди. Всички знаем за наличието на европеиди динлин в Китай преди 17 в. пр.н.е., но какво общо имат те с хсионг-ну, или може би скоро ще напишете за китайските-траки, т.е. че динлин са траки. Ще ми е интересно.

- Вече по-горе поясних, от къде тръгва анализа ми ?! ... поради това избягвам да говоря за етносност и народности ?!
- Ако ще говорим за общностно, то това следва да е на база общ "праезик", култура, вярвания и белези в социално икономичеси план !!! ... задълбаване в етносна, племенна или народностна принадлежност е порочно и довежда до изкуствен етносен, расов или някакви други ЕКСТРАОРДИНАРНИ ТЕОРИИ !!
- Отново маркирам основното - това е контакт ... среща между културно-езикови и расово-социални структури общества ... Европа с Индия !! Резултатите са, по-късното индоевропейство и афроазиатство !! Как става това през различните исторически епохи е друг въпрос ... последствията настъпили от това, също ??!
- Ти като задълбаваш в кимерийската "супертност" допускаш същата слабост в методологичният си подход ?!!

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
77. marknatan - за психопатите comitae били – гр...
14.11.2011 12:44
за психопатите comitae били – гранична армия , стражите на Римската империя, но това обединеие си има име ,стражари,каквито били и бургариите,значи психото ви доказал,че бургариите били българите.
хе хе хе
прасето дзвер пак се изходило на метенетото по "боцмански" с "историческо" МНЕНИЕ
гетския лизач и той и той чел за БИЦИ от бабилон ли вавилон ли ша пиата психоапат боцко да им гу тургне на дикодира .



Я кажете пак за РОМСКАТА "ТЕЗА" НА ПСИХОАПТА ПЛАГИАТОР ДЕТО ВИ ОТВОРИЛА ЗНАНИЯТА ЗА БЪЛГАРИТЕ ИЛ БУРГАРИИТЕ НА КЕРАМОПУЛОС „КОИТО на гетския лизач му ПРОСВЕТНАЛО ,че ТВА БИЛО "РОМСКАТА"ТЕЗА " НА ВОИНИТЕ БИЦИ С ГОЛЕМИТE ТОПКИ ,а прасето дзвер забило у гипеда да гледа ТРАКИСКИТЕ ПИРАМИДИ ,щото то на факсимилета дето противоречат на ПОЗНАНИИЕТО МУ вера нема
НОооооо, Бургариите били заети от Керамопулос,в добавка на испанските прафесори и Златарски,Бешевлиев и др. под и в ролята на стражи бургарии плагиаторът е сложил,че стражите на Римската империя са comitae. Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е !
Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI,но всики знаели,че ИДЕЯТА МУ била ,че психопатът имал предвид БУРГАРИИТЕ,че БУРГАРИИТЕ били БЪЛГАРИТЕ.
А вече и

Историческия Анархизъм е ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ШКОЛА ДОКАЗАЛА И ПОКАЗАЛА, КАКВО СА БЪЛГАРИТЕ и описала ГЕНЕЗИСА ИМ.



гетския лизач и боцната му дзверска падружка разбирали и от ИСТОРИЯ
ха ха ха ха ха ха ха ха

психопатите си "обясняват" и "доказват" термини,понятия и материя,от която нямат и най-малка представа,и които нямат нищо общо с действителнта,но тя им звучи "купешки" и "научно",и "доказаното" е велик "ДОКАЗ"
Я кажете пак за РОМСКАТА "ТЕЗА" НА ПСИХОАПТА ПЛАГИАТОР ДЕТО ВИ ОТВОРИЛА ЗНАНИЯТА ЗА БЪЛГАРИТЕ ИЛ БУРГАРИИТЕ НА КЕРАМОПУЛОС „КОИТО на гетския лизач му ПРОСВЕТНАЛО ,че ТВА БИЛО "РОМСКАТА"ТЕЗА " НА ВОИНИТЕ БИЦИ С ГОЛЕМИТE ТОПКИ ,а прасето дзвер забило у гипеда да гледа ТРАКИСКИТЕ ПИРАМИДИ ,щото то на факсимилета дето противоречат на ПОЗНАНИИЕТО МУ вера нема

Историческия Анархизъм е единствената Историческа Школа,която не само,че не отрича,ами равостойно използва и включва "излишните""пречещите" на всички други налични "тези",българските съобщения,като доказа,че те не само не противоречат,но отлично се вписват със други чуждоезични сведения и редом показват и описват ,какво са т.нар. Българи и Генезиса им,без да има "излишни" парчетити или "попа бил пиян".

И продължа да ги налага и ще ги налага за да се види,че СЪОБЩЕНОТО ОТ БЪЛГАРИ ЗА БЪЛГАРИ НА БЪЛГАРСКИ В АВТЕНТИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ всички до едно по стари и автенчтични от чуждоезичните,показват същата история ,каквато се съдържа у другите народи писали за БЪЛГАРИ,и не,само като цяло за ГЕНЕЗИСА БЪЛГАРСКИ,АМИ И ЗА ОТДЕЛНИТЕ МОМЕНТИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ.


на глупавия дзвер му написах две три неща за ГИПТЯНИТЕ ,глупака показва стели на ПТОЛОМЕИТЕ ЗА ДОКАЗ „ЧЕ БИЛИ ТУРАКСКИ
точно толко му разбира и на него пипето по боцмански колкото на гетския лизач от палео история и бици

нередовници

преди да търсите историческа логика,трябва да има изобщо ЛОГИКА а с боцманска рядка течност еликсир да "доказвате" кое понятие как не било квото искал да каже психопата боцко,но вие сте муразбрали ИДЕПТА

идиоти

некой "тракисйки" ритон с боцмански еликсир не намерихте ли му ГИПЕДА и БАБИЛОН ЛИ БЕШЕ ВАБИЛОН ЛИ„БЕЗ НА ПСИХОРО ДЕКОДЕРА ОДИ КАЖИУ КОЕ КВО Е НА МАТР ьошките бременни с МИСЛАТА МУ
цитирай
78. marknatan - Та по ТЕМАТА за Обезлюдяването на ...
14.11.2011 12:57
Та по ТЕМАТА за Обезлюдяването на ТУРАКИТЕ

"3а Българите


Ликувайте и тържествувайте БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА!Обладавайте и носете Скиптри,Корона,Багреница и Пурпур.

Той ще смени одеждите Ви,В дълъг ярем ще впримчим вратовете Ви и в окови нозете Ви.

С много удари ще набрадим Вашите гърбове и гърди,понеже сте изоставили ТРУДА и сте дръзнали да носите такива неща и да се гордеете с тях"

Хе,хе,хе БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА Обладали Скиптри,Корона,Багреница и Пурпур

и ТРАКИЙЦИТЕ щели да ги БИЧУВАТ,да ги тургнат в окови, и в Ярем да впримчат Вратовете им,
защото изоставили ТРУДА, на Граничари по Лимеса!


НО ПСИХОПАТА БОЦМАН ДОКАЗАЛ,ЧЕ ПЛЕМЕНА НЕ БИЛО ПЛЕМЕНА В СЪВРЕМЕНООТ ИМ ЗНАЧЕНИЕ

ЗНАЧИ С ПЛЕМЕНА СЕ БИЛО ОЗНАЧАВАЛО РОМСКИ СТРАЖАРИ ,КОИТО СИ ИМАЛИ ИМЕ,КОМИТИ,РОМСКА ГАРНИЧНА АРМИЯ,КОИТО БИЛИ БЪЛГАРИТЕ,И ТОЙ Е ДОКАЗАЛ,ЧЕ БЪЛАГРИ=КОМИТИ,ЗАЩОТО КОМИТИ ЗВУЧАЛИ ТАКА И НА БЪЛГАРСКИ И БИЛИ СТРАЖАРИ,КОЕТО БИЛА ИДЕЯТА МУ,ЗАНЯТА ОТ ГРЪКА КЕРАМОПУЛОС,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРИИТЕ,СТРАЖАРИ ГАРНИЗИРАНИ В БУРГОВЕ,И ВСИЧКИ МАЙМУНЯЦИ РАЗБРАЛИ ИДЕЯАТА МУ

ДРУГИЯ ПСИХОПТА,ВЪВЕДЕ СЛУЖЕБНОТО НАЗВАНИ ТРАК,И ВСЩ И ВСЬО ВМЕСТО СЛУЖЕБНИ ВОЕННИ ПОНЯТИЯ,СТАВАТ ТРАКИ
МИЗИТЕ БИЛИ ТРАКИ
ГЕТИТЕ БИЛИ ТРАКИ
ДАКИТЕ БИЛИ ТРАКИ
ИЛИРИТЕ БИЛИ ТРАКИ
ЗА КЕЛТИТЕ ПЕДЕРУНГЕЛИТЕ СИ НЕМАТ И ПРЕДСТАВА ЯДАТ ЛИ СЕ ПИЯТ ЛИ СЕ ЩОТО НЕКВИ С ТЕЛЕФОННИ УКАЗАТЕЛИ УКРАЛИ ДЕ ЩО ИМА КЛТОСКИТСКО И ГО ПРЕКРЪСТИЛИ ТРАКИСКО,КАТО ПРАВОЛСВЕН СКОТО ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКИ ПОСТИ,КАК КРЪЩАВА ПУЙКА ЗЕЛКА

САМО ТУРАКИТЕ НЕ БИЛИ ТРАКИ 'МАМАМ ВИ ДБЕА И ЗАЧТО ТУРАКИТЕ НЕ БИЛИ ТРАКИ ,КАТО СА БАШ ТРАКИ

та психопатите къде са видели л невменяемия спараток или другия боцнат психопат ,да изпозлват съощщение от българи написано за българи.та било и късни историографи,като паисий и др. попове

май нема таквиз а

щото БЪЛГАРИТЕ ЛЪЖЕЛИ А ПСИХИОПАТИТЕ ДЗЕРОВЕ ЗНАЕЛИ ИСТОРИЯТА ИМ И ДНЕСКА Я ВЪЗРАЖДАТ
цитирай
79. letopisec - 77. get
14.11.2011 12:59
аз не те свързвам с никого и дори ми хареса факта, че гледаш на едно въдворено в науката понятие като елинизъм, не етносно, а определяш неговата наложена културологичност...Все пак и аз, доколкото знам, щото дзера ми се сърди, че не знам, под елинизъм разбирам оварваризиране на затворената гръцка култура и нахлуването в нея на много по-различни източни и чужди учения, при това наистина Александрия става център на образоваността, а не Атина с нейният консерватизъм...С други думи, елинизмът е международно явление и наистина, ако някой чак толкова го дразни тоя приет в науката термин, може да употребява синоними...
цитирай
80. marknatan - Та с кое ПОЛУКЪЛБО, гетския лизач и ...
14.11.2011 13:19
Та с кое ПОЛУКЪЛБО ,гетския лизач и прасето дзвер ПАНИМАХА РОМСКАТА "ТЕЗА"

КАТО НАУЧНА И ИЗЯСНИЛА ИМ КОИ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ

И СЪЩОТО ЛИ КОЖЕНО ПОЛУКЪЛБО ЛИ ИЗПОЛЗВАТ ДА ОБЯСНЯВАТ ПАЛЕИСТОРИЯТА НА ТРАКИСКИТЕ ПИРАМИДИ СТРОЕНИ ОТ ВОИНИТЕ БИЦИ НА ПСИХОПАТА БОЦКО
цитирай
81. get - - ТУК няма как да се съглася с презумпцията ти за ... ??
14.11.2011 13:47
letopisec написа:
оварваризиране на затворената гръцка култура и нахлуването в нея на много по-различни източни и чужди учения...

- За мен, както гръчкият език, така и култура и божествен пантеон почиват на по-стара и не родствена тям ... която те по-късно профанизират и и предават някакво СУПЕРЕТНОСНО ЗВУЧЕНИЕ - С това те стават едни от първите ксенофоби и расисти !!
letopisec написа:

аз не те свързвам с никого и дори ми хареса факта, че гледаш на едно въдворено в науката понятие като елинизъм, не етносно, а определяш неговата наложена културологичност...Все пак и аз, доколкото знам, щото дзера ми се сърди, че не знам, под елинизъм разбирам , при това наистина Александрия става център на образоваността, а не Атина с нейният консерватизъм...С други думи, елинизмът е международно явление и наистина, ако някой чак толкова го дразни тоя приет в науката термин, може да употребява синоними...

- Алеккссандрия е вторият горчив пример, как "елинската" бих ги нарекъл външно наложена културна традиция доунищожава останалите автентични знания и традиции в по-старата и монополизирана от "гърците"" култура !! ... за мен те са плагиати, които монополизират по-стара култура ... пък после я е и ... профанизират, давайки и непресъщо звучение !!
- Сам погледни, колко реформи и правила за четене имаме в гръцкият още от времето на установяване на "елинизма" от смапнатото Аце ... ми той не е грък, а много иска да е такъв и по този начин става нещо, като съвременен либерал и проводник на един древен глобализъм ?? ... но спирам защото проблема не е така елементарен и опитвайки се да отговарям на ангро има опасност да стана обект на справедливи критики !!?

- Натанчо престани да мислиш с едно от полукълбата, с което завършва най-долната част на гърбата ти !! - Много те молим ... успокой се и престани да се ядеш с мен !! - аз не храня лоши чувства ккъм теб, като ти посочвам някои методологични грешки ?!


- С уважение и мир Вам !

от Гет ктист
цитирай
82. anonymousbulgaricus - Хахах, доживях да видя гет да пише за ...
14.11.2011 15:01
Хахах, доживях да видя гет да пише за "здрав фундамент и отправна точка":))) забавно отвсякъде.

Къде набъркахте "елинизмът" в цялата работа. В исторически план "елинизмът" си е съвсем ясно, точно и коректно дефинирано понятие, което е доста късно, за да може през него да се дефинира каквото и да е било, извън самото него. Т.е. всичко, което става като взаимовръзки и културни взаимовлияния и разпространение след Александър Велики и преди Рим е резултат от елинизма и е "елинизъм" най-общо казано и като политика и като култура, защото процеса не е еднопосочен, а ситуиран на една огромна разнокултурна територия е многопосочен и сложно-съставен.
Ей голямо бодене в очите това с "гърците - плагиати", коя култура е изцяло "афтохтонна" и не е взаимствала от други култури и коя следваща култура не е ползвала предходните само да запитам? Защо па само "гърците" да са плагиати? А ние българите не сме ли? Кой точно не е? Толкова е бизмислено това твърдение, че се чудя дали въобще осъзнавате неговата глупост и несъстоятелност като го пишете! Смешно е кога гърците окрали, голямо крадене, кога от гърците крали... абе бива, то си е в реда на нещата!

Гете, стига с тия бикове, в тоя географски ареал от америките до Индия и обратно все животинка от това семейство е най-тачена от предците ни! Не ми казвай, че и индианците са от суперетноса разселил се от българия, щот почитат бизона. Има си съвсем обективна причина за тази почит и тя се крие в характера на това тревопасно животно, в листата след него са овена и козата, ако не си забелязал, сред тревопасните де!
Отделно, гетски пак си пропуснал да прочетеш некои уроци по история, та метна чак франсетата като гръкопоклонници, преди тях са се случили доста други неща, ше знаиш.

ПП. За каничката-ритон от Борово, въобще не става въпрос за това изображение, а за далеч по-голямо и натрапчиво на мъж с крила:)
ППП. Следите от "иранско" са си съвсем налични:)
ПППП. древни гърци и суперетносност.... Гига глупост на мегаквадрат!
цитирай
83. letopisec - 83. anonymousbulgaricus
14.11.2011 15:35
има някои неща, които не могат да бъдат прескочени лесно, едно от тях е индоевропейското езикознание и дори Н.Мар в СССР не успя да наложи яфетизма, така както е очевидно, че и Спароток не ще може да наложи тракедонизма, според който, ако прочетем при Ариан за пълководец Балакр по времето на Ал. Македонски, това значи, че сигурно е имало балакри, т.е. етнос, но това било укрито от гърците, както пише Павел Серафимов в новият си пост за някаква крепост. Тази методика е порочна и тя е изпробвана вече от скопските историчари, които тълкуват слугинята Македония в "Тайната история" на Прокопий като явен белег, че е имало македонци...Порочността на един учен, няма значение дали е признат за такъв само от фиромски конгреси, не бива да се поощтрява, нямам нищо лично против г-н Серафимов, но да се прехвърля на българска почва методологията за автохтонност на скопските учени, е доста смело и необмислено от негова страна. А онези, които са зарибени, те - както каза един блогер - значи са с рибешки мозък, щом са зарибени...
цитирай
84. d3bep - аз не те свързвам с никого и дори ми ...
14.11.2011 15:46
letopisec написа:
аз не те свързвам с никого и дори ми хареса факта, че гледаш на едно въдворено в науката понятие като елинизъм, не етносно, а определяш неговата наложена културологичност...Все пак и аз, доколкото знам, щото дзера ми се сърди, че не знам, под елинизъм разбирам оварваризиране на затворената гръцка култура и нахлуването в нея на много по-различни източни и чужди учения, при това наистина Александрия става център на образоваността, а не Атина с нейният консерватизъм...С други думи, елинизмът е международно явление и наистина, ако някой чак толкова го дразни тоя приет в науката термин, може да употребява синоними...

Тука май влезна из дебрите на моя теория, ама не знам дали си готов. На практика това, коеот каза означава за мен че просто не разбираш аз за какво говоря.

Не е съвсем вярно това коеот казваш, явно не познаваш добре този момент от историята, колкото и да ми говориш за изолационизъм(макар че изолиран ое това мнение в твоите представи, има сериозна подкрепа в научните среди отхвърлянето на гръцкия "еталон", но се крепи от хора от твоя бранш последния - политиците).

Даваш погрешно определение за елинизъм. Не знам де си го чел, в Уикито ил идругаде, но е доста погрешно извъртено.
ЕЛИНИЗЪМ се нарича ЕПОХА от момента на вземането на властта от Александър Македонски, при коеот той завладял света и го заразил с Гръцка култура и език, предадена му от даскала Аристотел.
ТОВА Е ТЕРМИАН ЕЛИЗНИЗЪМ В СЕГАШНИЯ МУ ВИД.
Почива на елини, коеот е спорно етническо, но със сигурност политическо понятие, коеот гръцките полиси са употребявали за да се САМООПРЕДЕЛЯТ.
Понятието е доразвито от римляните, които правят гърците еталон.

С опитите да го извъртиш, всъщност го докарваш до това, което и аз говоря.
Че няма такова нещо като елини и елинизъм ,а една всенародна сбирщайн култура, с елементи на егуптяни, шумерци, иранци, хети, траки, и тук - таме гърци, която обаче СЕ ИДЕНТИФИЦИРА С ГЪРЦИТЕ КАТО ИЗТОЧНИК И ЕТАЛОН.
И оттам се бърка цялата работа.

Т.е. идеята не е че всичко що е елинизъм е безкултурно;
а че е обединено около погрешен еталон.
Изненадващо за мен същото казваш и ти, ама по по - благ начин.
цитирай
85. d3bep - Историческия Анархизъм е ЕДИНС...
14.11.2011 15:58
marknatan написа:
Историческия Анархизъм е ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ШКОЛА ДОКАЗАЛА И ПОКАЗАЛА, КАКВО СА БЪЛГАРИТЕ и описала ГЕНЕЗИСА ИМ.

Заболяването ти е доста напреднало братчед, след като не само не съзнаваш че си абсолютно луд и напълно сам, в личния и интернетския живот, а вместо това си мислиш и си въобразяваш, че си ШКОЛА.... Шкоал си бате, даже УНИВЕРСИТЕТ!

Споко Напольончо, споко сладък. Точно така. Рисувай войничета по картата на Европа, за каквато си взел календара в кабинета. Мирно, мирно, не се самонаранявай .Сега ще дойде чичко доктор и ще ти сложи ризката. Оная модерната.
С ръкавките на гърба.
Тихо!
цитирай
86. marknatan - какви "методологически&...
14.11.2011 16:20
какви "методологически" грешки си бил показвал бре гетски боцмански лизач,след като и тук в отношението ти към Историческия Анархизъм,неща които маймуняците не разбират по дифолт,си демонстрираш ,че за маймуна като тебе е важното Психопата плагиатор боцко да го доказал
Какво се плюнчиш срещу неща неща ,които не разбираш
за каква методология може да говори човек,заел "научната" позиция,важното е боцко да го е доакзал,нема ромски стражари по лимеса нема бици у спартанците и микена
как беше Ромскат "теза" доказала на психопата гетски лизач, че Българите са БУРГАРИИТЕ
май психопата Боцман го е "доказал" това
жалък Маймуняк
та кво показахте от очертаното тук от историк Анархизма,че всичките Идиоти нито един не използва и отрича Българските сведения и са оакали де що има български материални свидетелства от Закона за съдене люди,през "факсимилетата" на муртагов,печата на Исая епископ на България,до писания на Български царе и летописци!
Тъпанар,за бавилон за бици и за Тракиски Пирамиди в Гипед говорят и доакзват кво били БЪлгарите,а псианията на Българи за Българи били "грешни" Те самите Българи не знаели кво са и дебила боцман прасето дзвер гетския лизач,спаратоковци и други невменяеми от всех страни обединщйте се доакзват на ВЪЗРОДЕНИТЕ БАЛКАНЦИ КВО БИЛИ БЪЛГГАРИТЕ МА САМО ЕН И ТОВА КОЕТОСА НИ ОСТАВИЛИ ТЕ ЗИ НА КОИТО МАЙМ УНИ ИМ РИЯТ КОСТИТЕ
За биците и връзката им с Човечеството,причината за появаяването анчовечеството,и не случайно налични във всички човешки култури,цивилизаци и т.н. е тема дето не се обсъжда с маймуни боцкан тип,нити пък за стара европа ,тъпанарската ти пълна с боцманска дришня кратуна поправщла методологични грешки
Ти освен ,че си тъп,и да се изходиш с "методолигиите " на Ромската "ТЕЗА" нещо друго да си направил или проумял.

Я кажи как панима от първ ото облизванбе,че важно да е както го е доказал психопата плагиатор боцко защото е един от вас или от втория път
маймуната показвала "МЕТОДОЛОГИЧНИ "грешки от висотата на НАУЧНАТА МАЙМУНШКА ТЕЗА Ако не вервате питайте грухтящото ДЗВЕРЧЕ то одило у ГИПЕД да гледа ТРАКИСКИТЕ ПИРАМИДИ„ЩОТО МУРТАГОНОВИТЕ НАДПИСИ БИЛИ НА ФАКСИМИЛЕТА и ПРЕЧЕЛИ ПО ДИФОЛТ ЧЕ СА БЪЛГАРСКИ АН ПСИХОПАТА БОЦКО И ГРУПАТА ДЕБИЛИ,които доакзали РОМСКАТА "ТЕЗА" НА ГРЪКА КЕРАМОПУЛОС

може ли единосъщните дебили,грухтящи дзерове,и гетски лизачи,с пълни с боцманска дришня кратуни да "докажат" нещо със същото полукълбо дето ПАНИМАЛИ "НАУЧНАТА" "ТЕЗА" на ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН

с прасето дзвер може да одите в темата за ВУЛГАРОС ОТ АМАДОН Д А ВДИИТЕ ТАМ ЧЕРНОТО РПАСЕ КВИ ТРАКИСКИ АРТЕФАКТИ Е ИЗРИЛО ОТ ГИПЕДСКИТЕ ПИРАМИДИ изпуснати от некоя Тракийка га носела обяда на МЪЖА ТРАКИСКИ СТРОИТЕЛ НА ПИРАМИДИ
деба и ненормалниците
цитирай
87. marknatan - Историческия Анархизъм е ЕДИНС...
14.11.2011 16:32
d3bep написа:
marknatan написа:
Историческия Анархизъм е ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ШКОЛА ДОКАЗАЛА И ПОКАЗАЛА, КАКВО СА БЪЛГАРИТЕ и описала ГЕНЕЗИСА ИМ.

Заболяването ти е доста напреднало братчед, след като не само не съзнаваш че си абсолютно луд и напълно сам, в личния и интернетския живот, а вместо това си мислиш и си въобразяваш, че си ШКОЛА.... Шкоал си бате, даже УНИВЕРСИТЕТ!

Споко Напольончо, споко сладък. Точно така. Рисувай войничета по картата на Европа, за каквато си взел календара в кабинета. Мирно, мирно, не се самонаранявай .Сега ще дойде чичко доктор и ще ти сложи ризката. Оная модерната.
С ръкавките на гърба.
Тихо!


дзвер,
тъпо парче си и си го знаеш медей да рупаш за неща дето не панимаеш и като досоен ученик на психопата боцманфърляш карите на масат и почваш да гадае и да наричаш кое кво било

написах ти в темата за Тракиските пирамиди в ГИПЕДа да се видиш че си пълен балък

с Птоломеите докази за ТУРАКИ правел
смотчо
От Камбис насам сички персийци са фараони и са изобразявани по "гипедкси" маймуна зел с Птоломеите да доказва простотията си кои били тураките


Преди него ти очертах ЗДРАВАТА Скиткса връзка на Гипедските династии със скитите

Кога и къде с епоявявата "тарките" в Епосите на "гърците"

За персите и дараявающия таквизи ора и народи не съществуват

Я покажи прочутата тракиска керамика на строителите на Тракиските Пирамидите

знаеш,че нямаш мизък ма по боцмански се наяпиняш ха ха ха


Историческия Анархизъм е единствената Историческа Школа,която не само,че не отрича,ами равостойно използва и включва "излишните""пречещите" на всички други налични "тези",българските съобщения,като доказа,че те не само не противоречат,но отлично се вписват със други чуждоезични сведения и редом показват и описват ,какво са т.нар. Българи и Генезиса им,без да има "излишни" парчетити или "попа бил пиян".

цитирай
88. letopisec - 85. d3bep
14.11.2011 16:46
точно това говоря, да...аз го наричам интеграция на култури, ти му казваш "сбирщина"...
цитирай
89. letopisec - 88. marknatan
14.11.2011 16:53
дали точно съм разбрал, ти под "исторически анархизъм" разбираш научно-обоснован отпор на грешките в изворите относно ранната българска история, които мултиплицират нови грешки днес, от рода на тракедонизма и боцковата теория за лимес-българите?
цитирай
90. d3bep - точно това говоря, да. . . аз го на...
14.11.2011 18:49
letopisec написа:
точно това говоря, да...аз го наричам интеграция на култури, ти му казваш "сбирщина"...

Ами интеграция на култури е нещо доста различн оот реалността на периода. Без да говорим че именно тогава и по причина на тея, които величаем като основни фигури се появяват неща, каот етническа и верска нетолерантност, следва да отбележим че:

1. Интеграцията е съществувало, но зорлям напънато днес понятие с цел да се докаже някаква "СУПЕРКУЛТУРА" и определени кръгове ДА СИ Я ПРИПИШАТ.
2. Интеграцията в някаква степен е факт, но е твърде пресилена и се използва за да се размиват границите между културите и да се правят фантастични интерпретации с идеята всичко да се обясни през едно, през една призма и да се загуби специфичната особеност и история на различните култури.
ТИпичен приемр са траките, които през призмата на "елинизма" никога няма да обяснят култа си към отвъдното, царя - жрец, полигамията, алкохолните празници и ред други неща.

От тая гледна точка понятието елинизъм е по - скоро вредител, отколкото помощник.
Нито египетската култура на птолемеите ще разбереш през "елинизма", нито финикийските и тирийските култове, нито иранския култ, нито траките, а всичко се размазва в една мътна мъгла.
Каква е точно историческата и научната полза от него тогава?
цитирай
91. d3bep - дали точно съм разбрал, ти под &q...
14.11.2011 19:00
letopisec написа:
дали точно съм разбрал, ти под "исторически анархизъм" разбираш научно-обоснован отпор на грешките в изворите относно ранната българска история, които мултиплицират нови грешки днес, от рода на тракедонизма и боцковата теория за лимес-българите?

Много се надявам че се майтапиш с тоя коментар, иначе сериозно ми падаш в очите.
Макар и политиката в историята никога да не ми е харесдвала, по принцип те имам за разумен човек, а точно с тоя тип "съюзник" и "размисли и страсти" си склонен да ме разубедиш.

Само много глупав човек не вижда ,че на момчето марк натан мозъкът му не му е последовател и определено проявява признаци на агресивна ненормалщина.
После, наполеоновият комплекс е факт, той говори за "неговата" изключителна "школа".
Съответно тебе те чакат същите псувни и шутове в зъбите, ако мислиш че си някакъв тип изключително същество за меркус, да те уведомя че в неговото изгубено съзнание други освен енго такива няма.

За да провериш "теорията ми е достатъчно да кашеш на Маркнатан:
1. Че българската народност няма нищо общо със скитите и персите, и че хуните не са нито скити, нито перси - както всъщност мислиш.
2. Че за тази (хунската) култура следва да се ползват предимно чужди, а не техни собствени източници - както отлично знаеш.
3. Че българите не са скити - както определено си казвал неведнъж.

И после, ела че ми требваш.
Ай пробвай, аз ше гледам сеир на новият ти "съюзник".

"Врагът на моя враг"...
Лошото е че тая поговорка може и да не е универсална и да не важи за "врагът на всички".
И второ, малко се съмнява, че врагът на всичк ие твой приятел... Бухахаха.
Опитай, пробвай го. Няма нищо предателско, ниото срамно. След 2-3 противоречия ти ще си по - напред в постовете му от боцко, дзвера или спароток :)
цитирай
92. d3bep - ПП. Нема да се въздържа да си довърша ...
14.11.2011 19:26
ПП. Нема да се въздържа да си довърша коментара.
Аз по принцип не мога, каотчета маркнатан, не успявам да си сдържам жалостивия смях.
Но не знам дали си забелязал, Кириле:

1. Когато Натан коментира мен, Гет, Боцмана и друг, го прави лино, безпричинно и с псувни.
2. Когато коментира Спароток, когото (и "маймуняците му") най - много мрази, ВИНАГИ ГО ПРАВИ АНОНИМНО :)
Мини на проверка да видиш.
цитирай
93. get - :))) - Отново взе да усукваш пи килифаревски - Що така ... сега, няма "кака" има "бати" ?
14.11.2011 20:22
- Ето го пълниият набор съдове от с.Борово - Що ли не виждам крилат "чичка" ?!? :)) - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/19/Thracian_treasure_Borovo_1.JPG/450px-Thracian_treasure_Borovo_1.JPG
anonymousbulgaricus написа:

Хахах, доживях да видя гет да пише за "здрав фундамент и отправна точка":))) забавно отвсякъде.

- Що ли специалистите, които разбират от "торевтика" ... казват, че първият образец на същата е "варненското златно съкровише" ??
- Що ли на съдовете от Борово пише "Котис ев Бео" ... нещо близко "От Котис съм" ? - Що ли доста специалисти по торевтика, казват че в одриското царство е имало отвурдена школа по торевтика ?!!
- Този сарказъм и пореден опит да внушавате неща, които аз не твърдя ... не ви прави чест ?!!
anonymousbulgaricus написа:

Гете, стига с тия бикове, в тоя географски ареал от америките до Индия и обратно все животинка от това семейство е най-тачена от предците ни!

- Човече не ви говоря, само за символа "бик" а за религиозни вярвания плюс култура и носител на тази култура !!?
- Просто със съжаление следва да констатирам, че мисълта ви е замръзнала на ниво заучени "академични истини", поради което, вие просто не можете да се измъкнете от това интелектуално блато в което сте затънали - Съжалявам !! ... че следваше да го произнеса на глас !

- Мир Вам !

от Гет ктист
цитирай
94. get - - Летописец, вкарваш превратно съдържание в думата !!
14.11.2011 22:27
letopisec написа:
точно това говоря, да...аз го наричам интеграция на култури, ти му казваш "сбирщина"...

integrum — цялост(ност); integratio — възстановявам, допълвам-доразвивам ?!

Вероятно по-точното е на дЗвер понятието сбирщина, тъй като гърците монополизират по-стари вярвания, факт ! Но те не ги доразвиват а по-скоро профанизират и остракират ... от нещо голямо и задълбочено правят нещо примитивно и ограничено ... а накрая ги и остракират !! Вземи комедиите и драмите им ... в тях има достатъчно примери, за това което обяснявам ?!!
цитирай
95. анонимен - PRAV SI..AKO ISTORIIATA NI SE ;PIWE; OT ISTORIZI KATO VAS...
14.11.2011 23:58
В крайна сметка до 10 г. мартеницата ще е глобално явление (може и по-бързо, зависи от маркетинга и китайските производители). След още 10 г. малцина ще си спомнят или въобще ще знаят, че този обичай е станал част от световната масова култура благодарение на днешните българи, които са го запазили.
цитирай
96. marknatan - прасето дзвер пак се изодило с &q...
15.11.2011 01:45
прасето дзвер пак се изодило с "историчарското" си мнение ,на завършило тракиското йероглифно у-ще към втора пирамида,като след поредното уведомяване на какво бил учил в момента ,кво ще учи за в бъдеще,колко книги щел да си купи и от колко книги преписва без да мисли,след което убедил "феновете" в капацитетеа на боцманската дришня затворена в черепната му кутия за почва да "историчарства.
Прасето дзвер ,което е чело "моногарфии" за "ТРАКИСЙКАТА" гробница от ВТОРИ ВИД,тези до магистрала ТРАКИЯ тази в Александрово,започва да раздава "историчарски"съвети ,

и то Със същото полукълбе с което панимал "научната" "ТЕЗА" на психопата плагиатор боцман,която му широко начешртала пътя на неговите "научни" методи,да дава "историчарски" съвети,бъкани от маймуняшката конкретика,
прасето дзвер "Тея дето са чели нещата вместо теб и ти ги казват и ти ми ги предаваш наготово, ги знаем :) Мерси.
ДОкато не се научиш да уважаваш работата на другите, оставаш евтин политик, а не историк."
Това от прасе ,което чело МОНОГАРИФИИ ЗА ТРАКИСКИТЕ ПИРАМИДИ И ГРОБНИЦАТА В АЛЕКСАНДРОВО„КОЯТО БИЛА ТРАКСИКА ПО ДИФОЛТ„МЕСТОРАЗПОЛОЖЕНИЕ ДО МАГИСТАРЛА ТРАКИЯ„А ПИРАМИДИТЕ „ПО ДИРЕКТНО ДЕДУЦИРАНИЯ МЕРОД НА ГЕТСКО ЛИЗАЧЕКСТА БОЦМНАСКА СГАН„БИЛИ СТРОЕНИ ОТ ТРАКИ

"Ай пробвай, аз ше гледам сеир на новият ти "съюзник".

"Врагът на моя враг"
"След 2-3 противоречия ти ще си по - напред в постовете му от боцко, дзвера или спароток :)"
Прасето Дзвер отдавна се осрал от страх,некой да не го критикуйе "ненаучно" и не за первших раз един плагиатор психопат от групата на боцканите дебили се "презастреахова" как Историческия анархичум ще да го критикуе "ненаучно" ,"безпричинно "и с" псувни".
Та на простотиите дето бълват дебилите и псувнята им е повче ут наукъ.
.
Съюзници,врагове ,кво бил учил,кво щел да си купи за коледа,как сички знаели ,че изучавало прасето йерпоглифите и намерило финикиски,не коптски надпси у Баткинския . Той бил по коптските язици,щео така тураките изучавали гипедския ха ха ха
цитирай
97. marknatan - грухтящото дзверче, с изпитаната ...
15.11.2011 03:16
грухтящото дзверче,с изпитаната "боцканата" методология,(тва са "факискимилета" за надписите на Мъртака,тва е в ед.ч.,,тва е "късно" писано нан свещи'.другото е в рима) отишело у Гипеда да доакзва на психопататите кака ПТОЛОМЕИТЕ ,АЛЕКСАНДЪР ОТ МАКЕДОНИЛИЗИМАХ И ДРУГИТЕ ДИАДОХИ БИЛИ ТАРКИЙЦИ ха ха ха

Ма дебилното прасе не знае отгде знае за ТУРАКИТЕ ха

ЗАЩО ПЕРСИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА ТУРАКИТЕ

ЗАЩО ПЕРСИТЕ НЕ СА РАЗПОЗНАЛИ НАЙ–ГОЛЕМИЯ ИНДУСКИ НАРОД СЛЕД ИНДИЙЦИТЕ

И НЕ СА ГИ ОП ИСАЛИ ИЛИ ОСТАВИЛИ СВЕДЕНИЯ ЗА ТЯХ,АМИ ТЕ ПРОСТО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ЗА ТЯХ,КАТО АНАТЕМОСАНИТЕ КИРО МЕТО И АККАИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ

МАЙ ЩОТО БИЛИ У ГИПЕДА ДА СТРОЯТ ТРАКИСКИТЕ ПИРАМИДИ

МИ И ТАМ ДА СА БИЛИ ПЕРСИТЕ ОТ КАМБИС НА САМ СА ФАРАОНИТЕ И ПО ТЕХЕН ПРИЕМР И АЛЕКСАНДЪР Е ИЗОБРАЗЯВАН И СЕ ПРИЕМА ЗА ФАРАОН НА ГИПЕДСКИТЕ ТУРАКЦИ

И ПАК ВЪПРОСА ОСТАВУЙЕ

ЗАЧТО ПЕРСИТЕ НЕ А ГИ ВИДЕЛИ НИГДЕ ВТИРИЯ ПО ГЕЛИМАНА НАРОД У СВЕТО
хахахахаха


НАИЧУЛИ ТУРАКИТЕ „Ч Е БИЛИ ТУРАКИ МА ОТ ГАДНИТЕ ПИСМЕНИ СВЕДЕНИЯ НА ОЯЕ ПО ГАДНИТЕ ГРЪЦИ ДЕТО ГИ БИЛИ УКРАЛИ
ТАПАНАРИ

другия боцках олигиофррен ДЕБИЛНИЯ ГЕТСКИ ЛИЗАЧ "изследва" и "путсказва" путщото каво били ТУРАКСАОТО СЪКРОВИЯЕ ОТ БОРОВО
Я ПОСОЧИ 'МЕТОДОЛОГИЧНИТЕ ' ГРЕШКИ БЕ МАЙМУНА ПУТСКАЗВАЧ
РАЗГЛЕЖДАЛА ТРАКИСКОТО СЪКРОВИЩЕ ЩОТО ТО БИЛО ОТ ЛИОМЕСА А ПСИХОПАТА БОЦКО ИМ ПУТСКАЗАЛ,ЧЕ ЩО Е ОКОЛО ЛИМЕСА Е СЛУЖЕБНОТО ПУНЯТИЕ В ПРОДЪЛЖНЕИЕ НА СТОТИЦИ ГОДИНИ СТРАЖАРИ

ГЛУПАК
ШУБЕ ГО ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ В ОГЛЕДАЛОТО


БОРОВСКОТО СЪКРОВИЩЕ И ТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СТОТИЦИ ГОДИНИ
било май от ТУРКСКИТЕ ОТ ТРЕТИ ВИД

ТЕЯ ДО ТРАКИСКИТЕ ГРОБНИЦИ ВОЗЛЕ "ТАРКИСКИО КОНИК"КРАЙ МАДАРА И ДРУГИ "УНИКАЛНИ" ГРОБНИЦИ НА СЕВЕ ОТ ХЕМА„ЗНАЧИ ТУРАКСИ

ПУТСКЗВАЧА ЛИЗАЧ ГЕТ ПО БОЦМАНСКИ ПУДКСАЗВА КВО БИЛО ПИСАЛО

"- Що ли на съдовете от Борово пише "Котис ев Бео"

на ТРАКИСКОТО БОРОВСКО СЪКРОВИЩЕ било писано КОТИС
еди е котис и той бил тракие3ца на който му падарили СЪКРОВИЯЕ ха ха ха

тъпанар да са чели гфъзовете ви разпрани за КОТИСИЕВИТЕ АЛПИ НА КОТИС НАИМЕНОВАНИ„КОЙТО ПОДЧИНИЛ МАЙ ДЕВЕТ "НАЦИОНЕС" ПОД ВЛАСТА СИ И ГИ АБЕДИНИЛ „КАТО ПРИЯТЕЛ НА АВГУСТ

МАЙ Е РОМСКИ ТРЪТЛѝО ПО ЛИМЕСА СЛУЖЕНО ПАНЯРТИЕ БОЛГАРЦУЙ ИЛИ ТРАКИЕЦ ОТ ТРЕТИ ВИД ДЕБИЛИ С ДЕБИЛИ



и само там ли го пише ТРАКИСКИЯ ЦАР КОТИОС
нещастна маймуна

http://imageshack.us/photo/my-images/835/kotis.jpg/
и след като е анмерено където е намерено е е този котис
http://imageshack.us/photo/my-images/38/kotis2.jpg/

или ето този
тапанари май на "КОПТСКИ" читаят маймуните тука или на КИРОМЗЕТОФСКИ

у гипеда видели коптския,а не видели БЪЛГАРСКАТА
на която са написани монетите,защото важното е ДА ГО Е КАЗАЛ ЕДИН ПСИХОПАТ ОТ ТЕХНИТЕ МАЙМУНЯЦИ че да МУ ПАНМАЯТ ИДЕЯТА

за маймунпшка употреба ,да не се използват прасшетата дзерчета гетските маймуни и други боцнати извъм "доказите" на РКСАТА "ТЕЗА" и по предназначение,САМО ЗА РОМСКИ ТРЪТЛЩѝВЦИ И СЪАФТУТИ


Та пачему ПЕРСИТЕ НЕ СА ЗАПОСНАТИ СНТУРКИТЕ И НЕ ГИ ОПИСВАТ И НЕ ПОДОЗИРАТ ЗА СЪЩЕТВУВАНЕТО ИМ
НЯМА ГИ В ХИЛЯДИТЕ ИМ СВЕДЕНИЯ МА ТЕ ПЕРСИТЕ НА ТЕХ НЕ ИМ УКРАЛИ ПИСМЕНОСТТА ХА ХА ХА ХЕЛЕНИЕТ ХА АХ ХА
ЩОТО ТЕ ИМАЛИ Л1БИМО ЗАНИМАНИЕ ЛОВ НА ХЕЛЕНИ
НЕМА ГИ ТУРАКИТЕ ПО СТЕЛИТЕ ИМ ДА СЕ ПОФАЛЯТ
цитирай
98. letopisec - 93. d3bep
15.11.2011 05:46
не си прав, с marknatan сме имали много спорове относно хуни, скити и т.н., ще имаме и занапред, а това че съм му задал въпрос за онова, което нарича "анархически историзъм" се дължи на факта, че той говори за доминиране на българските извори за българската история и за това ми е интересно какво има предвид, а пък писмото му и стилът му защо са така, аз отдавна казах, той е анархист и там, и отностно произхода на азбуката...Дзер, аз не толерирам натан, че нарече в един спец.пост Спароток "педерунгел". Изобщо не толерирам епитети и обиди, но и вие го обиждате, кото му казвате, че е ....И , изобщо, ако дискутирате помежду си, не е нужно точно аз да съм модератор. При мен е свободна дискусията, не пускам само онези, които ме харесват и галят егото ми, както е при спароток...
цитирай
99. letopisec - гет,
15.11.2011 05:55
добре няколко пъти питам, ако елинизмът пречи за да се обеснят някои неща и ако този период не е интеграция между култури, а "сбирщина", това какво променя? Че теорията за елинизма е непълна и се нуждае от корекция, или че изобщо няма елинизъм...Гет, ти явно си по грандиозните проекти...за да замениш такива утвърдени понятия като "елинизъм", "индоевропейски език" и т.н., не може просто да ги отречеш, а - обикновенно така се прави - променяш понятийното съдържание на един термин. Давам пример, днес кимеролозите променат понятийното съдържание на 1РСК, т.е на първият етап на ранно-скитската култура и доказват, че по-правилно е този етап да бъде наречен "кимерийска археологична култура"...Има определени научни термини, които може и трябва да бъдат преосмисляни, т.е. не може просто да се отхвърли 1РСК, а да бъде доразвито понятието...
цитирай
100. get - - Летописец, в момента живата илюстрация за същностното в разговора, ни е Натанаилчо ?!!
15.11.2011 08:24
- Заседнало е момчето някъде между ІVв. "преди" ... докъм първи век след Христа, като "рак на бързей" и ни напред, ни назад" !!??
marknatan написа:

за маймунпшка употреба ,да не се използват прасшетата дзерчета гетските маймуни и други боцнати извъм "доказите" на РКСАТА "ТЕЗА" и по предназначение,САМО ЗА РОМСКИ ТРЪТЛЩѝВЦИ И СЪАФТУТИ

- Казваш звуча Глобално ?!! - ами няма как да не звуча така ... Защото разглежданите процеси започват поне от 14 век, преди Христа и то не толкова на територията на Балканите а най-вече в Близък изток ... но основно в Предна азия и Египет ?!! Там са най-вече динамичните и определящите в по-късно време, такива процеси, които отпосле настъпват и тук на на балканите ?!
- Именно поради недостатъчно добрата оценка от страна Анонимуса настъпва и объркване в оценъчната му база относно "персизма" при съкровището от Борово. Същото е и Марк-Сатанаилов, който упорито се е зацепил(ментално) в денавският лимес и ни напред, ни назад.
- Пак го питам - Защо "Бел таурус-а" му се предава ново смислово съдържание, като за "Кулата на Бел", а то първоначално си е "Бог Бел" ... подобното на първото "Бел таурус-а" е Бел "Бикът", тоест богът овенчан с бичи рога !!?? ... Продължавам, да питам, тоест да подсказвам ... поради каква причина, коя религиозна и етносна общност започва подмяна ... както символна, така и вътрешно съдържателна, така и като религиозна реформа - Кой и защо го прави ??? - От кога и кого се започва този процес - З-А-Щ-О ?? ... Не е ли това поне от 14-12 век пр.Христа ??!
- Кога си изясним тези исторически "страности" ... ще можем да си изясним и що за чудо е този прословут "елинизъм" !!! ... защото той е много по-късен и вторичен продукт от този първоначален процес започнат по-рано и съвсем на друга територия не тук на Балканите ... и от времето на смахнатият Ацко Великиот !! :((((

- С уважение и мир Вам !!

от Гет ктист
цитирай
101. marknatan - letopisec, има кой да съди в този ...
15.11.2011 09:19
letopisec,
има кой да съди в този живот и на онзи свят,
ти на маймуняци вода носиш
Ако наистина получаваш вдъхновение,ала д-р хаус,от дебили 'съафтури" на психопата боцман,и въвеждащи,като виждаш.или май-не панимаеш,съяото отношение към историпта,квото тъе са разбрали и приветсват сн увредениете си мозъци, защо не опиташ за проба да прочетеш нещо качествено ,поне последни изфдания на модерни евроспки и амерички историчари ,в последните две години стара европа е на мода ,ведно с неандерталците,теми на които аз не съм писал и няма и да пиша ,но следя.
Тия бълвочи ,оня педерунгел,психопата боцко,ми тва са безмозъчни чалгаджии и налага чалагат щото така са възродени от ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ които са ги създали СЛАВПНИ БАЛКАНЦИ И ТРАКИЙЦИ

Кви тракийци има,след като заддох въпроса тук на идиотите ,как ги нема търакийците видени от ПЕРСИТЕ.

На идиотитъе им сказали че те били ТРАКИЙЦИ,от ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПСКИ ШКОЛИ„с коетъо са ги набутали в задника на хисторито,задъненеата улица на човечеството да си доказват че били ТРАКИ“
И виждаш ,че виждат едно 100 % персийко съкртовище в типичния персийски стил,ама до един са такива съдовете.намерено в сърцето на Скитип,ма тва било ТРАКИЙСКО.щото пишело КОТИС.
А КОТИ БИЛ МАЙ ТРАКИЕЦ ЩОТО ЖИВЕЕЛ У ТРАКИЯ И ТАМ ЖИВЕЕЛИ ТРАКИЙЦИТЕ.
Зоната на КАРУЦИТЕ,така я определих тази зона,в която с енамират тези скирски каруци,от ДАНИЯ ДО ИНДИЯ„ С НАЙ ОЛЯМО СЪСРЕДОТОЧИЕ ПОДКАВКАЗИЕТО„ КОТИСЦИ С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ. Споменах този от АЛПИТЕ,тези на персийските боспорски династии,са се КОТИСЦИ,показх го в блгога съопщеното и ти го коментира,кои били живеели според дедо ГЕРО на север от ДУАНВ,колонистите на МЕДИТЕ, ма идиоти коментира за ТУРАКИТЕ И КВО И КАК ТЕ БИЛИ ТУЪРАКИ.
АКО отвориш някоя от псоледните издания на тази тема пък ще видиш как и япаисий е прав.ще видиш за връзката между Скандинавия и Волга там дето са булгар.
На тъяанарите им пишеш за погренебията на скитите в лодки,ето ти гледам си се насочил към Антонио Бандерас ,ми такова погребение е описано и в 10 век !
Могилите са налични от Швеция през Полша и Крим ,ма БИЛИ ТУРАКСКИ.
Ето един блогър поакза и лодките от камъни с които са погребвани скитите и в пазорик и в англия
там пък то ку що намериха пак некви прабългари с големи глави и сички зъби.
Така ,че пробвай за вдъхновение да не четеш безмозъчни за които психоапта БОЦКО е светило или другия невмеяняем, насажадащи и унищяожаващи ИСТОРИЯТА на собствения си народ,прогармирани по поръчка още от ВЪЗРОДИТЕЛИТЕ ИМ.
Та тва Боспорско царство ило Воулското царство ако требва да запишеш за да доказваш на психоаптите как се пише ти кво мислиш е случйно и е бяло петно в истъорията на световече 500 г щото там сега са сомоедите и ромънещето ,а тука дебилите.
За хуните,споделих в общи линии мнението си,дори ако трпбва да спесофицирфам бих извел имонах им точно от тези КОЛЕСНИЦИ ДЕТО СЕ НАМИРАТ ТАМ ПОД КАВКАЗ С ХИЛЯДИ„(има гроб с две иляди друг с 800 там)отиди в абв-то при гюведжарите бтама съм писал за АТИЛА КТИСТИЯ и ХЕРАКЛ да хун и съм сложил картата на тези каруци,та от тя е доста вероптно да идва и названиет на хините,от гръзкото за колесничари. ти писа за Крумбат и т.н. Но че тези црните хуни са точно от там и най общо са нареченеи МАСАГЕТИ и ЦАРСКИ СКИТИ от дедо геро нема съмнение.
Тука имаш хора с болни мозъци ,отделлно ниско интелигентни,които си разпоравпт художетсвените предтави за кво щело да бъде нещяо си и кво бил иксал да каже некой,което е всъяниост техната тъпа художетсвена интерпретация. да така се е работили преди сто години,ма тея точно така литераура четат,и изпозлват съяата методология,кат намери некой тъп археолог нещо си ио да япочен да н и два неговата художетвена предтсва изгдр=радена от тъпни за тва кво било. та кой работи гтака.само създатели на ТРАКИЙСКА култура ,по метода на
СЛАВЯНСКИТЕ УЧИТЕЛИ.

ТОЯ тъпанар дзвер бил чел моногарфии за АЛЕКСАНДРОВО АК БИЛА ТРАКИЙСКА ТАРКИЙСКА Е Н КУКУВО ЛЕТО КОЛКОТО И ДРУГИТЕ УНИКАЛНИ СА ТРАКИСКИ или колкото КИРО И МЕТО И ДЕЛОТО ИМ СА СЪЩЕСТВУАВЛИ
Пишеш,че ти било интересно за българските сведения .Ми тоя тука ненормалник гипеДския прасик,заяви как надпсиите на муртагон били факсимилета .и за това нищо не значели не могли да разбият РОМСКТА "ТЕЗА" .Камика на пресия бил само в един екземплят,т.е.значи ,следователно важното е тея да са доакзали ромската "теза"
Ти може ли идиоти за които РОМСКАТА ТЕЗА на психопата плагиатор боцко има нещо в главите си,да са схватили от ИСТОРИЯТА на България или затова което пишат изгубен си

Пишат и преписват порчетено от книги но понеже преди да има квато и да е историческа логика трпбва да има нормална човешка логика то всичкото излиза ,съвсем есетествено профанизирана "боцманистика"

И какво е напсиано пък конкретно по темата ти за обезлчдяването или как на конкретни неща се плюнчат и се спамят
та тея идиоти докато са живи ще си пишатъ едно ис също Късно съупщену,фанариотско украднато ,кво ще се променат едни психопати
Ето показх в десети век.-Траките щели да бичуват БЪЛГАРСКИТЕ ПЛЕМЕНА заяото им ОТНЕЛИ КОРОНАТАС
Константин Копроним-заселил обезлюдената тракия с араби .сирийци
Никифор Първи заселил ибезлюдената ТРАКИЯ с арменци араби и сирийци,манихеи
що било имало ПАВЛИКЯНИ В ПЛОВДИВ ма й апсотол павел гие донел тъпни

ТРАКИЙСКИТЪЕ КОННИЦИ-по местонамиране и бройка са най много в БРИТАНИЯ
ПОСЛЕ 80 % от тях са в СКИТИЯ,на тъпанара дзвер му го казвах това,ма той не занел и теми беше правил
Вузниканли кога -в края на ВТОРИ началото на ТРЕТИ век
Ма били ТРАКИЙСКИ
МИ ако са ТРАКИЙСКИ щеха ли да вузниканат в тери век,само теб те питам да си отговориш,да не става катос хункста аазбука дето им я съдали апостолите на славяните
и так дальее
Та постотиите и сплетнит с които гелдам се занимавате тук коридотнио фаакти прилагани от маймуняци имат ефект само за маймуняците
не се носи вода на маймуняци или най-малкото яе се обяснява на маймуняци
ма що м за тебщ едни маймуняци са повечше от целите на историята ясък за младата бълагрска хуньология,умре преди да се роди
ша и пусна и некролог да я почета кат чиляк,че зе и тя че маймуняса
за педетунгела -ми педерунгел е,аз подведен от загалвите влязо и му прочетох специални псот,първият комент е от мене виж колко часа е казах че 80 % от случаите роднини отвличат децата и се надявах да е така.пуснах съобщението,изчакайте мадуарата ми каза секретарката му. ь!?
след това веднага отидох на посочените връзки от педерунгела,а там веч естоеше коментара,че дете е намерено

е и ,в блога си
педрунглеа си продължаваше дс трупа "точки"
и написах квот написах,че е педерунгел и в тази ситуация е педерунгел

за другите нещадето пише е тъп и невменяем,нискоинтелигентен пуполист,никога не съм го крил мнението си

Историческия Анархизъм се бори за едина чиста и свята история ,от днес европейска ,а от утре и световна
(не като я сглобиш да останат излишни гайки им бурми и маймуняците и тураките чалгаджии си ги завират у и да викат нкак техните бурми били по чисти от тея на баняджиите )
цитирай
102. marknatan - гетският лизач пак си върти суче за ...
15.11.2011 09:30
гетският лизач пак си върти суче за воните бици след което следва както го е доакзал психопата боцко в ромскатаб теза

поне да не се е кизходоли маймунчето ус еки блог та сега пак е зациклил

та као и тука ще ства дебвилника и гетския лизаче с другиясхихопат ще сименакта чщслчнка за доказ

моз да си пестят дарителите шоуто и да видят гроните маймуни със същите Яаргуменъти
по десетимна пъти зиложени при дебил апри анонимус даже при меная тая дришня също с еозявяваш с ТЪРСЕНИПТА си ,които водят до ВАЖНОТО ДА ГО Е КАЗЛ ПСИХОПАТА БИОЦКО В РОМСКАТ ЕТЗА БУРГАРИИТЕ СА ВОЕННИ И ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ Е ДОКАЗЧЛ„ЧЕ МИКЕНЦИТЕ СПАРТАНЦИТЕ СА БЪЛГАРИТЕ
ей идиотино та на тебе и шимпанзето самоедно ти се смее бе глупак

та ти дори не си приочел нищо от предтсваени аргименти на други участници и рупаш тъпанар

идиотите требва да си изложат ЗНАНИЯТА

ха ха ха

ТАБ КВО БИЛИ СЪКРОВИЩЕТО от Борови на КОТИС
тирксако смотаняк


Я КАЖИ ЗА БУРГАРИИТЕ НА ПСИХОАПТА БОЦКО КОИТО СА БИЛИ РОСМКИТЕ ВОЕНИ ФОРМИРОВАНИЯ СЪЗДАДЕНИ ОТ ЦЕБТРАЛНАТ ВЛСАТ

ШИБАНА МАЙМУНА АЗ СУМ БИЛ ПИСАЛ ЗА ЛИМЕСА
ДЕБА И ИДИОТА ТИ

БИЛ ОФИЦЕР
смотаняк един офицер ще се гръмне кат се върне да си види тъпните и разбере ,че е ПСИХОПАТ
маймунчо

ТА КВО БЕШЕ ДОАКЗАЛА РОМСКАТА за ВОПИНИТЕ БИЦИ

ето го и творческото кредо мна психопата гет боцмански лизач

"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "

Ша ти путсказва ГЕТСКИЯ лизач и накрая е както със прасето дзверче историк анархизъма им бил "псуел" психопата методолог БОЦКО на плагиаторите
цитирай
103. d3bep - Натанеййй
15.11.2011 12:01
Принципно има само една причина поряди която персите не описват в бехистунския надпис траки батка.
Че акълът им е колкото на теб или малко повече, но във всичк ислучаи по - малко от на гърците все пак.
Тъкмо поради тая причина тея говорят за лунни саки водни саки, шкодрени саки,м саки отсам на морето и такива оттам на морето - все ДЪЛБОКО НАУЧНИ И ПРОЗИРАЩИ У СЪЩНОСТТА ИМЕНА - сигурен съм че саките са се самонаричали именно по посоката, в кояот морето е застанало спрамо Дарий Великий, и какво ли още не щеш. Малоумщина, не ме изнанедва че те кефи... Измислени имена, които Херо се опитва да възстанови и става доста голяма кашотина. Ако не си го чел, земи прочети нещо и за персите преди пак да се явяваш.
ТО сам озаспалият ти акъл не знае че най - трайното взаимодействие на Персите с траките е че идват в земите им като директори, отнасят един бой и си заминават с подвити опашки, и така всеки път, а сега ше ги броя и етнодиверсификатори и научен труд алтавите им понятия, формирани докат бягали на кълбета и сгазили камилите си от страх.

Па и как да напишат траки батка... Освен да нарисуват един тракийски гИрой отгоре... Ксеркс ако нарисуват, ше станат за смех.

Но това че не наричат траките с гръцкия израз, изобщо не означава, че не са им яли калая.
Яли са го, и още как... Нема други уруспии, коиот да са я1ли повече бой от траките, и римляните даже с Децебаловите войни не могат да се мерят.
Та от едната страна имаме някакви смешни наименования на очевидно откачените персийци , прикачени за 10-годишното управление на тракия(по предположение че става дума за управление, а не за самозатваряне в 1-2 крепости).
От друга страна имаме понятие на повече от 10 века, ползвано от гърци и римляни. СЪщо неточно, вярно е и това, но във всеки случай дали да приемем понятието на Омир, Херодот, Плутарх ,Цицерон, Полибий и прочие, или да вземем за "верно" понятието на ненормалния почти колкото тебе Камбиз или еврещугата - Дервиш Дарий???

Умните хора познай кое понятие ползват.

Бе ти да не си приел староперсийско гражданство ,че такава омраза към траките, а :)
Много бой са отнесли от тех персите, чеккато чета и се нажалявам. Те не са виновни персите.
За съжаление са виновни големите ти учени персийски царе, които за съжаление умело са духнали по време на боя...
цитирай
104. get - - Натанчик Гимбутски, пак се оплете в сложните си докази, като пате у кълчища ? :))
15.11.2011 16:00
marknatan написа:
гетският лизач пак си върти суче за воните бици след което следва както го е доакзал психопата боцко в ромскатаб теза

- Кво те питах, уважаеми племеннико на Мериам Гимбутас ... "Защо "Бел таурус-а" му се предава ново смислово съдържание, като за "Кулата на Бел", а то първоначално си е "Бог Бел" !! - пък ти почваш да ми развиваш "курганните" фантистики на леля си от Вилнюс ... дето всички се раждали само "гаони" ??!:))
- Щом ще се "боцкаме" ... пак те питам, тази не само божествена символност а и материална култура за "Белият бог" ... откога и къде най-рано се среща ??
- първи пример ! - http://www.bgizlet.com/images/stories/galleries/zlato/VARNA-01.jpg - Бо-о-ц !
- Втори от Камен бряг - http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=242507 - каменният "гроб" с бича глава ?!
- Разположеното на левия бряг на Слатинска река селище съществува през цялата първа и началото на втората половина на VI хилядолетие пр. Хр. и е едно от най-големите в централната част на Балканския полуостров. ... най-долния VI строителен хоризонт на селището ... една много голяма за времето си (117 кв. м.) и изключително добре запазена двуделна постройка. ... голяма куполна пещ, хромелно съоръжение (каменна мелница), огнище, тъкачен стан, дървени лежанки (запазени са следи от тях), глинобитна площадка за приготвяне на храна, 18 зърнохранилища от глина (с овъглено зърно в някои от тях), керамични съдове, сечива (между които и най-древният в Европа каменен палешник за дървено рало) и др. В югоизточния ъгъл на къщата, на височина около човешки ръст, в стената е имало малка кошеровидна ниша, в която са били поставени две фигурки от глина: стилизирана седяща антропоморфна и зооморфна (на БИК) ... отделно имаме разкрито още едно такова, с останки рога от Бик !! ... VІ-то ... V-то ... ІV-то ... ІІІ-то до Второ хилядолетия плюс изпреварваща и сложно развита материална и духовна култура !! - Мог ли кажа отново БОЦ :))

- Мир Вам !

от Гет ктист тауро-скит

П.П. :))))
ето го и творческото кредо мна психопата гет боцмански лизач

"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "
цитирай
105. marknatan - Та гетски лизачо тези, "БУ...
15.11.2011 23:11
Та гетски лизачо тези,"БУРГАРОИ ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", дето били РОМКАТА "теза" са БУРГАРОИТЕ НА гръка КЕРАМИПОЛОС или на психопата БОЦМАН ,че нещо си се осрал в "служебните" пунятия ут путсказване.

Как му била СКАЧАЛА НА НЕГО У ,РОМСКАТА "ТЕЗА"
Ей психопат с облизваен ,плагиаторство и профанщина се прави хостори,психопати ,като вас щеха да са осигурили десетина нобелови награди.

Ти си тъп,като гъз ,и ако не облизваш бозманския "да доразвиваш тъпни" мислиш с гъза си.
Маймуняка "панимал", че БОИЛИТЕ возле северното черномориое били ,кво РИМСКАТА "ТЕЗА"
И тва от едно облизване. смотанапк.

Ромската "теза" ма на кой ,че идиота си е шизифреник, му била ПУТСКАЗАЛА„КВО БИЛИ БЪЛГАРИТЕ и психопа и ПУТСКАЗВА,кво били БЪЛГАРИТЕ ," Тауро - Бико - Боии - Кан " и даже "научно" паяснила майммуната ,че това имало тношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на СПАРТАНЦИТЕ (по-рано МИКЕНЦИТЕ , а илотите за психопата не били роби, а по-скоро крепостни, на БЪЛГАРИТЕ,поп дифолт,или на микенците,ако лизача оближе еще един раз бозманския ,ха ха ха

И сичкото "научен" доказ,само с едно ублизбване и путсказване бе дуказанъ.

Май не си побъркан психар а?

Градфския съвет на СПАРТА Има отношени към лигнятачс която е пълна кратуната ти.
хеле па ково било илоти,микена,тауро,бико,канове,ха ах хга

нещастно добиче

След изпиване на една кофа бозманска дришня , мож да се досетиш и за ЛИНЕАРА НА МИКЕНЦИТЕ и да ПУТСКАЖЕШ на ТУРАКИТЕ ПРАИЗХОДА ИМ „С КОТО ТОКУ ЩО ДОАКЗА„КАК СКАЧАЛИ У ЖОПЧЕТО НА РОМСКАТА ОТВОРЕНА "ТЕЗА"

Ненормалник



другия боцкла олигофрен,грухтящия дзвер дет су търси екипаж от олигофренеи,не само,че не познава МАТРЯЛА„ми не мож и да читае,га не му е написано на ТРАКИСКИ ЙЕРОГЛИФИ„щото той сега УЧЕЛ йероглифите.

ЕЙ тъпо,парче,не само че не ги пише,и в този надпси в който псочваш ма и във всички други останали хиляди пиосмени сведения от "ПЕРСИТЕ" , ми га са и изобразени, ТУРАКИТЕ ГИ НЯМА И ИЗОБРАЗЕНИ.
Ма тва ми е един спешъл пост с ДОКАЗ„че ТУРАКИТЕ СА ИНДУСИ,1000 %
В същия тоя пък надис в друга версия,от БАВИЛОН,ли е според свинете ,Ваилон,ли,пък Скитите,са наречени Кимери.

неяастан боцманска дришня си ти ,не може да покаже кйво и що са тураките в 500 г. пр. н.е. ма сички ТУРАКИ знаели как ТУРАКИТЕ Паели ТРАКИСКИТЕ КОННЦИ ВЪВ ТРЕТИ ВЕК ОТ Н.е.

тъпчо като не можеш да мислиш естествено,че яе си боцмнакс адришня и яще се лиензите колко сте се панимакли и кво те ПУДСКАЗАЛИ

глупак преписвач


жалките нещастни плагиаторчета "достойни" ученици на психопата боцко,дето един пирон не могат да забият,или едни яйца да изпържат без да се изгорят и наранят, с боцманска дришня,"ТЕЗИ" правят. УТ УНЕЗИ.

БЕГАЙТЕ ДА ОНАНИРАТЕ„ПАРДОН ДА ЕВОЛЮИРАТЕ„ТО ЛИЗАНЕТО ВИ СТИГА
Абе тъпчовци,как със същото ПЛУКЪЛБО дето сте УСТАНОВИЛИ„ ЧШЕ ПРОФАНА ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БЦОКО НАУЧНО ДОАКАЗАЛ„ЧЕ БЪЛГАРИТЕ БИЛИ БУРГАРИИРТЕ„РОМСКИТЕ СТЕРАЖСРИ ПО ЛИМЕСА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СТОТИЦИ ГОДИНУИ„А ОТСКОТРО И ГРАДСКИЯ СЪВЕТ НА СПРАТАМБИЦИ„МИКЕНЦИ„КАНОВЕ„ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ИСТОРИЯ“

ТА Историята не е за МАЙМУНИ,а е Человеческо ЗАНЯТИЕ.

Психопата боцко им доакзал,че БУРГАРОИ ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", дето били РОМКАТА "теза" ,и СЪАФТУРИТЕ СЕ ОСРАХА СДА "ДОАКЗАВАТ" КАКА ПАНИМАЛИ ,кво били БЪЛГАРИТЕ и сега ЮРУШ И АН СПАРТАНЦИМ„МИКЕНЦИМГОПТЯНИ.

ЕЙ С ПРОФАНЩИНА И ОЛИГОФРЕНИЯ САМО МЕЖДУ ВАЗЕ СИ ЗА ДОАКЗ ХА ХА ХА

кажи бе гетски лизач,или оня другия дебил.тези,"БУРГАРОИ ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", дето били РОМКАТА "теза" са БУРГАРОИТЕ НА гръка КЕРАМИПОЛОС или на психопата БОЦМАН ,че нещо си осрахте в "служебните" пунятия ут путсказване.

цитирай
106. d3bep - Бате, аве ти май постоянно си гов...
16.11.2011 10:50
Бате, аве ти май постоянно си говориш с някой си Боцмана, а :)
Бухахаха!

Обаче го няма тука, мойто момче. Мирно, мирноооу :)
цитирай
107. d3bep - "ПЕРСИТЕ", ми га са и ...
16.11.2011 11:00
marknatan написа:
"ПЕРСИТЕ" , ми га са и изобразени, ТУРАКИТЕ ГИ НЯМА И ИЗОБРАЗЕНИ.

А, тъй ле?
http://d3bep.blog.bg/photos/107433/original/Darius%20egipt%20copy.jpg
marknatan написа:
Ма тва ми е един спешъл пост с ДОКАЗ„че ТУРАКИТЕ СА ИНДУСИ,1000 %

Спешъл ше да е. Вторият ти пост очакваме да е че тракийският конник е всъщност индийски слонар. Махут.
Очакваме да покажеш отде да му прокараме хоботя на коня.
marknatan написа:
В същия тоя пък надис в друга версия,от БАВИЛОН,ли е според свинете ,Ваилон,ли,пък Скитите,са наречени Кимери.

Бухахаха.
Дай го бе, надписвачо, тоя надпис и транслитерацията му да видим аккво пише...
Нещастен луд.
Даже не знаеш кой, кога и как е прокарвал тия връзки между скити и кимерийци и на база на какво.
Пък си тръгнал на "борбъ". Ма голям борец си, постоянно бориш Боцмана дето го няма и сигурно е забравил жалкото ти съществуване.
marknatan написа:
жалките нещастни плагиаторчета "достойни" ученици на психопата боцко,дето един пирон не могат да забият,или едни яйца да изпържат без да се изгорят и наранят, с боцманска дришня,"ТЕЗИ" правят. УТ УНЕЗИ.

Пртеснява ме че вероятн оза себе си говориш.
Бате, от колко време не си бил с жена?
Или ще ми представиш сега некоя... новорегистрирана?
Бухахаха!
цитирай
108. get - - Натанчик, поздрав от кимериеца-хузар-казак гетман Гет туаро-скитский !! :))
16.11.2011 14:49
marknatan написа:

ТРАКИЙСКИТЪЕ КОННИЦИ-по местонамиране и бройка са най много в БРИТАНИЯ

- У коя БрЕтания бе Натанчик, у тази дето приказва на "вол"ски език ли ? ... пък сега и викат Уел,с ?! - Хаха !!
- Пък, като прочетох и за намерените промишлени количества бойни колесници ... то там да не е имало конвеер за производство ... нещо, като Челябинският тракторо-танков промишлен комбинат ? ... построен с интернацинолната помощ от "уолстрийтските марксисти" ... банкери :)))
- Да те питам, къде е намерено и датирано, като най-стара находка ... превозно средство къде ЧЕТИРИ ИЛЯДИ години пр.Хр. ... не бе ли в "Малка скития" ?
- Пък ето ти внуците на кимерийците ... казаци автентични с високи шапки, дето им викат калпаци !!? http://imageshack.us/photo/my-images/412/pukczartoryskiego.jpg/
- Па едноокият Ян Жижка бил въвел с неговите "БОУ-Хем.ци" военното приложение и тактика на укрепеният лагер, който се наричал "Табор". - Отде идвало това наименование - Хехе ! -от планината Тавър в "палестина" ... ма на нея първото и име бе Таурус ... БИК, бе братле ?!!
- Ма, не е само Ян Жижка, то и хузарите-козари-казаци тия дето са с високи калпаци и носят "кика-чумбас" ... май те първи използват "табора", като походно и защитно-военно построение ?!! - Ъ ?? :)) - Ето ти с картинки ... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Taborkozacki.jpg ... ква излиза тя, май че братчедите ни козари-хазари, дет са изпаднали от кампанията по по"юдеи"чването, ще да са "оригиналДЪ"то казаците и също хус(з)арите в армията на маджарина Матияш Корвин(син на Янка ХУН, български войвода от трансилванско), дето сина му се е бил с турките ?!!

- Нъл си историко-анархист - ми тогава плювай върху лъжите на ционизма, съчинени от А. Вамбери, за турският произход (на вас братчедите ни)... и дай да говорим по същество ?!! :))

- Започна ли, малко от малко, да ти просветва в сбърканата ти глава, какво обяснявам и какво се крие зад думичките в/у които ти заострям вниманието Бик, също и "БуйВоул" ... това е и "тауру"с", БОУил(вече воинска титла), КАНтаурус, ТАуРкан, БОУл-РИкС ... от там БОуРИ+ТАуРКАН ... КАН, не е от каун(тиква) а от КАНЯ-ПОДКАНЯМ-ПРИКАНВАМ-ПРЕДВОЖДАМ !!

- Мир Тебе, Натанчик !!

от боу"ил, ГетКан таурос-скитски(ащ)
цитирай
109. d3bep - Римската историография добре е ...
16.11.2011 15:59
Римската историография добре е описала укрепеният военен лагер. ПО принцип окончателната му структура се приписва на Гай Марий(по спомен, мисля че даже причината е изключителното майсторство, с което той отблъсва и побеждава тевтонската армия, превъзхождаща много по брой римляните от военния си лагер при Акве Секстие, който блокирал пътя на тевтоните), но има доста стари податки и сравнение с гръцкия, като разликата била че римляните използвали умишлено криви колци за палисадата, а гърците - прави и дялани.

Има податки да си мисля, че картагенците са познавали тоя тип укрепления преди римляните и гърците, но всичко картагенско е унищожено.
Единствено мисля че Ливий е "обвинил" анибал че пр иТаг, когато контраатакувал испанските позиции, влязъл в реката, строен в каре с върха напреде и това е най - старият упоменат случай, който съм виждал за подобна тактика, а това е доста висока летва... Като между другото тактическото преимущество на Анибал и картагенците изобщо доста ясно си личи.

Но като говорим за военни лагери е грехота да прескачаме римляните :)
Нито преди, нито след тях - даже и да е имало лагери - никоя армия не е била нещо подобно. Всеки войник с конкретно място в лагера, всеки знае всеки къде е и къде му е мястото, входа и изхода, плаца за строяване и прочие, и отгоре на това освен гигантският скутум на гърба и иберийският меч в ножницата ,всеки войник по цял ден мъкне и колче... Колчето за оградата на лагера довечера. И отговаря за него.
В това изкуство със сигурност не са нито козарите първи, нито ян жижка, ян собйески или столичная, нито пък са некакъв връх.
цитирай
110. d3bep - Ето ти при съменние част от цялата ...
16.11.2011 16:28
Ето ти при съменние част от цялата картина:Едно късноримско произведение, известно като Ре Милитарис, на Вегеции.
Тук е линка към една от инструкциите на Вегеции за къмпингуване

http://www.pvv.ntnu.no/~madsb/home/war/vegetius/dere07.php#06

Но ако искаш разгледай го цялото, има изумителн инеща, дори как се опъва палатка(не самото опъване, а как се пази групата), къде се слага конницата и прочие.
цитирай
111. letopisec - 111. d3bep
16.11.2011 16:41
събирам си линковете, ще ги разгледам през уикенда...Кога ще пускаш оня пост, за който каза...
цитирай
112. d3bep - Тоя линк беше за гета
16.11.2011 16:52
Както и последните два поста.
Понеже е писал некакви работи за военните лагери.

Пост ще пускам утре. Сутринта.
цитирай
113. get - - дзвЕрес не разсъждавай по агюптски ... ама ти явно си решил по принцип ... не по същество ... ?
16.11.2011 19:52
... да са закачаш с мен ?!! :))
- Мисли, като СТРАТЕГ ... поне като Лудендорф, не като маршал Бръмбаров !!
- Що римляните, като се сблъскаха с непревичната тактика и стратегия на сарматите, трябваше да преработват бойният си устав ?!
- Междувпрочем, вече сериозно - Конгреътулейшън за статията за "селекцията на Коня" ... благодарение на нея ми се подредиха нещата и сега пиша тези неща !
- Правилно казваш, че в началото добичето си е било хилаво с малко КПД, та затова го използват като впрегатна сила в "колесницата"... после, като селектират по-голяма порода, това дава възможност на него да се човек ... па после такъв с бойно въоръжение !!(в този етап "умират" и колесниците !) :))
- Защо става това, по ред причини - не само военни, а също и стопански но най-вече географски !! - Да съпоставим релефа при който се водят битките от римляни ... гъстонаселени територии с малки преходи и силно пресечена, богато водоснабдена територия. Там където се появява конницата имаме слабо заселени територии ... широтата на степите слабо водоснабдени. Поради това на второто място се появява кавалерията и т.нар. "загонно скотовъдство" !!
- Хехе - от кавалерията, пък се появяваме ние "кавалерите", тоест благородниците ... ариите-стократи !! :))
- Така че, за "канибала"-КаноБаал-Анибал ... напълно си прав ... ма ти сам знаеш, колко лъжи и премълчаване на истини има в ИстЕрията (това не е психично състояние а идва от "Из" + "терам"=търся !) :)

- Като пример за това, което, обяснявам за лъжите в "истерията" и тъй като ме приемаш ... почти на сериозно - Ще ти дам пример с картинка, как "теУтонците" си присвояват малко от чуждата слава с настоящата картинка "The Women of the Teutons Defend the Wagon Fort" (1882) by Heinrich Leutemann. - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Der_Frauen_der_Teutonen_verteidigen_die_Wagenburg_by_Heinrich_Leutemann.jpg
- Пък сравни римски лагер и тук - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Taborkozacki.jpg - козарският ?!!


цитирай
114. d3bep - Ти Гете обаче си некакъв, акто не ти ...
16.11.2011 21:22
Ти Гете обаче си некакъв, акто не ти отърва и винаги наедро.
Тевтонците не знам дали са сармати, обаче както виждаш укреплението им дори на картинката се състои от каручки, респективно и циганите могат да вдигнат такова укрепление.

За това ще те помоля ако ще ми даваш "първоизточник на укрепения стан", много те моля той да не е с "подсещащи въпроси", или "боъил-таврил-сатана-стан", или нещо от типа, а ако обичаш с конкретни цитати или археологически доказателства.

Принципно за мен каот човек с елементарна култура по военно дело не е учудващо ,че траките не са кой знае какво във военните станове.
Питам се ти като полицай сещаш л исе защо?
И ако имаш доказателство ще ми го покажеш ли?
Рогата на биците мноо приличат на коловете на стана, но не мисля че идеята е същата... братчед :)
цитирай
115. d3bep - Много евтино е твърдението, че Рим ...
16.11.2011 21:27
Много евтино е твърдението, че Рим реформирал армията защото некакви селяни с каручки се движели из леса и можело да дойдат у Рим.
Съвсем друга е причината, ама ... ти де да я знаеш.. .Дадох ти информацията, ти не я разгледа ,зема да ровиш линкове с картинки и състави "експертно мнение".
цитирай
116. анонимен - Проф.Сиктиридис-До монголотатарчетата
16.11.2011 22:49
Проф.Сиктиридис-До монголотатарчетата:

Татарски олигофрени.
Кво праите тук?
Я бързо да зубрите тракийските срички в блога за невменяими на гуру-то сапортък.
Харе,харе,Кришна!

Пиргос= пиргиш= кула
Ma vai a cagare cretino!=Оди да акаш комсомолец!
vaffanculo stronzo=в кулата стражари




цитирай
117. get - - Пак започна да се задяваш ей тъй по принцип - Какво да ти отговоря ?!
17.11.2011 00:38
d3bep написа:
Ти Гете обаче си некакъв, акто не ти отърва и винаги наедро.
Тевтонците не знам дали са сармати, обаче както виждаш укреплението им дори на картинката се състои от каручки, респективно и циганите могат да вдигнат такова укрепление.

За това ще те помоля ако ще ми даваш "първоизточник на укрепения стан", много те моля той да не е с "подсещащи въпроси", или "боъил-таврил-сатана-стан", или нещо от типа, а ако обичаш с конкретни цитати или археологически доказателства.

Принципно за мен каот човек с елементарна култура по военно дело не е учудващо ,че траките не са кой знае какво във военните станове.
Питам се ти като полицай сещаш л исе защо?
И ако имаш доказателство ще ми го покажеш ли?
Рогата на биците мноо приличат на коловете на стана, но не мисля че идеята е същата... братчед :)

- Рогата ... биците ... да като ... микиците и-и-и ... да не продължавам с римуването !!

- Докато римската армия изгражда - Да, действително сериозно укрепени фортификационни съоръжения-лагери !! ... връщам се към кавалерията и тактиката й ... това са големи конни маси !!
- Там имаме маньовър - с отстъпление, вкарване дълбоко в собствена територия и когато линиите се удължат до изтъняване ... обръщане и бой по слабите единици, разстройване по този начин на бойното построение и разгром на противника - Ами това ти сам го написа в малко по-различна форма по повод походът на Дарий ... бих допълнил и на Кир Велики ??! - Странно защо, започваш безпочвено да ме апострофираш и правиш някакви странни каламбури с думи ?!

- Друго - земно-насипни фортификационни съоръжения усилвани с палисади, завали и др. противопехотни препятствия ... повече инфо виж "Траянов вал" и така наречените Змиевы валы !! - вероятно и на "летописец" ще му е интересно да научи повече за дедите ни ??! и че не са били само просто номади, които се хранят с кобилешко мляко !! ... освен градове, са построили и най-дългата след Китайската стена, фортификационна отбрана с/у римляните "Змиевы валы" ??
цитирай
118. marknatan - Престъпници и Крадци, които П...
17.11.2011 02:50

Престъпници и Крадци,които Психопатията им не ги извинява,защото осъзнават ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО„КОЕТО ИЗВЪРШВАТ„ЧРЕЗ КРАЖБАТА НА ЧУЖДИ НЕЩА И УЗАКОНЯВАНЕТО ИМ В ТЕХНИТЕ ОЧИ,ПРОДЪЛЖАВАТ С "МЕТОДИТЕ" И "ДОАКАЗИТЕ" УСТАНОВЕНИ С ЕДНА ПРОФАНИЗИРАНА КРАЖБА.
НИТО ПЪК "МОТИВИТЕ" ИМ МОГАТ ДА СЛУЖАТ ЗА ОПРАВДАНИЕ НА КРАДЦИТЕ В ИЗВЪРШВАНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИ В СЪУЧАСТИЕТО ИМ В УТВЪРЖДАВАНЕТО НА ЕДНА КРАЖБА /БЕЗ ДА СЕ РАЗГЛЕЖДА НАУЧНАТА СТАНА НА ПРЕДПОЛАГАЕМОТО ДОКАЗАНО ОТ ТАЗИ ОТКРАДЕНА ЧУЖДА ТЕЗА/
НО ПЪК БЕЗ ТАЗИ КРАЖБА РУХВА ВСЯКАКЪВ "НАУЧЕН" ДОКАЗ ВЪЗПРИЕМАН В ТЕХНИТЕ РЕДОВЕ ЗА ДОКАЗ!
БЕЗ ТОВА НЕМА ДОКАЗ В БОЛНИТЕ ИМ ГЛАВИ„И ТОВА ЧЕ КРАДАТ И ПРЕДСТАВЯТ ЧУЖДИ НЕЩА НЕ ГИ СПИРА

ТАКА КАКТО КРАДЕЦА БОЦМАН БИЛ "ДОКАЗАЛ"ЧЕ БЪЛГАРИТЕ БИЛИ СТРАЖАРИ„ОТКРАДНАТО И ПРОФАНЗИИРАНО ОТ СЪЩИЯ ГРЪЦКИ АВТОР„КЕРАМОПУЛОССЕГА ВЕЧЕ СЪУЧАСТНИЦИТЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВЕДНЪЖ УТВЪРДЕНО В БОЛНИТЕ ИМ ГЛАВИ ДИРЕКТНО УТВЪРЖДАВАТ И КРАЖБАТА КАК ПСИХОПАТА БОЦКО БИЛ КАЗАЛ И ДОАКЗАЛ В РОМСКАТА "ТЕЗА" ЧЕ БЪЛГАРИ БУРГАРОИ !
СЛЕДОВАТЕЛЯ ПСИХОПАТ МАЙ НЕ РАЗБИРА „ЧЕ Е КРАДЕЦ А
ИЛИ ДРУГИТЕ ИДИОТИ ИЗ НѝЕТА
МА ПЪТЯ КЪМ АДА Е ПОСТЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ
ВСИЧКИ РАЗБИРАТ САМОЖЕРТВАТА ИМ
ДАЖЕ И СИЛНО РЕЛИГИОЗНИ ЛЮГЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ ЗАЩОТО ТЕ КРАДЕЛИ И ДОКАЗВАЛИ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ

КРАДЦИ И СЪУЧАСТНИЦИ В ИЗВЪРШВАНЕТО НА ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,
БЕЗКРАЙНО ПОВТАРЯТ ЕДИНСТВЕНОТО „КОЕТО ТЕ ВЪЗПРИЕМАТ ЗА "ДОКАЗ" :
ЧИСТО ФОНЕТИЧНАТА ПРИЛИКА МЕЖДУ ДВЕ ПОНЯТИЯ„КОЕТО ОБАЧЕ ЗА ТЯХНО СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е ДОСТИЖЕНИЕ НА "ШКОЛАТА" ОТ ПЛАГИАТОРИ И КРАДЦИ„НО ПЪК НАПЪЛНО ИЗРАЗЯВА ПРЕДСТАВАТ ИМ “

НО ТЕ РАЗБРАЛИ„ЧЕ БЪЛГАРИ Е БУРГАРОИ! ВОАЛА!АМА МАЙ Е ЕВРИКА“
Единия психопат крадец бил СЛЕДОВАТЕЛ,другия прасок крадец поддръжници на КРАДЕНАТ ЧУЖДА ИДЕЯ И ТЕЗА ПРЕДСТАВЯНА ЗА ДОСТИЖЕНИЕ НА ШКОЛАТА ОТ КРАДЦИ "изследвал" и "доказвал" взаимовръзки и закони,и спазването им ,на които се гради ИСТОРИЯТА,а цялото им "научно" кредо и "методи" се заключва в в дейното съучастие в узаконяването на Кражба,Престъпление,да се вземат чужди неща,да ги профанзиират,и с профанзиираните методи,да правиш ИСТОРИЯ и ДОКАЗИ,стъпил на правилно обояснени поне от филологическа гл.т. чужди постановки и достижения,които изразяват собствената предтсвава за доказ.

Психопата боцко с произведение излизащо извън нормални човешки разсъждения бил ДОКАЗАЛ,че БЪЛГАРИ е БУРГАРОИ ?
ТАКА ГО ПРЕДСТАВЯТ ГРУПА КРАДЦИ И УЗАКОНЯВАТ ЕДНА КРАЖБА ЗАЩОТО БЕЗ ТОВА НЕМА ДОКАЗ В БОЛНИТЕ ИМ ГЛАВИ„И ТОВА ЧЕ КРАДАТ И ПРЕДСТАВЯТ ЧУЖДИ НЕЩА НЕ ГИ СПИРА

ДРЕМЕ МУ НА КРАДЕЦА ПСИХОПАТ
КЪДЕ КОГА И КАК ОСВЕН В НЕЗДРАВИТЕ МИСЛИ НА ПСИХАРИ !?
КОИТО БИЛИ РАЗБРАЛИ АККВО БИЛ ИСКАЛ ДА КАЖЕ ПЛАГИАТОРА „МА ЗА ТЕХНО СЪЖАЛЕНИЕ ГО НАПИСАЛ 60 Г ПО КЪСНО
ДЕБА И ВЪЗРОДИТЕЛИТЕ
ДОСТОЙНИ УЧЕНИЦИ НА ВЪЗРОДЕНИТЕ
Това се твърди и е МОТИВА НА ЕДНИ КРАДЦИ ДА ПРЕДСТАВЯТ ЧУЖДИ НЕЩА ЗА РОМСКА "ТЕЗА",това е и "научни" метод ,който се използва от тази група психари и крадци за да си "доказват" ени другие вся и всщо в ХИСТОРИТО.


Психопатията не може да служи за Оправдание и никога не е служелка за ОПРАВДАНИЕ освен в ценностната система на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,когат защитават ЕДИН ОТ ТЯХ,защото ИЗПОЛЗВАТ СЪЩИТЕ "МЕТОДИ"
Веднъж "ДОКАЗАЛИ" КАК ПСИХОПАТА БОЦКО БИЛ ДОКАЗАЛ“ЧЕ БЪЛГАРИ СА БУРГАРОИ ,НЕЩО КОЕТО ИМ ЛЕПИ НА "ПРЕДСТАВАТА" ИМ „БЕЧЕ Е ЛЕСНО“
ДОСЕЩАТ СЕ И ЗА ДРУГИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ "ТЕЗИ"

ТУРАКИТЕ ДРУГ ПЪК БИЛ КАЗАЛ,ЧЕ СА БЪЛГАРИТЕ.

Узаконяването на една Кражба,Легитимирането и независмо кво би било се доказвало с тази КРАЖБА и какви са МОТИВИТЕ на КРАДЦИТЕ,не ги извинява,защото те въпреки психопатията си напълно съзнават ,че са КРАДЦИ И СЪУЧАСТНИЦИ В ИЗВЪРШВАНЕТО НА ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ„КОЕТО СЕ ПОВТАРЯ ЕБЗКРАЙНО С ЦЕЛ ПОДМЕНЯНЕ В ПЛИТКОУМНИТЕ ИМ МОЗЪЦИ ЕДИНСТВЕНОТО „КОЕТО ТЕ ВЪЗПРИЕМАТ ЗА "ДОКАЗ" ЧИСТО ФОНЕТИЧНАТА ПРИЛИКА МЕЖДУ ДВЕ ПОНЯТИЯ„КОЕТО ОБАЧЕ ЗА ТЯХНО СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е ДОСТИЖЕНИЕ НА "ШКОЛАТА" ОТ ПЛАГИАТОРИ И КРАДЦИ„НО ПЪК НАПЪЛНО ИЗРАЗЯВА ПРЕДСТАВАТ ИМ “

Профанщината не оправдава КРАЖБАТА нито пък ПСИХОПАТИТЕ МОГАТ ДА ИЗМАТ ИЗВИНЕНИЕ, ОСВЕН В ОЧИТЕ НА СЕБЕПОДОБНИ ИАМЩИ НАГОСТТА ДА Я РАЗПРОСТРАНЯВАТ и с "МЕТОДИТЕ" да си доказват ИСТОРИЯ.



Веднъж "ДОКАЗАЛИ" КАК ПСИХОПАТА БОЦКО БИЛ ДОКАЗАЛ“ЧЕ БЪЛГАРИ СА БУРГАРОИ ,НЕЩО КОЕТО ИМ ЛЕПИ НА "ПРЕДСТАВАТА" ИМ „БЕЧЕ Е ЛЕСНО“
ДОСЕЩАТ СЕ И ЗА ДРУГИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ "ТЕЗИ"

ТУРАКИТЕ ДРУГ ПЪК БИЛ КАЗАЛ ЧЕ СА БЪЛГАРИТЕ.
НИКОЙ ОТ ТЯХ ИЛИ ПОСВЕТА НЕ Е ПОКАЗАЛ НАЛИЧИЕ НА ТУРАКИ ПРЕДИ 5 век пр.не. НИТО СЛЕД ТОВА МА СИЧКИ ЗНАЕЛИ„ЧЕ ТЕ БИЛИ ТУРАКИ
ЗАЩОТО НЕКОЙ КАЗАЛ„ЧЕ В 3 ВЕК от Н.Е. ТУРАКИТЕ ПРАВЕЛИ ТУРАКСКИ
КОННИЦИ
СЪЩИТЕ ТУРАКИ КОИТО БИЛИ ИЗДИГНАЛИ "ТУРАКСИТЕ" МОГИЛИ
И НА СЕКЪДЕ ИМАЛО "ТУРАКСКИ" КОННИЦИ СДЕЛАНИ ОТ ТУРАКИТЕ


Научният им "МЕТОД" И "ДОКАЗИТЕ" ЛЕСНО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА "ДОАКЗ" НА ПОСЛЕДАВЩИТЕ "ИЗПЪЛННИЯ" ЧРЕЗ ПОДМЕНЯНЕ И ПРЕДСТВАЯНЕ НА УТВЪРДЕНИ ОТ ДРУГИ ПОНЯТИЯ СЕ ГРАДЯ "ТЕЗИ" В БОЛНИ МОЗЪЦИ“

ТРАКИСКИ ТЕЗИ НА ДРУГИ НЕВМЕНЯЕМИ и др.под. "РАЗКРИТИ" ВРЪЗКИ ПРИ РОВЕНЕТО С МУЗУНА ИЗИ СИНОРИТЕ НА ХИСТОРИТО ОТ ПРАСЧОЦИТЕ ИЗКАЧАТ ПО УСТАНОВЕНИЩ "МЕТОД" И ДРУГИ ТЕЗИ ОТ "ОНЕЗИ"
ВАЖНОТО ДА ГО Е КАЗАЛ ЕДИН ОТ ТЯХ И ДА ОТГОВАРЯ НА ЧУВСТВТА ИМ

ВЕЧЕ ПОЧУВСТВУВАЛИ И ЧЕ ПТОЛОМЕИТЕ БИЛИ СЛАВНИ ТРАКИЙЦИ В ДОБАВКА НА ВОИНИТЕ БИЦИ

НЕМАТ УДЪРЖАНЕ ИЗ НьЕТА ВАЛЯТ "ДОКАЗИТЕ" ПО "МЕТОДЛОГИЯТА" НА "ТЕЗАТА"
цитирай
119. get - - Поразмърдайте малко мухлясалият си от фанариотско-византийстваща пропаганда мозък !
17.11.2011 04:31
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис-До монголотатарчетата:

Татарски олигофрени.
Кво праите тук?
Я бързо да зубрите тракийските срички в блога за невменяими на гуру-то сапортък.
Харе,харе,Кришна!

Пиргос= пиргиш= кула
Ma vai a cagare cretino!=Оди да акаш комсомолец!
vaffanculo stronzo=в кулата стражари




- Дедо ти Омир, що използва в Илиядата ... за кастела-цитадела на Троя понятието Б/Пер(гам) ... а пиргиш, с пиргиш !?? ... някакви остатъци-реликти в гръцкият език да намираш от тази дума ... с подобно звучение или значение - Ъ ?
- Що тъй гръцкият наричан "омиров" и този от времето на Ацето "елиниста" - александрийското "койне" ич не си приличат ?! ... че трябва с речници да ги четете ?
- Пък аз 3 000 год. след троянската война да са ми по-близко звучащи думички, като "бризеида", "хризеида", "приям", "парис" ... "таласа", "пайаво", "евой", "сабой", "карней", "силина", "зирина", "дам-на-менеус", "к"хелм", "дедал", "превеза", "б/пела", ... да продължавам ли, или това е достатъчно ??! ... северно африкански номаде !!

- Най-грозното е че, на времето една голяма част от вас, сте ни били по произход и кръв близки ... па после са промили мозъците ви с религиозна и шовинистична пропаганда ... както сега правят с фиромските "макета" !!? :(((
цитирай
120. marknatan - Проф. Сиктиридис-До монголота...
17.11.2011 05:59
get написа:
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис-До монголотатарчетата:

Татарски олигофрени.
Кво праите тук?
Я бързо да зубрите тракийските срички в блога за невменяими на гуру-то сапортък.
Харе,харе,Кришна!

Пиргос= пиргиш= кула
Ma vai a cagare cretino!=Оди да акаш комсомолец!
vaffanculo stronzo=в кулата стражари




- Дедо ти Омир, що използва в Илиядата ... за кастела-цитадела на Троя понятието Б/Пер(гам) ... а пиргиш, с пиргиш !?? ... някакви остатъци-реликти в гръцкият език да намираш от тази дума ... с подобно звучение или значение - Ъ ?
- Що тъй гръцкият наричан "омиров" и този от времето на Ацето "елиниста" - александрийското "койне" ич не си приличат ?! ... че трябва с речници да ги четете ?
- Пък аз 3 000 год. след троянската война да са ми по-близко звучащи думички, като "бризеида", "хризеида", "приям", "парис" ... "таласа", "пайаво", "евой", "сабой", "карней", "силина", "зирина", "дам-на-менеус", "к"хелм", "дедал", "превеза", "б/пела", ... да продължавам ли, или това е достатъчно ??! ... северно африкански номаде !!

- Най-грозното е че, на времето една голяма част от вас, сте ни били по произход и кръв близки ... па после са промили мозъците ви с религиозна и шовинистична пропаганда ... както сега правят с фиромските "макета" !!? :(((


Двамцата горни профани и съучастниц крадци маймуняци обявиха надписите на на Муртагон за "фалшификати",противоречащи на "тезите" им. Обясненията на БАН-яджиите за "езическия" "варварски","нетракийски" ,"неристиянски " златен медалион им на Муртагон или "нестражарските ","нетракиски" плитки на цезаря ТЕРВЕЛ или за ОСИРАНЕТО НА "БЪЛГАРСКИ" ЦЪРКВИ ОТ ПЕТИ ВЕК,щото не БИЛИ ТУРАКСИ ИЛИ СТАРЖАРСКИ ПО ДИФИЛТ НА ЛИМЕС , не само , че се "връзват" на "ТЕЗИТЕ" ИМ ,но и са крайъгълен камък в "ДОКАЗА" ,"ФАКТОЛОГИЯТА" И "МЕТОДОЛОГИЯТА" ИНА ЖИНА С ТИТЛА АКАДИМИК НА ПАЗАРА КАЗА„ьИ ГО ПИСАХА НА АРТИЯ И ПО ПЛОЧКИТЕ У БАНЯТА ,ЧИ ТУЗ ПРИДьМЙЕТ И ВАРВАРСКИ И ЙЕЗИЧЕСКИ И ИМ и НИЙ И ВЕРВАМЕ,ЩОТО ЕДИН ПСИХОПАТ УТ НАШТЕ ДУКАЗА„ЧИ СМИ РОМСКИ СТРАЖАРИ ПУ ЛИМЕСА А ТЕ НЕ НОСЕЛИ ПЛИТКИ “ХЕЛЕ ПА ЗНАТНИТЕ ТИРАКИ У ТУРАКСИТЕ ГРОБНИЦИ С ПЕРСИЙСКИ ГАЩИ „ОДИН НЕ Е СПЛИТКИ .
Ша менкаме аргументи и "Докази" с гъзльовци обявили Муртагон за фалшификат и ТЕРВЕЛ за знатен ТУРАК от ТРЕТИ ВИД,и прегърнали САМОЕДСКИТЕ ШИБАНИ ОБЯСНЕНИЯ ЗА НАУЧЕН ДОГЪЗ“ЩОТО Им СЕ "ВРЪЗВА" НА БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ .
Умствено увредени възродени маймуни,бегайте да еволюирате, а не да "доакзавате" как служебните панятия били бисци с рога и пталамеи .демек туракци.

Ей го вна психопата крадец гетски лизач отрвръща на комент в моя блог,за тва кво било БУРГ,ПИРГ и лсед това ще зацепи за БОИЛИТЕ

МА ПАК ЛИ Е РОМСКАТА "ТЕЗА" БЕ САМОЕДНА МАЙМУНО КРАДЛИВА ИЛИ на ГРЪКА КЕРАМОПУЛОС ФИЛОЛОЖКИЯ "ДОКАЗ" ВЗЕТ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ ОТ МАНИЯЦИ .

МАЙ НЕ СИ ТЪП КРИМЕНАЛЕН ПРЕСТЪПНИК А КВО БИЛ КАЗАЛ ОМИР ЗА ПИРГ нещастна маймуна и кво били писали "ГАДНИТЕ" ГРЪЦИ

тъпа нечтрасна маймуна

кога ще използваш нещо написано за бългатрската история от самите българи на български за българи от автентичните съобщения бе крадецо нещастен,а няма да ги 'осираш' и пак да заливаш с помипта си и блога.

Ил да дебилния се маскира като смрадлив нестинар
бегом там

цитирай
121. анонимен - Проф.Сиктиридис-120. get - - Поразмърдайте...
17.11.2011 11:20
...Б/Пер(гам)...
.......................................................................................................
Б/Пер гамису чинге-не от чингене махалеси 100липиново.
цитирай
122. letopisec - marknatan,
17.11.2011 11:39
ама верно ли е това, че боцко се е прекръстил на нестинар?
цитирай
123. d3bep - Гетски, земи прочети съчинението ...
17.11.2011 11:50
Гетски, земи прочети съчинението дето ти го пратих.
Нема такова нещо като удължаване и изтъняване. Единственият подобен случай е на Анибал при Кана, където между другото той няма и голям избор поради факта, че римската армия е превъзхождаща по брой. Просот модифицира това, както се оказва, по правилният начин :)

Траян включва много траки във войните, след победите в района, вярно е.
Но траяновият вал е тракийски колкото Колизеума е на робите, дето са носили тухли за него.

РИмският строй е от три редици и помощни войски ,като всяка редица е формирана от квадратни манипули от по няколкостотин човека и редовете се формират така, че единият като падни, другият да го подкрепи и да поеме удара.
цитирай
124. d3bep - Маркус, ти май па кси скъсал синд...
17.11.2011 11:56
Маркус, ти май па кси скъсал синджирЯ и търчиш на свобода...

marknatan написа:
ВЕЧЕ ПОЧУВСТВУВАЛИ И ЧЕ ПТОЛОМЕИТЕ БИЛИ СЛАВНИ ТРАКИЙЦИ В ДОБАВКА НА ВОИНИТЕ БИЦИ




Ей, голема ти е болката. Видно е че се осра и нямаш какво да кажеш - в коеот няма ниЧто лошаво! Очевидно и разбираш от материята колкото магаре от скоростна кутия, ама поне си замълчи там дето изобщо не разбираш. Или искаш да надминеш героите ти, тея дето ги псуваш по постовете, с простотия? Туй че си чел два лафа оттук оттам не те прави меродавен герои.

И не, не е Боцко нестинаря. Боцмана има друг блог, но не го ползва и не обича блоговете.
Просто нашият болен луд с мания за величие е спорил с Боцмана, който действително е малко остър в споровете, и покрай боцмана са се включили и други хора и той сега има сърцебиене от всеки, който по някакъв начин е участвал някога в някаква дискусия за каквото и да е било.

Та въпросният Нестинар мисля че е един от другите, участвали някога в дискусиите.
цитирай
125. get - . . . Б/Пер(гам). . . . . . . . . . . . . . . . . ...
17.11.2011 17:41
анонимен написа:
...Б/Пер(гам)...
.......................................................................................................
Б/Пер гамису чинге-не от чингене махалеси 100липиново.


- Вероятно не можеш сам да се сетиш, но ще кажа, че Б/Пергам, и думата ви за рог са от едно семантично езиково гнездо ?!!

O.E. horn "horn of an animal," also "wind instrument" (originally made from animal horns), from P.Gmc. *hurnaz (cf. Ger. Horn, Du. horen, Goth. haurn), from PIE *ker- "uppermost part of the body, head, horn, top, summit" (cf. Gk.” karnon” още и „kеras” , L. cornu, Skt. srngam )
- Да те питам, мургав африкански шовинисте – Що на гръЧки думата за „рог” е „karnon” … „рогат” е „eídos” а „ръгам” е „ravdí” !!
- Отново потретям … най-старият езиков пласт в гръцкият не е родствен, на този който в по-късно време къде 8-ми век пр.Хр. започват да приказват местните хора от балканите … това става по силата, че към този исторически период, имаме инвазия на африкански натрапници, които идват от земи, където се приказват „афразийски” езици, които определено не са родствени на „индоевропейските” !!!
– Схващаш ли какво обяснявам ? … разбираш ли защо, още от трети век, преди Христа трябва да правите граматически школи … Къде – в Александрия !! - които трябва да унифицират това, което му викат „гръцки език”. Та това не е само от тогава а и в по-късно време … като най-силно се изразява, кога започвате да създавате „византизма” !!
- Трябва ли да те поздравявам с ? - Afrikanikí chairetismо … Замисли се малко поне ?!!

- Ясо паликаре - от Барба-Гет Понтийски
цитирай
126. анонимен - Проф.Сиктиридис-126. get - . . . Б/Пер(гам).
17.11.2011 18:22
Проф.Сиктиридис-126. get - . . . Б/Пер(гам).

Татаро Чинге-не чобан, радвам се,че си изтрезнял от... плодовата ракия!
Махраба. Алаху акбар, шибек!
цитирай
127. d3bep - - Да те питам, мургав африкански ...
17.11.2011 18:32
get написа:

- Да те питам, мургав африкански шовинисте...

Хъммм, явно погромът днеска нее бил достатъчен. Добре, записвам си в тефтера, необходима е отделна тема....
цитирай
128. анонимен - Проф.Сиктиридис-128. d3bep - - Да те питам, мургав африкански ...
17.11.2011 19:43
d3bep написа:
get написа:

- Да те питам, мургав африкански шовинисте...

Хъммм, явно погромът днеска нее бил достатъчен. Добре, записвам си в тефтера, необходима е отделна тема....

Проф.Сиктиридис
Татарошибек: Маймун,я си ухапи упашката,шейтан!
цитирай
129. d3bep - Сиктиридис, много турцизми, много ...
17.11.2011 20:40
Сиктиридис, много турцизми, много нещо употребяваш бе, колега :)
Да не сте си поделили вече Кипър :)))
цитирай
130. анонимен - Проф.Сиктиридис-130. d3bep - Сиктиридис, много турцизми, много ...
17.11.2011 21:42
d3bep написа:
Сиктиридис, много турцизми, много нещо употребяваш бе, колега :)
Да не сте си поделили вече Кипър :)))


Проф.Сиктиридис
Ние не,но вие сте на път да разделите България.
Мамицата ви мръсна,чингенета.

цитирай
131. marknatan - САМО НА ТЪПЧОВЦИ КАТ ПРАСЕТО ДЗВЕР ...
17.11.2011 23:44
САМО НА ТЪПЧОВЦИ КАТ ПРАСЕТО ДЗВЕР ЩЕ СЕ ОСИРАТ ДА ДОКАЗВАТ,ЧЕ НАДПИСИТЕ НА МУРТАГОН БИЛИ "ФАКСИМИЛЕТА" ЗАЩОТО ПРОТИВОРЕЧАЛИ НА "РОМСКАТА" "ТЕЗА" НА ПСИХОПАТА " БОЦМАН И ЩЕ ОАКАТ
ТЪПУНГЕРА,С "МЕТОДИТЕ" НА ПСИХОПАТА БОЦМАН МАЙМУНИ ХВАЩА

НА КОЙ ЧЕЛОВЕК ИЛИ ОБЩЕСТВО ОТ ОРА, НЕГОИТЕ СИ УЮЬНЪЙ И РИСТИЕНСКИ ЖРЕЦИ ЩА МУ ДОКАЖАТ,ЧЕ

МЕДАЛИОНА НА МУРТАГОН,КОЙТО ПЪК БИЛ НА ВАРВАРИ ЕЗИЧНИЦИ И ТЯМ ПОДОБНИ МАЙМУНЩИНИ ЩОТО ТЕ ВЕЧ БИЛИ ДОКАЗЛИ КВО
ЧЕ БЪЛГАРИТЕ БИЛИ РОМСКИ СТРАЖАРИ ПО ЛИМЕСА
И ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ БИЛИ РИСТИЕНИ

САМО МАЙМУНИ А НЕ ОРА ЩЕ ВЪЗПРИЕМАТ ТОВА

И ЯЕ СЕ ЛЕНЗАТ КАТО ТЪПИ ПРАСЕТА ДЗВЕРЧЕТА И ГЕТСКИ ЛИЗАЧИ ,КОЛКО РАЗБИРАЛИ УТ ХИСТОРИ

САМО МАЙМУНИ А НЕ ОРА ЩЕ СЕ ОСЕРАТ ДА ДОКАЗВАТ,ЧЕ

БЪЛГАРСКИТЕ ЦЪРКВИ ОТ ПЕТИ ВЕК ПОНЕЖЕ НЕ БИЛИ ТРАКИЙСКИ И ГРАНИЧАСРКИ НЕ СЪЩЯЕСТВУВАТ НИ ЗА БАНЯДЖИИТЕ НИТО ЗА ВЪЗРОДЕНИТЕ ШИБАНИ МАЙМУНИ ВЪЗРАЖДАЩИ СЕ КАТО ТРАКИЙЦИ ГРАНИЧАРИ И ДР ПЕДЕРУНГЕЛИ

ТА НА ТЪПЧОВЦИ МАЙМУНЯЦИ КВОТО И ДА ИМ СЕ ПОКАЖЕ ЩЕ СЕ ОСВИНИ

ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ ДОКАЗАЛ ЧЕ ОМИР ПИСАЛ ЗА ПИРГ,В ТРОЯНСКАТА ВОЙНА ДЕТО БИЛА МИТ,А В ПИРГА КОЙ ЖИВЕЕЛ, БУРГАРИИТЕ ,ВОАЛА,И ОТ ПИРЕ,ИДЕ И ПИРАМИДА ДОКАЗ И ЗА ПРАСЕТО
ДЗВЕР ДАКАЗАЛО,ЧЕ В ТРАКИСКИТЕ ПИРАМИДИ ЖИВЕЯТ БУРГАРИ,КОИТО СИЧКИ ЗНАЯТ СА ТУРАКСЦИТЕ

ПРАСЕТО ДЗВЕР С ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ ДВОЙНИ СЪАФТУРИ НА ПСИХОПАТА БОЦКО И МЕТОДИТЕ ИМ ОТВАРЯТ ОЧИТЕ НА МАЙМУНЯЦИТЕ КЪМ НОВИ НАУЧНИ ВИСИНИ
КВО СТАНА С БОИЛИТЕ ДЕТО БИЛИ БЪЛЛГАРИТЕ ЩОТО ПСИХОПАТА БОЦКО ДОКАЗАЛ ЧЕ БИЛИ СЪВЕТА В СПАРТА И СЕ ПОДВОЗАВАЛИ КАТО МИКЕНЦИ,ДЕМЕК МАКЕДОНЦИ

МАЙМУНИ БЕГАЙТЕ ДА ЕВОЛЮИРАТЕ

ДЗВЕРО ПРАСЕ ДОКАЗАЛО СИ СЕ КАТО ТЪПО ТОЧКА
СЪС СЪЩОТО ПОЛУКЪЛБО ДЕТО СИ ПАНИМАЛ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА РОМСКИ СТРАЖАРИ ПО ЛИМЕСА СЪС СЪЩОТО ЛИ ПАНИМА ЧЕ БУРГАРИИТЕ СА БЪЛГАРИТЕ ТА ОСРА НАДПИСИТЕ И МЕДАЛИОНА НА МУРТАГОНА ЗА ДОКАЗ НА РОМСКАТА "ТЕЗА"

Я ПАК КАЖИ ЩО НЕ МОЖЕ ДА ПОКАЖЕШ ТУРАКИ ОТ ПРЕДИ 500 Г ОТ Н.Е.
А С МЕТОДОЛОГИЯТА НА ПСИХОПАТА БОЦКО "В ПРОДУЛЖЕНИЕ НА СТОТИЦИ ГОДИНИ" И "КАКТО Е КАЗАЛ ЕДИН ПСИХОПАТ СЪАФТУР"

ТРАКИСКИТЕ КОННИЦИ ОТ 3 ВЕК ОТ БИЛИ ТРАКИСКИ ХЕ ХЕ ХЕ ПРАСЕТО ДЗВЕР ДОКАЗАЛО ТОВА

Умствено увредени възродени маймуни,бегайте да еволюирате.

Болни мозъци на маймуни е не на ора СЪАФТУСТВАТ

Омир писал за пирг в Троянксат войнна дето била мит,а кой живеел в пирговете . ВОАЛА Както доказал психопата боцко, старжарите,или както панимали маймуните БУРГАРИИТЕ на Керамопулос,коото те след облизване панимлаи че психопата боцко им БИЛ ДУКАЗАЛ ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ПЪТИ ТЕЗАТА НА КЕРАМОПУЛОС „ЧЕ БУРГАРОИТЕ от Бургосите,пирговете СА БЪЛГАРИТЕ
деба и съафтурите Омир писал за пиргове а там живели КОй БУРАГРИИТЕ

хе хе хе и прасето дзвер оди да гледа тракиските пирамиди в ГИПЕДА

а ПИРАМИДА ПА ИДЕ ОТ ПИРЕ

В ПИРАМИДИТЕ ТОЖЕ ЖИВЕЛИ БУРГАРИИТЕ

Съчетание на психопатите на сичките им пузнания в едно,от ромската фиеста,спартакиадата,и свинчовите тъпни докази,за тракиските пирамиди на династията на птоиломеите
само маймуни не на ОРА ,само на маймуни и техните ристиенски жреци,само на маймнуни и техните учьони ще им се докаже и те ще вървят възродени,че християнският медалион на муртагпон били ЕЗИЧЕСКИ на ВАВАРИН НЕРИСТИЕНИН,за щото сичики маймуни знаели това,българите не били РИСТИЕНИ

Прасето ВЪЗРОДЕНО дзвер го осра за доказ на РОМСКАТА "ТЕЗА"ььОСРА ПРАСЕТО И НАДПСИИТЕ НА н-к ЗАСТАВАТ МУРТАГОН ЩОТО БИЛИ ФАКСИМИЛЕТА
тъпа маймуни възроднеи продукт на една и тоже свинщина ДОКАЗИ С ПСИХОПАТСКИ РАЗСЪЖДЕНИЯ ДЕЛАТ

КАЖИ БЕ ПРАСЕ ПСИХОПАТ ИЛИ ДРУГИЯ ГЕТСКИ ЛИЗАЧ„КОЛКО ДВЕ ПЛЮС ДВЕ ИЛИ ША ОДИШ ДА ОЛИЖЕШ ПСИХОПАТА БОЦКО ДОГЪЗ И ША БРОИШ
ХА ХА ХА ХА
цитирай
132. get - - Натанчик, тъкмо си помислих, че си в ремисия ... и ти отново, взе да ръсиш болезнените си фанатазии ??!
18.11.2011 04:16
marknatan написа:
ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ ДОКАЗАЛ ЧЕ ОМИР ПИСАЛ ЗА ПИРГ,В ТРОЯНСКАТА ВОЙНА ДЕТО БИЛА МИТ,А В ПИРГА КОЙ ЖИВЕЕЛ, БУРГАРИИТЕ ,ВОАЛА,И ОТ ПИРЕ,ИДЕ И ПИРАМИДА ДОКАЗ И ЗА ПРАСЕТО
ДЗВЕР ДАКАЗАЛО,ЧЕ В ТРАКИСКИТЕ ПИРАМИДИ ЖИВЕЯТ БУРГАРИ,КОИТО СИЧКИ ЗНАЯТ СА ТУРАКСЦИТЕ


Натанчик, като те чете човек не даваш вид на човек, дето бавно му сгрява чайника, ма ще ти обясня още – Щот, явно не можеш да стоплиш !!?
- „Пер” – иде от „Перещ се”, „Щръкнал”, изправен-стърчащ-издигнат-извисяващ се и т.н. … гръцките плагиати използват за тази дума звуково подражателен заместител, който е смислово неточен, като заместване, … тоест „Делфин” и става „фалос” – пък първоначалното звучение и смисъл си ОТНОСНО ТОВА КОЕТО ТИ ВИЗИРАМ В ОБЯСНЕНИЯТА … е едно към едно с българското „КУР” … СИМВОЛА И ПЪРВООБРАЗА на това, което ти обяснявам са архаичните статуи на Аполон, които се наричат КУРУСИ !!! … гърците, като по-късни плагиати не могат да разберат – Като какво са символзирали те !! (ако не ми вярваш, сам потърси, дали в „гръцката” митология, се дава обяснение на символизма им – Такова няма !!). Това идва в подкрепа и да покаже, че по-късните подражатели-плагиати, механично присвояват същите СИМВОЛИ, като техни без да разбират ИДЕЯТА и значението им !?! – Това, какво идва да ни покаже ? – тези по-късни подражатели са присвоили култура и религия, която не им родствена и поради това непозната !!
- От всичко това, което ти изреждам – дано ти стана ясно, какво е първоначалното, като символика, идея и значение на думата „ПЕРя се” ??!
- И много моля, престани да си правиш аналогии между ПЕРг-ПЕРя-Пирамида … щот можем да стигнем до лекарственият препарат „Пирамидон” :))

marknatan написа:

ПРАСЕТО ДЗВЕР С ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ ДВОЙНИ СЪАФТУРИ НА ПСИХОПАТА БОЦКО И МЕТОДИТЕ ИМ ОТВАРЯТ ОЧИТЕ НА МАЙМУНЯЦИТЕ КЪМ НОВИ НАУЧНИ ВИСИНИ
КВО СТАНА С БОИЛИТЕ ДЕТО БИЛИ БЪЛЛГАРИТЕ ЩОТО ПСИХОПАТА БОЦКО ДОКАЗАЛ ЧЕ БИЛИ СЪВЕТА В СПАРТА И СЕ ПОДВОЗАВАЛИ КАТО МИКЕНЦИ,ДЕМЕК МАКЕДОНЦИ

- До шести век ... просто няма, как да намериш траки ? - такова нЯщо е нямало как да се появи, защото преди това е живеел етносно единен народ !!
- Вече след изобретяването на понятието "елинизмо", настъпва социално-историческа диференцияция на етноса по балканите !!(и Мала азия) ... това става, след измислянето и обособяване на вторичният субпродукт "елини" ... каталава паликаре Натанчик ?
- Ака не си ме разбрал ? - Ще ти го дам с по-лесен за осмисляне пример - става вторична ферминтация на гроздовият продукт ... при първичнната се получава вино ... При тази вторичната СЕ ПОЛУЧАВА ОЦЕТ !?! ... и при двете имаме един и същ начален продукт гроздова мъст !! :)))
- Това го обяснявам специално и за примитива(с промит мозък) Сиктиридис !! - Ясо паликаре !:))
анонимен написа:
"Проф.Сиктиридис"
Ние не,но вие сте на път да разделите България.
Мамицата ви мръсна,чингенета.

от бар(a)ба Гет Понтийски ... фанариотис нами мини !!
цитирай
133. letopisec - 133. get
18.11.2011 05:43
всеизвестно е, че определени речеви жанрове, като наричания, поговорки, псувни, пословици, обръщения и т.н. има много архаична символика, та да те питам, това значи ли, че формата "перко наумов" има архаична семантика, инверсна на съвременното значение и е означавала "извисен ум", а не както днешното ограничено значение...За амбивалентността на речевите жанрове доста пише М. Бахтин..
цитирай
134. anonymousbulgaricus - Гете, ама ти от кога стана специа...
18.11.2011 10:10
Гете, ама ти от кога стана специалист по древни езици, развитие на езиците, миграционни, демографски и етнообразуващи въпроси, от предисторическо време????

Мани немой така, както биха ти казали шопето... Това, че излагаш пред нас разни "нордически, суперетносни и ксенофобски и бичи" небивалици е едно, те така за задявка форумна вървят, тия дето те коментират дават хубави и познавателни отговори, ако не друго и дакато имат сили и търпение.

Ама с това последно, мани, ставаме за смях и пред чужденците... Смешен те правят некви учили недоучили гръцки студентчета, представям си на кво ше заприличаме и какви изводи за нас общо - не за теб, би могъл да спретне некой по-ерудиран чужденец, ако му попадне подобно на последните ти коментари "творчески разработки"...
цитирай
135. анонимен - Проф.Сиктиридис-133. get
18.11.2011 11:26
ченгел,чингис,ченге,чингене=get
пир=пирува
get гуляе и пирува до зарана с бутилка плодова ракия!
Сега бълнува гипедски пирамиди!
След пира- пирамидон и сначала, нов запой в панелната землянка!


цитирай
136. get - - Ами вие учените щом желаете карайте по вече утъпканият коловоз ?!
18.11.2011 13:08
- Аз по силата на презумпцията ... че съм прозд(за това говори професионалната ми квалификация) - Няма от какво да се притеснявам ... от проЗД, най-много да ме квалифицират по-прост !?? :))
anonymousbulgaricus написа:
Гете, ама ти от кога стана специалист по древни езици, развитие на езиците, миграционни, демографски и етнообразуващи въпроси, от предисторическо време????

Мани немой така, както биха ти казали шопето... Това, че излагаш пред нас разни "нордически, суперетносни и ксенофобски и бичи" небивалици е едно, те така за задявка форумна вървят, тия дето те коментират дават хубави и познавателни отговори, ако не друго и дакато имат сили и търпение.

Ама с това последно, мани, ставаме за смях и пред чужденците... Смешен те правят некви учили недоучили гръцки студентчета, представям си на кво ше заприличаме и какви изводи за нас общо - не за теб, би могъл да спретне некой по-ерудиран чужденец, ако му попадне подобно на последните ти коментари "творчески разработки"...

- За "Н"-ти път обяснявам ... в древни времена няма чак толкова нации ... такива има в академичните ви теории и глави !!
- За мен имаме два основни масива "европейци" и "други" ... продукта от смесването ако за вас е нов народ ... за мен по-скоро е пример за погрешен еволюционен опит ... Майката природа с течение на времето поправя нещата ... когато се разпаднат родителските признаци ... се виждат отново първите прародители, от гените на които се е създало мутантчето !! ... било, гърче, било египтянче и всяко едно друго, което и да било !?!
- Подобно схващане има и при езиковедите - Които казват, че ако един език бъде оставен да се развива самостоятелно без външно влияние, то той ще се върне близко до първоначалният си образ !! - Схващаш ли идеите, които се въртят в посредственият ум, на "доказано" неинтелегентният дилетант-историк ??!
- Апропо - Що не се възползвате от благоприятната ситуация ... Аз приемам да играя ролята на "селският идиот" ... ако се смеят, то ще е на мен, не на вас !!
цитирай
137. anonymousbulgaricus - Напротив, негативните образи са ...
18.11.2011 14:13
Напротив, негативните образи са обобщаващи - като се присмеят на теб, ще кажат вижте българските чалга историци, като македонските или вижте "татарите" и т.н...Както и ти обобщаваш и ругаеш гърците на "мелези" и "африканци" - така и не разбрах какво му е лошото да си мелез или африканец или азиатец???? Някога ще ни осветлиш ли????
Идеите ти ги схващам, по добре отколкото си мислиш, че и дори ти ги схващаш, защото не са нито оригинално твои, нито се срещат за първи път... още от 18-19 век в обръщение има такива или сходни дивотии, някои твърде опасни и довели до твърде големи беди за човечеството.
Кой езиковед казва, че ако оставиш един език без външновляние той ще се върне към първообраза? Я помисли какво казваш - ако оставиш един език без чуждо влияние той няма да мръдне от първообраза, а и да мръдне то ще е по посока на обогатяване на речниковия фонд със самоназвания за нови неща и опростяване на граматика и конструкция - ако се върне към нечленоразделно хъкане и мъкане, може и да отиде към първообраза, другото всичко е хрумка безподобна и невъзможна в никакви условия!
Няма такива "масиви". Въобще има си видими следи кое от къде идва и Европа не е родоначалник на никакви човешки "масиви", поради климатични условия най-малко! Това, че не правиш разлика между хилядолетията и човешката еволюция и нейните етапи тотално ти разбърква мислите - видно е!
Нациите са продукт на модерното време - 18-20 век! Нации в древността.... пак направи принос, че и го преписа на нечии академични глави, посочими академична глава дето е писала за "шумерската нация" или за "акадската нация", ами за "картагенската" или "хетската" нация...??? Покъртително е направо!
Учените нямат утъпкани коловози, особено в историята, която поради своя характер е изменчива наука (един извор може да я обърне с главата надолу или откритие), има обаче понятия, хронология, термини и т.н., които правят науката наука. Разликата е огромна.
Седни пред компа и ся ми хрумна нещо за бика или "африканците".....
цитирай
138. d3bep - Имам чувството, че вече не дебат...
18.11.2011 14:48
Имам чувството, че вече не дебатирате, а се карате и причината за това е психопатолога Натанаил и Спиридончик.

Като цял одоста съм обяснявал на Гета, че го чака четене, ама той си кара "по интуиция".
Тепърва да го промените, няма да стане, викам аз, иедва ли ще стане, вика логиката...
Като не ще, не ще.
За това, че населениеот вероятно има ограничен проиход, сигурно е прав, ама за това нее нужно да се учи история, просто малко здрава логика и грам понятие от биологична еволюция.
Ама какво от това, това изобщо не пречи да се изучават специфичните периоди и култури, които са именно РАЗЛИКИТЕ в това как се е развило населението на Земята.

Иначе, anonimius, няма съществена пречка в историческо време цивилизация да се е зародила и в Европа. Идеята за движението е по - стара и почива на ледниковия период и оттеглянето на ледниците но доказана ледникова цивилизация още няма, а времето дотогава е в десетки хиляди години.
Но следи от такава превъзхождаща европейска цивилизация зсега няма.
Само мечти и мераци.
цитирай
139. letopisec - 139. d3bep
18.11.2011 15:02
благодаря ти за коментара, той повдига въпросът да историчността на историята, щото минало, памет, подсъзнание, представи, звуково-фонетични сходства, то това не са само проблеми, които витаят около историчността...Твърди се, че нашата представа за история като феноменология на духа, тръгва от Хегел и неговата диалектика на снетото и отрицанието на отрицанието...Все пак, какво точно искаме от историята...Защо не я изучаваме обективно, а се нахвърляме страстно, сякаш историята е била скрита до днес в чекмедже и никой нищо не е разбирал и разбрал...Откъде тая страст да разгадаем точно ние посланието на историята?
цитирай
140. get - :))) - При толкова голямо внимание от мастити специалисти, някои от тях и специалисти в историята ... няма как да не ме хване графоманията !!
18.11.2011 15:31
- Щом алитерата Стоичков стана "доктор" и вече може ... да прави "операции" - що и аз "селският идиот" да нЕмам право да са правя на изТерик(справка: иде от "тера"-издирвам, търся !):))
letopisec написа:

Хегел ... отрицанието на отрицанието ...

- Що да не стана и аз хегелианец и почна с "теза"+"антитеза"=синтез(а) ?!! ... плюс другите му два закона !! - Щот този отговаря на "Единство и борба на противоположностите" ?
d3bep написа:

Иначе, anonimius, няма съществена пречка в историческо време цивилизация да се е зародила и в Европа. ...
Но следи от такава превъзхождаща европейска цивилизация зсега няма.

- Е, нямаме цивилизация но една много стара "култура" от "Плодородният получесец", дето едни са си я заплюли за тяхна - Има ... има-а-а :))) !
anonymousbulgaricus написа:

посочими академична глава дето е писала за "шумерската нация".

- Там нямаме нация ... имаме обаче безапелационни теории за ЦИВИЛИЗАЦИЯ и ЕЗИК !! - ма то намя как да е и друго, щот знаем, че след потопа знаем, кои единствено са оцелели !! - Значи имаме само една нация и цивилизация - Нали така ? - или нещо бъркам ??! :)))
- Кво стана с "крилатият чичка" от Боровското съкровище ... дето идвал откъде Ур или Шумер ... нали там най-напред се бяха заселили следпотопните хора ??!

- И накрая ще обообщя, като "Пух мечо" - Е как може ? - за едни може, за други не може ... Е-е-е, така не може ?!! :))

- Простете несвързаният ми слог, но е писано от блоговият идиот - Или, казано по друг начин "Не стреляйте по пианиста - той просто толкова може !!" :))

- Мир вам !

от Гет ктист
цитирай
141. letopisec - 141. get
18.11.2011 15:39
ти въобще не си такъв, какъвто пишеш. Твоите мащабни възгледи са интересни, понеже повдигат въпроси, които също трябва да бъдът изследвани, няма вечно статукво. Въпросът е в каква степен очакванията и хипотезите се синтезират, за да не изпаднем само в анархо-историзъм, а да има и диалектика...Освен това в спора се ражда истината, стара поговорка...и съм с уважение към теб...
цитирай
142. анонимен - Проф.Сиктиридис-141. get -- Простете несвързаният ми слог, но е писано от блоговият идиот - Или, казано по друг начин "Не стреляйте по пианиста - той прост
18.11.2011 16:47
- Простете несвързаният ми слог, но е писано от блоговият идиот - Или, казано по друг начин "Не стреляйте по пианиста - той просто толкова може !!" :))
...................................................................................................................

Проф.Сиктиридис
Само, да не се разплачеш.
Пич,я се дръж мъжката!
цитирай
143. get - - Малака ... не съм плакал от как съм стъпил на двата си крака - от, съм БОУ"ил !!
18.11.2011 17:15
анонимен написа:
- Простете несвързаният ми слог, но е писано от блоговият идиот - Или, казано по друг начин "Не стреляйте по пианиста - той просто толкова може !!" :))
...................................................................................................................

Проф.Сиктиридис
Само, да не се разплачеш.
Пич,я се дръж мъжката!

- С враг врагувам - мяра според мяра, с благ благувам - вяра зарад вяра !! - Каталава ? ... или май, по-точното е ? Katalavainete mou ?

- Фанариотис нами мини !!

- Ясо паликаре - от бар(а)ба Гет понтийски
цитирай
144. анонимен - Проф.Сиктиридис
18.11.2011 17:45
get написа:
анонимен написа:
- Простете несвързаният ми слог, но е писано от блоговият идиот - Или, казано по друг начин "Не стреляйте по пианиста - той просто толкова може !!" :))
...................................................................................................................

Проф.Сиктиридис
Само, да не се разплачеш.
Пич,я се дръж мъжката!

- С враг врагувам - мяра според мяра, с благ благувам - вяра зарад вяра !! - Каталава ? ... или май, по-точното е ? Katalavainete mou ?

- Фанариотис нами мини !!

- Ясо паликаре - от бар(а)ба Гет понтийски

...........................................................................
Проф.Сиктиридис
Боже,,колко мъка има по този свят,Боже!

цитирай
145. d3bep - и колко професори. . . . мИСЛЯ, ЧЕ ...
18.11.2011 19:18
и колко професори....
мИСЛЯ, ЧЕ ЕЛЕМЕНТИ, ДОКАЗАНО ПРИСЪСТВАЩИ В ДИСКУСИЯТА САМ ОЗА РАЗПРАВИИ, БЕЗ УМЕНИЯ И ЗНАНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В РАЗГОВОРА, ТРЯБВА ДИРЕКТНО ДА БЪДАТ СИКТИРДОСВАНИ.

Или там какъвто е термина. Сиктиридис...
цитирай
146. get - - Факт е това, което казваш - действително звуча, като анархо-историк ?! - Но ... ?
18.11.2011 19:43
letopisec написа:
ти въобще не си такъв, какъвто пишеш. Твоите мащабни възгледи са интересни, понеже повдигат въпроси, които също трябва да бъдът изследвани, няма вечно статукво. Въпросът е в каква степен очакванията и хипотезите се синтезират, за да не изпаднем само в анархо-историзъм, а да има и диалектика...Освен това в спора се ражда истината, стара поговорка...и съм с уважение към теб...

... какво да правя ?!
- Почвам преди няколко години да се занимавам с този исторически период и ареал, обект на твоите интереси и нещата ... как да кажа, не са фокус ?? - дърпам поне с една епоха назад времето ... тоест отивам в античността ! Там нещата пак са окупирани от "истини" реших да се върна в още по древни времена ... тоест излязох от епохата за която условно е прието, че се появяват цивилизациите ... та в праисторията !!
- Ще прощаваш но се оказва, че отново четем и уставовяваме най-переспективните места и находки отново са приватизирани !!
- Това ме принуди да почна да правя съпоставки и конфликтни точки в наложените исторически теории ... взеха да излизат интерсни неща, но това при условие, че се освободиш от предварителните си нагласи или това, което го пише в "академичните" издания ... по-скоро е алтернативен прочит на историята !?!!
- Тук ще спра, защото ... ставам многословен и не казвам нищо по същество !!
- Само ще кажа, че това, което пиша по-горе не са плод на развинтена фантазия, а на база сравнителен анализ !!!

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
147. d3bep - - Това ме принуди да почна да правя ...
18.11.2011 21:22
get написа:

- Това ме принуди да почна да правя съпоставки и конфликтни точки в наложените исторически теории ... взеха да излизат интерсни неща, но това при условие, че се освободиш от предварителните си нагласи или това, което го пише в "академичните" издания ...

А ти чел ли си го това?
Или просто викаш, сложете ръка у сердце и се закълнете, че вече нема да вярвате на академичните издания, и после ше мойм да говорим....
цитирай
148. get - - Що се заяждаш ? ... нормално е, не мога да съм прочел всичко в детайли ??
18.11.2011 21:48
d3bep написа:
get написа:

- Това ме принуди да почна да правя съпоставки и конфликтни точки в наложените исторически теории ... взеха да излизат интерсни неща, но това при условие, че се освободиш от предварителните си нагласи или това, което го пише в "академичните" издания ...

А ти чел ли си го това?
Или просто викаш, сложете ръка у сердце и се закълнете, че вече нема да вярвате на академичните издания, и после ше мойм да говорим....

- Отделно, съм ти казвал ... тръгвам от определящото за епохата ... не като теб да се залепя за едно място ?! - това няма как в края да не избие в своеобразен шовинизъм или гео и етноцентризъм ?
- С риск отново да почнеш да ме остракираш, казвам ... ако следвам твоят път ... в определени моменти света става "триполюсен" ? За мен нещата са дуални - две културни и да речем етносни групи, които са влияят под една или друга форма !
- Там, където нещата стават твърде дмусмислени или комплицирани тръгвам да търся в детайли ... нали в тази връзка те молех за сътрудничество, ти ме игнорира ?! ... по причина пристрастието ти да извеждаш нещата приоритетно през призмата на Египет !? - От там са ни и конфриктите !!
- Египтяните, та египтяните ... някъде да си ве видял да повтарям траките, та траките ?? - по отношение на придаване етносен признак, определено съм твърде внимателен !!
- Нямам претенции да съм непогрешим ... но не приемам и едно механично преразказване на установени и "безспорни истини", както някои си, се опитват да ми внушават за определени факти !!? ... доверие никому, без съответната проверка - дори и към изводите, които сам съм направил, по отношение на даден факт или процес !!
- На това ме е научила практиката като криминален инспектор ... а и случки от живота !!

- С уважение !
цитирай
149. marknatan - КАК УЗАКОНЯВАНЕТО НА ЕДНА ...
18.11.2011 23:09
В ПРАКТИКАТА НА ЕДИН КРИМИНАЛЕН ИНСПЕКТОР ВЛИЗА ЛИ ДА СЕ УЗАКОНЯВАТ И ДА СШЕ СЪДЕЙСТВУВА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,ДА УЗАКОНЯВАШ ЕДНА КРАЖБА,ЗАЩТО ТОВА Е "НАУЧНИ;
ДОКАЗ КОЙТО ТИ ТРЯБВА ДА СИ ДОКАЗВАШ СОБТСВЕНАТА ДЕБИЛНА "ТЕЗА' ДЕБА И КРАДЕЦ ИНВЕНТОР

НЯКОГА СИ ИМАЛ СЪЩИТЕ КАТ ТЕБЯ ГЪЗОЛИЗЦИ СЪДИИ И ПЛЙОКУРОРИ ДЕТО СТЕ СИ РАЗБИРАЛИ МИСЛИТЕ И СИ ПУТСКАЗВАЛ И СЕГА НОВИ ЗАДНИЦИ ИСИ АНМЕРИЛ ДА ЛИЖЕШ ЗА ДОКАЗ КВО СИ СЛЕДОВАТЕЛСКО ПРЕСТЪПНО ПРАСЕ
С СИ ВКАРВАЛ ОРА У ЗАТВОРА С ТВОИТЕ "ДОКАЗИ" И ПУТСКАЗВАНИЯ НЪЛ ТЪЙ БЕШЕ

ИСТОРИЧЕСКИЯ АНАРХИЗЪМ НЕНАВИЖДА ПРЕДАТЕЛИТЕ И ПРЕСТРЪПНИЦИТЕ НА СЕКАКВО НИВО
ФЪРЛИЛ СИ ПАРТИЙНИЯ БЛИЕТ ЩОТО

МУ ПРЕЧИЛ ВЕЧЕ НА ДОКАЗИТЕ И СЕГА ЛИЖЕ БОЦМАНСКИ ЗАДНИЦИ И УЗАКОНЯВА КРАЖБИ ЗА ДОКАЗ НА "СОБСТВЕНАТА " ТЕЗА ,

КАК УЗАКОНЯВАНЕТО НА ЕДНА КРАЖБА ЩЕ ВИ СЛУЖИ ЗА ДОКАЗ
САМО ЗАЩОТО СПОРЕД ВАС ТОВА Е "НАУЧЕН"ДОКАЗ

ТАКА ВИ ЗВУЧИ ПО "НАУЧНО" ДОКАЗАНО

БЪЛГАРИ=БУРГАРОИ

ЖАЛЪК И НЕЧТАСТЕН КСЕНОФОБ

МА ТВА ГО Е КАЗАЛ ЕДИН ГАДЕН ГРЪК
ЕДИН "ГАДЕН" ГРЪК ДЕТО УКРАЛ ТРАКИТЕ ДУКАЗАЛ И РОМСКАТА ТЕЗА

МА ТРЕБА ДА Е ЕДИН ПСИХОПТА ОТ НАШИТЕ

ВОАЛА А ПСИХОПАТА БОЦКО ГО ДОКАЗАЛ

И ИДЕ РЕД НА ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ ЗА "ТЕЗЖАТА" СИЧКИ СА ВОИНИ,ЗАНЧИ БЪЛГАРИ
ПСИХОПАТА БОЦКО ГО Е ДОАКЗАЛ,ОТ ТАМ ТРЪГВАТ ДЕБИЛИТЕ

Е НЕ СЕ ЛИ ДОАКЗА,ЧЕ "ГЕТСКИЯТ ЛИЗАЧ ПАК СИ ВЪРТИ СУЧЕ ЗА ВОИНИТЕ БИЦИ ,МА ШЪ ГО ДОКАРА ДО РОМСКАТА "ТЕЗА"

НА ДЕДО ОМИР ПИРГА в който живеели Бургарои е последното доразвитие на тъпия криминал

ма тука е и гръхтящото дзверче за ДОКАЗ НА РОМСКАТА "ТЕЗА"

престъпника следовател. май не разбира че е жалък крадец ,май А?

псиохопата панимал ,че БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРОИ
ОТ ДЕДО омирово ВРЕМЯ


ПСИХОАПТА БОЦКО ИМ БИЛ ДОКАЗАЛ„ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРОЙ


КАЖИ БЕ ГЕТСКИ ЛИЗАЧ КЪДЕ КОГА И КАК ПСИХОПАТА БОЦКО Е ДОКАЗАЛ ЧЕ БЪЛГАРИ=БУРГАРОИ
ИЛИ КАК НЯКОЙ Е ДОКАЗАЛ ЧЕ БУРГАРОЙ СА ВОЕННИ ПАНЯТИЯ

ИЛИ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРИИТЕ

А ВАЕННИТЕ ПАНЯТИЯ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ
ЗАЩОТО ПСИХОПАТА БОЦКО БИЛ ДОКАЗАЛ ТОВА
ЧРЕЗ ДОКАЗА БЪЛГАРИ+КОМИТИ,КОИТО СА БУРГАОРЙ ЩОТО СА ВОЕННИ

БОЛНИ УРОДЛИВИ МАЙМУНИ

ЗА ВАБИЛОН И ЗА БИЦИ ША ДУДНА ЩОТО ПСИХОПАТА БОЦКО БИЛ ДОКАЗАЛ ЧЕ ВОИНИ ЗНАЧИ БЪЛГАРИ

И КАК КАТО С БОЛНИЯ СИ МОЗЪК КАТО НАПИШЕШ ЧЕ ДЕДО ОМИР БИЛ ПИСАЛ ЗА ПИРГ ИЛИ ЧЕ ДЕБИЛИТЕБ ПРАЧЕЛИ ЗА ПИРГ ЧЕ ИМАЛО БИЦИ ВОИНИ ЧЕ ИМАЛО БОИЛИ КОИТО БИЛИ ПА КВОТО ТЕ БРЕШИЛИ ДА БЪДАТ ТАВ БИЛО ДОКАЗАЛО КВО БИЛИ БЪЛГАРИТЕ САМО ПСИХОПАТА КАТО ПУТСКАЖЕ КА БЪЛГАРИТЕ БИЛИ ДОАКЗАНИ ВОЙНИЦИН ЩОТО ГИ НЕМАЛО В ЕД.;Ч;

ААААА ЗАЩОТО ПСИХОПАТА БОЦКО ДОКАЗАЛ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ВОИНИ

ИУХА КАК ГО ДОКАЗАЛ

КАТО ДРУГИТЕ ПСИХОПАТИ СЕ ОКАВАТ ДА КРЕЩЯТ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРОИ НЕЩО КОЕТО БИЛО ДОКАЗАНО ОТ ПСИОХИОПАТА БОЦКО
И ВСИЧКИ ЗНАЕЛИ ТОВА

ДЕ ЩО ИМАЛО ВОЕННИ БИЛИ БЪЛГАРИ ЗАЩОТО НЕМАЛО ОБЩЕСТВО БЕЗ ВОЕННА МАШИНА ,БЕЗ ВОИНИ КАТО СЪСТАВНА И НЕРАЗДЕКЛНА ЧАСТ ОТ ОБЯЕСТВЕНИЯ ОРГАНИЗЪМ


НА СЪЩИЯ НАУЧЕН МЕТОД ДРУГИЯ НЕРЕДОБВНИК ДОАКЗАВА КАК ВСИЧКО И ВСЕКИ БИЛИ ТУРАКИТЕ ВЕДНЪЖ НА ОЛИГОФРЕНИТЕ КАТО ИМ С ЕДОКАЖЕ КАКВО Е ТУРАК И ТЕ НЕМАТ УДЪРЖНАЕ ПРЕЗ ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО


СЛЕДОВАТЕЛ БИЛ ТОЯ ЖАЛЪК И ПРЕСТЪПЕН ТИП ДЕТО С УЗАКОНЯВАНЕ НА КРАЖБИ ДОАКАЗ ША ПРАВИ ЩОТО ТАКА МУ ЗВУЧИ НАУЧНО
БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРОИ ВОЕНИТЕ СЪЗДАДЕНИ ОТ РОМИТЕ,ЗНАЧИ ВОЕЕНИ ПАНЯТИЯ,ВОИНИ

КОЕТО МУ ЛЕПИ НА НЕГОВАТ ТЕЗА !?
ААААА КЪДЕ БИЛ КЛЮЧА ОТ МАЗАТА НА ДЕБИЛ
ИНТЕРЕСА МУ КЛАТИ ФЕСА !
РОМСКАТА ТЕЗА БИЛА САМО ПОД ТЕЗА НА ПСИХОПАТА СЛЕДОВАТЕЛ ТОЙ ЧРЕЗ НЕЯ ДОАКАЗВАЛ "СВОЯТА ТЕЗАА" КВО БИЛИ БЪЛГАРИТЕ БИЦИТЕ ВОИНИ,ПО СВЕТА И У НАС
ВЕДНАЖ ПСИХОПАТА БОЦКО КАТО БИЛ ДОКАКЗАЛ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ВОИНИ ЗА ДРУГИЯ КИДИОТ СЛАВАТА НА ИНВЕНТОР Е В КЪРПА ВЪРЗАНА

ОТ ТАМ ВЕЧЕ ЛЕСНО БИЦИТЕ ВОИНИН ОТН ВРЕМЕ ОНО СА БЪЛГАРИ МИКЕНЦИ СПАРТАНЦИ ТРОЯНЦИ ИНДУСИ ПРАМАЙМУНЯЦИ СТИГА ДА СЕ БИЯТ СТАВАТ БЪЛГАРИ


ТВА Е И НОМЕРА С ДРУГИЯ ПРСТЪПНИК И УАЗКОНЯВАЩ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО КРАЖБАТА НА ЧУЖДИ НЕЯ ЗА ДОКАЗ ГРУХТЩЩОТО ДЗВЕРЧЕ

ПРАСЕТО ДЗВЕР ЩЕ СЕ ОСИРАТ ДА ДОКАЗВАТ,ЧЕ НАДПИСИТЕ НА МУРТАГОН БИЛИ "ФАКСИМИЛЕТА" ЗАЩОТО ПРОТИВОРЕЧАЛИ НА "РОМСКАТА" "ТЕЗА" НА ПСИХОПАТА " БОЦМАН


Е КАК ОБАЧЕ ЩЕ ОСЕРЕШ 1500 Г ИСТОРИЯ И ША ТВЪРДИЧШ ЧЕ У ПАМТИВЕКА НЕКОЙ И НЕЯО СИ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ ЗАЯОТО ТИ СИ КАЗАЛ ТОВА И ТВЪРДИШ КАК ПСИХОПАТ БОЦКО ГО БИЛ ДОКАЗАЛ МА НЕМАШ ДОКАЗАИ

КАК ША ОАМЖЕШ НАДПСИИ И БЪЛГАРСКА КНИЖНИНА ЗА ДА ПУСКАШ В ХОД БОЛНИТЕ СИ И УРОДЛИВИ МИЛСИ

САМО МАЙМУНЯЦИ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ТОВА
ПРАСЕТО ДЗВЕР И ЛИЗАЧА ОСРАХА МУРТАГОН И Д ЕЩО УМА БЪЛГАРСКО ЗАЩОТО ИМ ПРЕИ НА "ТЕЗИТЕ"
ПОМИЯРИ
цитирай
150. marknatan - СЛЕДОВАТЕЛ БИЛ ТОЯ ЖАЛЪК И ...
18.11.2011 23:17
БЪЛГАРИ=БУРГАРОИ

ЖАЛЪК И НЕЧТАСТЕН КСЕНОФОБ

МА ТВА ГО Е КАЗАЛ ЕДИН ГАДЕН ГРЪК
ЕДИН "ГАДЕН" ГРЪК ДЕТО УКРАЛ ТРАКИТЕ ДУКАЗАЛ И РОМСКАТА ТЕЗА

МА ТРЕБА ДА Е ЕДИН ПСИХОПТА ОТ НАШИТЕ




СЛЕДОВАТЕЛ БИЛ ТОЯ ЖАЛЪК И ПРЕСТЪПЕН ТИП ДЕТО С УЗАКОНЯВАНЕ НА КРАЖБИ ДОАКАЗ ША ПРАВИ ЩОТО ТАКА МУ ЗВУЧИ НАУЧНО
БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРОИ ВОЕНИТЕ СЪЗДАДЕНИ ОТ РОМИТЕ,ЗНАЧИ ВОЕЕНИ ПАНЯТИЯ,ВОИНИ

КОЕТО МУ ЛЕПИ НА НЕГОВАТ ТЕЗА !?
ААААА КЪДЕ БИЛ КЛЮЧА ОТ МАЗАТА НА ДЕБИЛ
ИНТЕРЕСА МУ КЛАТИ ФЕСА !
РОМСКАТА ТЕЗА БИЛА САМО ПОД ТЕЗА НА ПСИХОПАТА СЛЕДОВАТЕЛ ТОЙ ЧРЕЗ НЕЯ ДОАКАЗВАЛ "СВОЯТА ТЕЗАА" КВО БИЛИ БЪЛГАРИТЕ БИЦИТЕ ВОИНИ,ПО СВЕТА И У НАС
ВЕДНАЖ ПСИХОПАТА БОЦКО КАТО БИЛ ДОКАКЗАЛ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ВОИНИ ЗА ДРУГИЯ КИДИОТ СЛАВАТА НА ИНВЕНТОР Е В КЪРПА ВЪРЗАНА

ОТ ТАМ ВЕЧЕ ЛЕСНО БИЦИТЕ ВОИНИН ОТН ВРЕМЕ ОНО СА БЪЛГАРИ МИКЕНЦИ СПАРТАНЦИ ТРОЯНЦИ ИНДУСИ ПРАМАЙМУНЯЦИ СТИГА ДА СЕ БИЯТ СТАВАТ БЪЛГАРИ


ТВА Е И НОМЕРА С ДРУГИЯ ПРСТЪПНИК И УАЗКОНЯВАЩ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО КРАЖБАТА НА ЧУЖДИ НЕЯ ЗА ДОКАЗ ГРУХТЩЩОТО ДЗВЕРЧЕ

С МЕТОДА КВОТО Е КАЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКО
КВОТО Е ДОКАЗАЛ СЪАФТУРА ПСИХИОПАТ ГТЕСКИ ЛИЗАЧ
КАК ГРЪУХЧО ПРАСЕТО НЕНОРМАЛНО ДЗВЕРЧЕ ТИП ПОМОРИИКСА САРА ДИВА КОЛКО Е ГРОЗЕН НЕ МОГА ДА ГЛЕДАМ ПО БЪРЗО ДА ГО ЛАПНА
ДОКАЗАВА ЧЕ БУРГАОРИ СА БЪЛГАРИТЕ ЗАЩОТО ТОВА ЩЕЛ ДА ДОКАЖЕ КАЗАЛ ЕДИН ОТ ТЯХ МА БИЛ ИЗПРЕВАРЕН НО ТЕ ПАНИМАЛИ ЧЕ КВОТО И ДА КАЖАТ ЬОМ ГО КАЖАТ И ТО СТАВ ХИСТОРИ ЩОТО Е "ТЕЗА"


ВЪЗРОДЕНИ МАЙМУНЯЦИ НЕЧЕЛОВЕКОПОДОБНИ
цитирай
151. анонимен - Проф.Сиктиридис
18.11.2011 23:49
Проф.Сиктиридис
До 146. d3bep - и колко професори. . . . мИСЛЯ, ЧЕ ...
и 147. get -
Малакес!
Каза ли ви го Големеца Marknatan?
Ай Сиктир,мунопана!
цитирай
152. d3bep - Проф. Сиктиридис До 146. d3bep - и ...
19.11.2011 00:11
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис
До 146. d3bep - и колко професори. . . . мИСЛЯ, ЧЕ ...
и 147. get -
Малакес!
Каза ли ви го Големеца Marknatan?
Ай Сиктир,мунопана!

Твойто съществуване баце представлява единствено и само доказателство за лудостта на Маркнатан и тежката му шизофрения и неврастения.

Макар че гледайки му постовете, тия заболявания не се нуждаят от доказ, а от допълване на диагнозата и спешна намеса с електрошок и изнжекции :))))

Поуздрави!
цитирай
153. d3bep - - Това ме принуди да почна да правя ...
19.11.2011 00:11
d3bep написа:
get написа:

- Това ме принуди да почна да правя съпоставки и конфликтни точки в наложените исторически теории ... взеха да излизат интерсни неща, но това при условие, че се освободиш от предварителните си нагласи или това, което го пише в "академичните" издания ...

А ти чел ли си го това?
Или просто викаш, сложете ръка у сердце и се закълнете, че вече нема да вярвате на академичните издания, и после ше мойм да говорим....

Гетски, отново не ми отговори на въпроса, поствам ти го пак, може да си го пропуснал.
цитирай
154. marknatan - дзвер "една колежка, . . ., ...
19.11.2011 06:25
дзвер "една колежка,..., ходила до Баткунския манастир - нашенски манастир.
Там попаднала на надпис от предполагаем 10-11 век, за който казват , че е неразчетен.
Не съм изучавал историята на надписа и не мога да твърдя със сигурност на какъв език е и какво пише, а тъй като със сигурност уча подобни езици, мисля да не си съсипвам имиджа с евтина спекула :) . Все пак, седя тук с името си."

"А ТЪЙ КАТО СЪС СИГУРНОСТ УЧА ПОДОБНИ ЕЗИЦИ
( В КОИТО НЕ ВЛИЗА НОВОБЪЛГАРСКИЯ ОТ НАДПИСА В БАТКУНСКИЯ МАНАСТРИ ,ЧИЙТО БЪЛГАРСКИ НЕ РАЗЛИЧАВАМЕ НО ПРАВИОМЕ ТЕЗИ ОКРИЛЕНИ ОТ БОЦМАНСКАТА ДРИОШНЯ ЗА ДОКАЗ б.а. )
МИСЛЯ ДА НЕ СИ СЪСИПВАМ ИМИДЖА С ЕВТИНА СПЕКУЛА.

ВСЕ ПАК СЕДЯ ТУК СЪС ИМЕТО СИ "!?
/ДЕ Е БОЗМАНСКАТЪА ДРИШНЯ ДА ТЕ ПОФАЛИ КОЛКО СИ РАЗУМНА МАЙМУНО НЕЧЕЛОВЕЧЕСКАЯ
СЕДИШ ТУК С МАЙМУНЯШКИЩЯ СИ ЗАДНИК ИО ДРИСКАШ БОЦКАНИ ДОКАЗИ б.а./


гледай и се дзвери "Не съм изучавал историята на надписа и не мога да твърдя със сигурност на какъв език е и какво пише, а тъй като със сигурност уча подобни езици, мисля да не си съсипвам имиджа с евтина спекула :) . Все пак, седя тук с името си."

човека не щел да си съсипва имиджа на откривател на колелото ли ?

ами грозна работа

с доакзи "Както знаят някои от вас, съм се захванал да се уча да чета йероглифи."

и от компютърна профанизация по която египтолозите били учели се пртавят умопомрачаващи изводи "Това е коптската азбука, така, както я учат египтолозите по цял свят, азбуката, от която са тръгнали да дешифрират средноегипетския"

ми че тва дето е на хартията няма нищо обьо с графемите на коптската азбука

и завършека е в стил

"'Обещавам че ще се изненадате... Например от безочливостта.
Моя или чужда, преценете сами."

май си редовна маймуно боцкана а
цитирай
155. vmir - Изключително богата и ценна фактология, респект!
19.11.2011 07:10
Остава да намери своята кратка и популярна версия, която да влезе в учебниците.
Поздравления за постинга!
цитирай
156. get - - Що ме караш, отново да говоря нещата ... едно към едно ... па после да слушам, обобщения ...
19.11.2011 07:12
... за себе си и реплик, шовинист, ксенофоб, антисемит и "соо он" ?!
d3bep написа:
d3bep написа:
get написа:

- Това ме принуди да почна да правя съпоставки и конфликтни точки в наложените исторически теории ... взеха да излизат интерсни неща, но това при условие, че се освободиш от предварителните си нагласи или това, което го пише в "академичните" издания ...

Или просто викаш, сложете ръка у сердце и се закълнете, че вече нема да вярвате на академичните издания, и после ше мойм да говорим....

А ти чел ли си го това?
Гетски, отново не ми отговори на въпроса, поствам ти го пак, може да си го пропуснал.

- На два пъти, съм ти поствал изказването на сър Рамзи, синът на сър Гардинър ... по отношение налагането на "елинизма" относно лидийската, Сардис ... непосредствено след завоеванията на Кир и утвърждаването на персийската хегемония в региона !!?
- Поствал съм и изображението на по-късната монета на която пише "Сардис сърцето на елинизма".
- Това какво идва да покаже ? - един учен с утвърден авторитет в академичните среди подсказва нещо, което се различава значително от общовъзприетите "академични истини" ?!
- Второ - опитах се чрез сюжетната линия на операта "Аида" да ти подскажа моделът на мислине, на тогавашното общество по отношение историята на Египет ?
- Писах ти за странното поведение на генерал Наполеоне Б. при т.нар. му "Египетски поход" ? - Какво прави след това ... две значими, стъпки в политическата му кариера ?!! - Ако не вземем в предвид, тези странности във Франция - Как ще разберем тогава, как се е създала тогава новата наука история и какви са били ... основните ръководни линии в развитието в този първоначален етап ??! ... и само това ли е ?

- В заключение ще кажа, че от всички социални науки Историята е най-политизираната такава !!

- магистер Дикси - Хау !! :))

от боу"ил ГетЕс, от "Скитската ал"уади"

цитирай
157. get - - Натанчик, Натанчик не прехвърляй проблемите от болната си глава ... на другите !!
19.11.2011 07:39
- Ти ли ще ме обвиняваш в ксенофобия и антихуманизъм ??
- Ти, който пишеш това ?!!!
marknatan написа:
ВЪЗРОДЕНИ МАЙМУНЯЦИ НЕЧЕЛОВЕКОПОДОБНИ

- Колкото и да те боли в следните, ти мисловни вопли - Това е истината "Гаоне", това което казвам !!
marknatan написа:
БЪЛГАРИ=БУРГАРОИ

ЖАЛЪК И НЕЧТАСТЕН КСЕНОФОБ

СЛЕДОВАТЕЛ БИЛ ТОЯ ЖАЛЪК И ПРЕСТЪПЕН ТИП ДЕТО С УЗАКОНЯВАНЕ НА КРАЖБИ ДОАКАЗ ША ПРАВИ ЩОТО ТАКА МУ ЗВУЧИ НАУЧНО
БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРОИ ВОЕНИТЕ СЪЗДАДЕНИ ОТ РОМИТЕ,ЗНАЧИ ВОЕЕНИ ПАНЯТИЯ,ВОИНИ

РОМСКАТА ТЕЗА БИЛА САМО ПОД ТЕЗА НА ПСИХОПАТА СЛЕДОВАТЕЛ ТОЙ ЧРЕЗ НЕЯ ДОАКАЗВАЛ "СВОЯТА ТЕЗАА" КВО БИЛИ БЪЛГАРИТЕ БИЦИТЕ ВОИНИ,ПО СВЕТА И У НАС

ОТ ТАМ ВЕЧЕ ЛЕСНО БИЦИТЕ ВОИНИН ОТН ВРЕМЕ ОНО СА БЪЛГАРИ МИКЕНЦИ СПАРТАНЦИ ТРОЯНЦИ ИНДУСИ ПРАМАЙМУНЯЦИ СТИГА ДА СЕ БИЯТ СТАВАТ БЪЛГАРИ

ВЪЗРОДЕНИ МАЙМУНЯЦИ НЕЧЕЛОВЕКОПОДОБНИ


- Не ме дърпай за езика - да почна да цитирам, Какви светли идеи за нас "нечовеците" се приказват от фарисеите в свещеният ви "Ал к"Хитаб" и Галахата ... на вас "богоизбраните", кога ще ви просветне в болните "мегали" манияшки мозъци че:
- Първо, Бог е един !
- Второ, той създаде Човек, по свой образ и подобие !!
- ... казва Ни - Обичай ближният, както себе си !!!

- Спирам да отговарям, защото ако досега имах съмнения, че си ментално болен, то с последните ти изказвания правя извода, че и моралът ти е болен !!

от боу"ил Гет "ктист", Eupatorum BOVARIUS
цитирай
158. letopisec - Благодаря ти, за оценката за тази статия...
19.11.2011 08:23
vmir написа:
Остава да намери своята кратка и популярна версия, която да влезе в учебниците.
Поздравления за постинга!

цитирай
159. marknatan - "118. get - Господине подп...
19.11.2011 08:51
МАЙМУНО БЕГАЙ СЕ ОПЛАКВАЙ В ДРУЖЕСТВОТО ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ А АКО ИСКАШ И ДА СПАЗВАМЕ СРЕДНОКОВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗАКОНИ ЗА ПСУВНЯ ТИ ПЛАТЛ ПО ЕДНА ПЕРПЕРА КОЛКО СИ СЪБРАЛА

ЗА КРАЖБАТА ША ТИ РЕША ЛАПИТЕ


"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "


ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА ЧУЖДИ НЕЩА И НИКОЙ НЕ ГО СПИРА

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО С Е ИЗИСКВА Е ДА ЦИТИРАШ ПРАВИЛНО,КАТО ПОСОЧИШ,ЧЕ ТОВА НА КОЕТО СТЪПВАШ ЗА КВИТО СИ ИСКАШ РЕДОВНИ ИЛИ НЕРЕДОВНИ ТВОИ ДОКАЗИ,Е ПО ТЕЗА НА КЕРАМОПУЛОС ИЛИ ОТ КОЙТО ЦИТИРАШ И КАЗВАШ ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРОИТЕ ИДВА ОТ НЕГОВАТА РАЗРАБОТКА ,ВЯРНА ИЛИ НЕ ,НО НЕГОВА ,А НЕ ДА ГО КРАДЕШ И СЕ ОСИРАШ ВПОСЛЕДТВИЕ С МАЙМУНЯШКАТА ДРУЖИНА И ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ЖЕРТВИ
А ТОВА „ЧЕ СИ КРИМИНАЛЕН ПРЕСТЪПНИК И ПСИХОПАТ ЗА КОГОТО НЕ НАУКАТА ЗАКОННОСТА МОРАЛА АКО ЩЕШ ВЪПРЕКИ ЧЕ ОБЩЕСТВОТО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ РАЗЧИТА НА МОРАЛНИТЕ НОРМИ А НА ТЕЗИ ОБЛЕЧЕНИ В ЗАКОН ИЛИ НЕ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ И РАЗКРИВАНЕТО И ЗА ВАС СЕБЕПОДОБНИТЕ И ТЕБ КОНКРЕТНО Е ВАЖНА ,
А ПО ВАЖНО Е ДА ГО Е ДОКАЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКО.
ТОВА ЛИЧИ И СЕ ДОКАЗВА ОТ ПОВЕДЕНИЕТО ТИ И ОТ ДЕЙСТВИЯТА ТИ ,ДЕЙСТВИЯ КРИМИНАЛНИ ОТ ГЛ.Т. НА КРТАЖБАТА КОЯТО СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО УЗАКОНЯВАШ,ПОВЕДЕНИЕ КОЕТО Е КРИМИНАЛНО И НЕДОПУСТИМО В ЕДНА НАУКА

нещата които пишеш и представяш за ИСТОРИЯ ИЛИ СВЪРЗВАШ С ИСТОРИЯТА нямат никаква връзка с ИСТОРИЯТА и не подлежат на коментиране НИТО ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ КОМЕНТИРАТ ,ПИШИ КАКВОТО ЩЕШ И КАКТО ЩЕШ
здрав болен религиозен нерелигиозен КАКЪВТО ЩЕ ДА Е ВСЕКИЕ УЧАСТИК В ТАЗИ ИЛИ ДРУГИТЕ В РАЗДЕЛА ИСТОРИЯ ДИСКУСИИ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДИСКУСИЯТА
НО КРАЖБАТА СИ Е КРАЖБА И НИЩО НЕ ВИ ОНЕВИНЯВА
ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА ЧУЖДИ НЕЩА И НИКОЙ НЕ ГО СПИРА

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО С Е ИЗИСКВА Е ДА ЦИТИРАШ ПРАВИЛНО,КАТО ПОСОЧИШ,ЧЕ ТОВА НА КОЕТО СТЪПВАШ ЗА КВИТО СИ ИСКАШ РЕДОВНИ ИЛИ НЕРЕДОВНИ ТВОИ ДОКАЗИ,Е ПО ТЕЗА НА КЕРАМОПУЛОС ИЛИ ОТ КОЙТО ЦИТИРАШ И КАЗВАШ
А КАКТО С ЕВИЖДА ЕДНА ГРУПА ХОРА НЕ САМО НЕ ГО ПРАВЯТ НО ПОРАДИ ТОЧНО ВЕЧЕ БОЛЕТНИ КРИМИНАЛНОИ СОЦИАПАТИЧНИ ПРИЧИНИ СТАВАТ И ОБЯЕСТВЕНА ОПАСНОСТ И ВРЕДЯТ КАТО НАЛАГА ЕДИН КРИМИНАЛЕН МОДЕЛ НА ПОВЕДЕНИЕ

ДА,ПСИХОПАТА КОЙТО УБИ ДЕТОТО В ШУМЕН,НЯМА ДА Е ПЪРВИЯ И ПОСЛЕДНИЯ И ТАКИВ АНЯМА ДА НАМАЛЯВАТ А НАПРОТИВ ТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ

ТЯХНАТ МНОГОБРОЙНОСТ НЕ МОЖЕ ДА Е ДОКАЗТЕЛСТВО З АПРАВИЛНОСТТА ИМ И ПРАВОТО ИМ ДА ПОСТЪПВАТ ТАКА
ТАКА КАКТО ВАШАТ ГРУПА НЯМА ДА НАМАЛЕЕ ,А НАПРОТИВ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА ,НО ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е И НЕ Е ДОКАЗТЕЛСТВО ЗА НАПИСАНОТО ОТ ВАС И ПРАВОТО ИМ ДА ПОСТЪПВАТЕ В РАЗРЕЗ СЪС ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ НОРМИ САМО ЗАЩОТО САМИТЕ ВИЕ МОРАЛНО НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ САНКЦИОНИРАТЕ
цитирай
160. marknatan - в десети век. -Траките щели да би...
19.11.2011 09:17
в десети век.-Траките щели да бичуват БЪЛГАРСКИТЕ ПЛЕМЕНА защото им ОТНЕЛИ КОРОНАТА НА РИМ

Константин V Копроним-заселил обезлюдената тракия с араби .сирийци
Никифор I заселил oбезлюдената ТРАКИЯ с арменци араби и сирийци,манихеи
що било имало ПАВЛИКЯНИ В ПЛОВДИВ май Aпoсотол павел гие донел тъпни

Дори не трябва да се спомена по време на т.нар. османско владочетсво колоко пъти и какви точмо хота са заселени,коит градове са създаденеи от татар пазарджик през трявнма калофер и всички по днешната линия пловди ниш-турски от мама азия
пловдив в 1850 г си е гръцки град станимака тоже
но ТУРАКОЛОЗИТЕ СКАЧАТ НА ТРАКИСКИЕТ КОННИЦИ ЩОТО ТЕ БИЛИ ОПИТОМИЛИ КОНЯ

ТРАКИЙСКИТЪЕ КОННИЦИ-по местонамиране и бройка са най много в БРИТАНИЯ

на гетски лизачи ша им обръяат внимани за БАВИЛОН И БОЙЦИ БИЦИ които били БЪЛГАРИТЕ

80 % от местонамирането на тези плочки ТРАКИСКИ КОННИК са в СКИТИЯ

Възниканли кога -в края на началото на ТРЕТИ век
Ма били ТРАКИЙСКИ
МИ ако са ТРАКИЙСКИ щеха ли да вузниканат в тери век

СОЦ РЕАЛЗИМА Е ОТОМАНСКО ЗИКУСТВО ЯОТО Е ВЪЗНИКНАЛ 150 Г СЛЕД КАТО ТУРАКИТЕ СЕ ИЗМЕЛИ НЕМЕДЛЕНО У КЪРДЖАЛИСЙКО и от там насочвали артистичните движения


ПЕРСИТЕ НЕ ПОЗНАВАЛИ ВТРОИЯ ПО ГОЕЛМИНА ИНДУСКИ НАРОД У СВЕТА

ма сички знаели че тва били ТУРАКИТЕ

ма как па ПЕРСИТЕ НЕ СА ГО ОТРАЗИЛИ У ХИЛЯДИТЕ СИ МАТРЯЛНИ СВЕДЕТЕЛСТВА
КОГА СЕ ПОЯВЯВАТ ТУРАКИТЕ МА НА КЪНИГА МИ ОТ ГАДНИТЕ ГЪРЦЖИ НАУЧАВАМЕ ЗА ТУРАКИ
ДЕТО ДОСЕГА НИКОЙ НИЩЕ НЕ Е ПОАКЗАЛ САМО ОСИРАНЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ТОВА

Е КАКВО ЗНАЯТ ЧЕ ВИКАТ НИЕ СМЕ ТУРАКИ ВЗЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ НИ ТУРАКСКАТА КЕРАМИКА от ПЪРВИ ВИД ТАЯ ПО ТУРАКСИЯ ЛИМЕС или ТУАРКСИТЕ ГРОБНИЦИ И ДР“ КУЛТОВИ СГРАДИ НА ПЕРСИЙСКИ И МАКЕДОНСКИ САТРАПИ „КЕЛТСКИ ГАРДОВЕ И СЪКРОВИЩА СЕ ПРЕИМЕНОВАТЗ А БАКЛЪЦИ ТУРАШКА ДУМА ЗА ТУРАКСКИ
Е ПЕРСИСЙКО ИЗКУСТВО, СКИТСКО ИСКУСТВО, ЕЛИНСКО ЗИКУСТВО ,защото по тези земи няма намерено друго се представят за ТУРАКСО
МА ПЕРСИТЕ НЕ РАЗПОЗНАЛИ ВТОРИЯ ПО МНОГОБРОЙНОСТ ИНДУСКИ НАРОД У СВЕТА И НЕ ГИ ОТАРЗИЛИ ПОДОБАВАЩО
ЦАР КОТИС БИЛ ТУРАК ТОЙ ДЕТО СИ НАДПСИАЛ ПЕРСИСКИТЕ СЪКРОВИЩА И ОТ БОРОВО И ОТ РОЗОЗЕН
ЩОТО С ЕКАЗВАЛ КОТИС КАТО ТОЗИ ОТ АЛПИТЕ И ТОЗИ ОТ БОСПОРА
ВОЛОГАСИ/ ВОУЛАГАИСИС/ ДЕТО ИМ НАБИЛ ШУРОВЕТЕ НА ТРАКИСЙИТЕ КЛИЕНТИ НА АВГУСРТ РЕСКУПОРОВЦИ ,РЕМЕТАЛКОВЦИ Е МАЙ ТУРАКСКО ИМЬОНАХ
КАК ПСИХОПАТА БОЦКО НЕ СЕ СЕТИ ДА ДОКАЖЕ ЧЕ ВОУЛГА РИКА НА БЕСИ Е ПРИВИЯТ БЛЪГАРИН
А ТЕЯ ВОЛОГАСИСОТ НУМЕРО УНО ДУ СТО КВИ СА
ТЪПУНЧОВЦИ



АМА БИЛИ ПИСАЛИ САКИ А САКИ ЗВУЧАЛИ НА БЪЛАГРСКИ КАТО ТУРАКИ ВОАЛА С БОЗМАНСКОТО РЯДКО ЩАСТИТЕ ТРАКИСКА ТЕЗА ОТ ОНЕЗИ
СЛУЖЕБНОТО ПОНЯТИЕ САКИ В ПРОДЪЛЖНЕИ НА СТОТИЦИ ГОДИНИУ СЪЯЕСТВУВАЛО КАТО ПЪРВИ ВИД ДУМА И ВТОРИ ВИЕ ЧАСТ НА РЕЧТА ,ТУРАКИ,МА НА КОЯ РЕЧ НА ГРЪЦКАТА
цитирай
161. get - - Натанчик, Натанчик не прехвърляй проблемите от болната си глава ... на другите !!
19.11.2011 09:18
marknatan написа:
ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО С Е ИЗИСКВА Е ДА ЦИТИРАШ ПРАВИЛНО,КАТО ПОСОЧИШ,ЧЕ ТОВА НА КОЕТО СТЪПВАШ ЗА КВИТО СИ ИСКАШ РЕДОВНИ ИЛИ НЕРЕДОВНИ ТВОИ ДОКАЗИ,Е ПО ТЕЗА НА КЕРАМОПУЛОС ИЛИ ОТ КОЙТО ЦИТИРАШ И КАЗВАШ ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРОИТЕ ИДВА ОТ НЕГОВАТА РАЗРАБОТКА ,ВЯРНА ИЛИ НЕ ,НО НЕГОВА ,А НЕ ДА ГО КРАДЕШ И СЕ ОСИРАШ ВПОСЛЕДТВИЕ С МАЙМУНЯШКАТА ДРУЖИНА И ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ЖЕРТВИ

- Стига с тази фарисейщина !! - Не ми слагай в устата (ил главата) думи и мисли които не съм изказвал !!
- Какво ми завираш този грък Тухларис ли, Керемидис ли ??!
- Що ме цитираш избирателно и не цитираш, пълният текст от който вадиш тенденциозно, част от написаното ?!! ... па после правиш и некоректни екстраполации та дори ми преписваш и убийство на невръстно дете ... Ти опроделено не си в всичкият си ? - Ми ти можеш, направо да обесиш невинен човек, по начина по който си развиваш тезите ?!!
- Човека с който си пишеш е работил над двадесет години срещу престъпността и в един момент стигаш до наглостта да му преписваш качества на престъпник и да ме изкарваш, че страдам от социална и морална психопатология ?! ... та ти си ... - хай да не казвам, какво ми е впечатлението за теб и моралът ти след последните ти, словесни "откровения" !!

- Поради демонстрираното до момента от Вас поведение, за мен преставате да съществувате - Не очаквайте повече да ви обръщам внимание !!
цитирай
162. анонимен - Спартакос Тракидис
19.11.2011 11:48
Спартакос Тракидис
Братя горди пра-пра-пра-вулгари, престанете да си избивате комплексите!Напълно ви разбирам,не е леко за вас да преработите миналото си!2 века под гръцко владичество(Ренесанса за България),5 века мръсно османско робство.Ашладисване на вашите женки!Освобождение благодарение на братушките.Балканска,Междусъюзническа война,първата светона война.Втората световна война,лизахте до края гъзовете и ботушите на чичко Адолф и фашистите,като се надявахте че ще ви подари за лакейството Северна Беломорска Гръцка Тракия!После изведнъж,като фурнаджийски лопати си припомнихте за любовта към СССР и станахте всички ,активни борци против фашизма и капитализма и така...цели 45 години!От 22 години демокрация, правите свирки на класовия враг,хамериканските кравари!Цвета на нацията напусна България,търсейки препитание,жените и сестрите ви проституират в Гърция и Европа.За 20 години демокрация ви стопиха с 3 милиона от етноса, Планът "Ран Ът" е приложен с пълна сила, драги послушни опитни мишлета!Това се нарича ГЕНОЦИД! Циганизирането и радикално мюсюлманизиране на България се провежда с пълна пара!Страх ви е да погледнете трагичнострашното близко бъдеще което ви очаква, благодарение на новите си покровители!Сигурно сте виждали уплашения поглед на зайчето,преди да го погълне змията!


цитирай
163. letopisec - 162. get -
19.11.2011 11:59
най-малкото бих искал да съм адвокат на натан, но от експресивният му стил, макар и поднесен синтактично раздробено, щото може би иска да изкаже всичко на един дъх, аз не схващам, че те обвинява в криминални неща, по-скоро май прави алюзия с оня пост на спароток, дето го обвини в популизъм. Намесвам се в спора Ви без да съм компетентен, найй-добре е той да разясни цитата си по въпроса с изчезналото дете, с уважение...
цитирай
164. letopisec - 163. анонимен - Спартакос Тракидис
19.11.2011 12:04
всеки може да вижда сламката в очите на брат си, но дали има смелост да види гредата и в своите очи...
цитирай
165. get - -Летописец, как да мисля, че този пост е безадресен, като си започва с обръщение към мен ?!!
19.11.2011 12:52
160. marknatan - "118. get - Господине подп...

А КАКТО С ЕВИЖДА ЕДНА ГРУПА ХОРА НЕ САМО НЕ ГО ПРАВЯТ НО ПОРАДИ ... ТОЧНО ВЕЧЕ БОЛЕТНИ КРИМИНАЛНОИ СОЦИАПАТИЧНИ ПРИЧИНИ СТАВАТ И ОБЯЕСТВЕНА ОПАСНОСТ И ВРЕДЯТ КАТО НАЛАГА ЕДИН КРИМИНАЛЕН МОДЕЛ НА ПОВЕДЕНИЕ

ДА,ПСИХОПАТА КОЙТО УБИ ДЕТОТО В ШУМЕН,НЯМА ДА Е ПЪРВИЯ И ПОСЛЕДНИЯ И ТАКИВ АНЯМА ДА НАМАЛЯВАТ А НАПРОТИВ ТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ (край на цитата)

- Тълкувам, цялата филипика като адресирана към мен !!
- Последното изречение от цитата !!- как да го тълкувам, че ако не съм прекият извършител, то поне съм моралният подстрекател към извършване на такива престъпления ?? - това непростими намеци-внушения, които не са достойни, не правят чест на един чевок, който пък после започва да ми говори за морал - Това е или девиантно психично поведение, или пример за липса на морал !! ... Аз преди или след изречението, не чета да се споменават разни Спаратоци или какви постинги били писани от тях !!!

- Що за изратено шизофренично мислене може да сътвори, такава фирма на за водене на диалог един път, като Натан, втори път, като аноним "Сиктиридис" ! -
- Ако бе само ментален проблема, хайде иди дойди ще го преглътнем - но набазата на такъв поведенчески модел то провокира ситуации и после говори - от позиция на обиден радетел за чист морал ... Много моля - Това си е един чиста проба провокатор и непочтен човек !! ... отвратен съм !!!!

от Гет ктист
цитирай
166. анонимен - Спартакос Тракидис
19.11.2011 13:03
Спартакос Тракидис
Вулгари! Юнаци! Маладци!
Покъртителна трогваща картина е как някои хора на възраст с над 50 години се превърнаха от пламмени и възторжени строители на светлото комунистическо бъдеще в тракедонисти! Преди разучаваха марксизма ленинизма и основите на комунизма в клубовете на OF.Каква голяма илюзия,всичко се срина.Ограбиха ви идеалите.Сега на дърти години,гладни като църковни мишки се хващате като удавници за сламка Озлобени и обезверени сте лесна плячка на всеки шарлатан. Трогателна гледка,как хора на възраст повтарят, като олигофрени всяка мантра произнесена от гуруто и сричкуват в хор у кръжока по тракедонизъм.
цитирай
167. анонимен - Проф.Сиктиридис
19.11.2011 13:36
Господин Милчев,поздравявам ви за брилянтния постинг в блога на sparotok
ТОЛЕРАНТНОСТ, ТОЛЕРАСТИЯ И ОВЧЕДУШИЕ

цитирам ви:
..."че не казвате нищо за ксенофобията и особено за гръкофобията, на която определено сте проводник с изрази",...
Както виждам, все още не сте получили отговор.
С уважение : Проф.Сиктиридис
цитирай
168. get - - Милчев, ето пример затова, което ти обяснявах в поста си - 166 !!
19.11.2011 14:14
анонимен написа:
Господин Милчев,поздравявам ви за брилянтния постинг в блога на sparotok
ТОЛЕРАНТНОСТ, ТОЛЕРАСТИЯ И ОВЧЕДУШИЕ

цитирам ви:
..."че не казвате нищо за ксенофобията и особено за гръкофобията, на която определено сте проводник с изрази",...
Както виждам, все още не сте получили отговор.
С уважение : Проф.Сиктиридис


- "Демона" му се мултеплицира ?!! - ако бе ментално - добре, но това касае и морала ... тоест липса на морал !
- Ще ти илюстрирам какво имам предвид с цитат от Библията:
„И ще настроя египтянин, срещу египтянин, и те ще се бият – брат против брата, и всеки против своя съсед, - град против град, царство против царство. И духът на Египет няма да издържи, и ще разстроя Съвета им".
Исая. 19:12
- Поради това говорех не за ментална увреденост, а за морална такава !

от Гет "ктист"
цитирай
169. анонимен - Проф.Сиктиридис-166. get
19.11.2011 14:19
Проф.Сиктиридис
Господин чекист: Не се правете на ощипана сиганска- sorry (тракийска мома)!
Проф.Сиктиридис е Проф.Сиктиридис
Натан е Натан! Анадън му ?


цитирай
170. анонимен - Проф.Сиктиридис-169. get... липса на морал ! ... цитат от Библията:...
19.11.2011 14:46
Проф.Сиктиридис
Господин чекист: За какъв морал,каква библия,какви 5 стинки ни говорите вие? Нали вашата секта, отхвърля християнството и Jesus Христи! Нали Орфей с арфата, бил вашия истински бог?
Мизерници,България е малка страна, за да си позволява лукса да разделя народа си на прабългари,славяни,траки,сигани,моаметани и т.н.
Който сади ветрове,жъне бури.
Народ които се срамува от миналото си,няма бъдеще.
Това сигурно не ви го казват в кръжока по папагалско тракосричане.

цитирай
171. get - - Хахаха - добре щом не си ... ще ти викам ... :)))
19.11.2011 16:02
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис
Господин чекист: Не се правете на ощипана сиганска- sorry (тракийска мома)!
Проф.Сиктиридис е Проф.Сиктиридис
Натан е Натан! Анадън му ?




... Натан-дьонме ефенди !!

- Ан"ъадък му, Мустафа-Натан ... тюркче билли"юрмум ? - Сатанаил-шайтан ефенди ?

- С враг врагувам - мяра според мяра, с благ благувам - вяра зарад вяра !!
Да не забравяме !!?
- Бог създаде Човек, по свой образ и подобие !

- Ясо паликаре - от бар(а)ба Гет
цитирай
172. d3bep - най-малкото бих искал да съм адв...
19.11.2011 18:05
letopisec написа:
най-малкото бих искал да съм адвокат на натан,
Да, по хубаво недей - това е губеща кауза и изключително несъстоятелен съюзник. Принципно Натан е най - лошият избор за другарче наоколо, без да говорим, че не е с главата си на едно мнение, има шизофрения и се повтаря като латерна, възхищавайк исе на собствените си "бодри мисли".

Не ти трябва, ти с иразумен човек с положение, тоя лауреат на лудостта...
цитирай
173. d3bep - Маркнатан
19.11.2011 18:19
Маркус,
Я разкажи на аудиторията баткиш за скитите.
Защо Херодот, Страбо, Евфор, Помпонии Мела, Плинийи редица други твърдят че скитите си хапват ЧОВЕШКО МЕСО.
Защо говорят, че пият кръв?
Защо по принцип приравняват цивилизацията им до тая на агресивните диви зверове?

Пък ти ги изкара неква свята нация техническа.
Според херодот те даже като се скарали с роднините си им режел иглавите и правели чаши и после на пировете се хвалели с тях.

Я разкажи малко за болните ти фантазии за прехвалените скити ,стига си разбирал от коптски и прочие. Селянията ти ни е ясна... Покажи нещо повече, например знания.

За да се посмеем.
Ските - анархист :)
цитирай
174. marknatan - Маркус, Я разкажи на аудиторията ...
20.11.2011 01:26
d3bep написа:
Маркус,
Я разкажи на аудиторията баткиш за скитите.
Защо Херодот, Страбо, Евфор, Помпонии Мела, Плинийи редица други твърдят че скитите си хапват ЧОВЕШКО МЕСО.
Защо говорят, че пият кръв?
Защо по принцип приравняват цивилизацията им до тая на агресивните диви зверове?

Пък ти ги изкара неква свята нация техническа.
Според херодот те даже като се скарали с роднините си им режел иглавите и правели чаши и после на пировете се хвалели с тях.

Я разкажи малко за болните ти фантазии за прехвалените скити ,стига си разбирал от коптски и прочие. Селянията ти ни е ясна... Покажи нещо повече, например знания.

За да се посмеем.
Ските - анархист :)


Ма тъпотията свиннкса май не личи и на боцманската жена,хе хе хе те са с психопата боцко у гюведжарите музъ и жената интимно е по голяма и от на гетския лизач

ма как па психопата боцко не е чел достижениеята на историческия анархизъм дуказал от къде иде великото ристиенско тайнство евкаристията за която ристиените са наричнао от стражари ристиени по лимеса канибали

ма психото не бил преписал за това и гръхтящия не знае кой си яде ритулано отците и пие кръвта им

май тураките или гиптяните на тракиските пирамиди

ей от маймуна вдъхновени да вади неко тва треба да си писател на УЖАСИ

Я със другищ крадец и кримина;ле престъпник покажете ка персите не намерили най гулемия нардо на свето ха ха ха само саки имало тика саки със зсекири сакио с други секири с пу ина жина на ногу саки а не пу седемнадете на идън турак дето поди да си бърка с другите тираки за доакз като маймнуняци бозмански еликсир
ха ха ха

не фактие а съзнаниете изразени чрез подхода метода .порядука.към тези факти е историята ,а не смешки от боцнати маймуни и личните и маймуняшки прдстави за тва ково било спред лизача хисторито и как му с евръзвало на мймуната да будела с БИК С ГОЛЕМИ ТОПКИ,. а не граден ГРЪК

МАЙМУНАТА НЕЧЕЛОВЕКОПОДОБНА СЪС СВИНСКО КВИЧЕНЕ И СТРАНДЖАНСКА ЧАКАЛСКА ГЛАВА ГОВОРИ ЗА НЕКВИ КОИТО ЯДАТ РИТУАЛНО ОТЦИТЕ СИ И ПИЯТ КРЪВ ТАКА НАРИЧАНИТЕ ОТ РОМИ КАНИБАЛИ ЗА КОЕТО БИЛИ УНИОЧТОЖАВАНИ ЗАРАДИ КАНИБАЛИЗМА СИ И ПРЕДИЗВИКВАЛИ ОТВРАЩЕНИЕТО У СИВИЛИСОВАНИТЕ РОМИ
ТАКА КАКТО ДЕНЕС БОЦМАНСКАТА ДРИШНЯ ЗА ДОКАЗА ИЗПОЛЗВАНА ОТ КРАЦИ И ПРЕСТЪНИЦИ УТВРАЩАВА ОРАТА

О НЕ ПСИХОПАТА БОЦКО НЕ ГО Е КАЗАЛ ТОВА ЗА КАНИБАЛИТЕ И У ГИПЕДСКИТЕ ПИРАМИДИ НЕМАЛО СЛЕДИ ЗА ТЕХ А ТАМ СЕ БИЛИ ЗАРОДИЛИ РИСТИЕНИТЕ

ТЪПЧО СИ И ТЪПЧО ША СИ ОСТАНЕШ И КРИТЕРИЯ АН СЕКИ ЧЕЛОВЕК Е ДАЛИ НЕКОЙ В НЬЕТА Е РОМСКИ ФЕН И ИЗЛАГА КАБАЛЕРСКИТЕ СИ ИНТИМНИ ЧУВСТВА КЪМ ЕДИН ОТ ТЯХ И ВЗАИМО ЗА ДОКАЗ КАТО ГОРНИТЕ ЛИЗАЧИ


Но ето че за МАЙМУНЯЦИТЕ ТОВА БИЛО НАЧУЕН ПОДХИ И НАУКА И ТЕЕ ДВАЧМЦАТА ЛЗИЧЧИ ГРУХТЯЩИЩЯ ЗВЕР И ГЕТСКИЯ ЛЗИАЧ ТУКА СА ЕДНИ ОТ СЪИУЧАСТНИЦИТЕ В ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
КОЕТО АКО И ДА НЕ Е НАУКА ИЛИ МАЙМУНЯЩИНА СИ ОСТАВА ПРЕСТРЪПЕЛНИЕ ДА КРАДЕШ ЧУЖД УЧЕН ЗАЩОТО БИЛ ГРЪК ДА МУ ПРИПСВАШ НАЧУНИТЕ ЕТЗИ НА ЕДИН ПАЛГИАТОР ПСИОХОПАТ КОЙТО ГИ Е ОБЕЗОБАРЗИЛ С КОЕТО ОБАЧЕ Е НАПРАВИЛ УСЛУГА НА ЧОВЕЧЕСТВ ОТО ЩОТО СЕ РАЛИЧАВАТ ПСИХОПАТАИТЕ И МАЙМУНЯЦИТЕ БЕЗПОГРЕШНО
ДА СЕ ЛЕНЗИШ КАК ГЪРЦИ ТИ БИЛО ОКРАЛИ ИСТОРИЯТА, КАТО ВСИЧКО ОТ КОЕТО ИЗЛИЗАШ Е ОТ ТЯХНАТА ЗАПИСАНА ИСТОРИЯ И ИЗВЪН КОЯТО МАЙМУНЯЦИТЕ С ОСТАВЦАТ С ГОЛИТЕ ЗАДНИЦИ ОСИРАНИЯ
ДРЕВНИТЕ ЕЛИНИ СА ОПСАЛИ ЧЕТНО ДОСТОЙНО И ПОЧТЕНО И ПРИЗНАВА ЗА ГОЛЯМАТА РОЛЯ И НА ТРАКИЕЦА ОРФЕЙ И ДА ДР ПОД
Там няма маймуни крадци психопари които да КРАДАТ И УЗАКОНЯВАТ КРАЖБИ ОСАКАТЕНИ И МАЙМУНИЗИРАНИ ЩОТО БИЛИ ПИСАНИ ОТ ГРЪК
за ОРА а не за маймуни но маймунийте не панимаят человечески и
ТРЕБВАЛО ЕДИН ПСИХОПАТ ОТ ТЕХНИТЕ ДА Г О Е КАЗАЛ чтрез изродяване до безмисленост в имитацията на нчовешкото произведение ВАЖНОТО ДА Е ПСИХОАПАПА ОТГОВАРЯЩѝь НА ПРЕДСТАВАТА ИМ ЗАНАУКА НАУЧНОСТ ИСТОРИЯ



СРАМВАТ ЛИ СЕ КАТО ПСИХОПАТИТЕ КСЕНОФОБИ ПЪЛНИ И ЗАВЪРШЕНИ ПРОФАНИ И КРИМИНАЛНИ ПРЕТРЪПНИЦИ ОТ ЧЕЛОВЕЧЕСКА ПОЗИЦИЯ ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ ПРАСЕТО ДЗВЕР И ДРУГИТЕ ДЕБИЛИ КОИТО КРАДАТ И УТВЪРЖДАВАТ ЕДНОПРЕСТЪПЕНИЕ ДЕЙНО СЪДЕЙСТВУВАТ ЗА ЕДНА КРАЖБА ЗАЩОТО В МАЙМУНЯШКАТА СРЕДА ТВА БИЛО ДОАКЗА НА ЕДИН ОТ ТЯХ ЗА ХИСТОРИТО ИМ

ТА КРИТЕИРЯ ДАЛИ СИ БОЦКА ФЕН ПРАЗПРОСТРАНЯВАЩ КРАЖБАТА И ПРОФАНЩИНАТА Е БЕЗПОГРЕШНИЯ КРИТЕРИЙ ОТ ЧЕЛОВЕЧАКСТА РАСА ЛИ СИ КАТО СЪЗДАНЕИЕ ИЛИ ОТ МАЙМУНЯШКАТА
ПРАСЕТО ДЗВЕР ОСРА НАДПИСИТЕ НА МУРТАГОН И КАКТО И ДРУГИТЕ ДЕБИЛИ СЕДНАЛИ НА ГЮБРЕТО АН БАНЯДЖИИТЕ СТЪПИЛИ НА ВЕЛИКИТЕ ИМ ДОКАЗАИ КАК, ХРИСТИЯНСКИ МЕДАЛИОН НА МУРТАГОН ИЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРВИ НЕ БИЛИ ХРИСТИЯНСКИ ЗАЩОТО НА ТЕХ ВЕЧЕ ИМ БИЛОМ ДОАКЗАНО ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ БИЛИ ХРИСТИЯНИ ДОНАТОРЯВАТ С МАЙМУНСКА ТОР И ПОВИШАВАТ НИВТО НА ГЮБРЕТО

Прасето дзвер и маймуняка гет-мъжът и жената интимно споделят ИНТИМНИТЕ СИ ЧУВСТВА КЪМ ЕДИН ОТ ТЯХ, КАТО НЕ ПРОПУСНАТ ДА НИ НИ ПОКАЗАТ ОБЯСНАТ КАК ОБЕКТА НА ЛЮБОВТА ИМ като маймуняшки блекина страдал опсуван ма на тех не им пукало защото ТОЙ НЕ СЕ БИЛ ИНТЕРЕСУБАЛ ОТ НЕщАТА ЗВЪН "НАУКАТА"
КЪФ БИЛ ВЕЛИК ОБЕКТА НА ЖЕЛАНИЕТО ИМзарадо когото те се жертва "научно' защото било важно псиохопатъа боцко да го е доакзал„КАТО ПРИПСИВАТ ЧУВСТВАТа СИ ЗА ИНТЕРеС НА ПСУВАЧИТЕ ХА ХА ХА

дали комити,палатинци,школа,лимитанеи ,рипенсил,псевдокомитатенсис бугараценци,боили,бургарии,градски съвети,СЛУЖЕБНО ПОНЯТИЕ„ важното било ПСИХПАТА БОЦКО ДА ГО БИЛ ДОАКЗАЛ„А НЕ ГАДНИЯ ГРЪК

да одиш у гипеда като фнимателно преди това си осрал българското за да доказаваш че психопата крадец бил ДОАКЗАЛ ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ПЪТИ ЕТЗАТА НА КЕРАМОПУЛСО ЧЕ БЪЛАГРИТЕ СА БУРГАРОИЙ И ПОТЪЕМ ВЕЧЕ ДА УТВЪРЖАДАВШ И КРАЖБАТА КАК ТОВА БИЛО АКЗАНО ОТ ЕДИН ПСИХОПАТ ОТ ТЯЗ ЗА ДА МОЖЕ ТЪПЧОВЦИТЕ ДА СИ ДОАКЗВАТ ВЕЧЕ СОПСТЕВНОТО ВЕЛИЧЕИ НА ИСТОРИЧАРИ С УТВЪРДЕНИ МАЙМУНЯШКИ ПОДХОД
И КАТО СИ ТУП МАЙМУМУНЯК С КАРЖБИ ХИСТОРИ НЕ СЕ ПРАВИ НИОТО ПЪК С ОСИРАНЕ И ПРДТСВАЯНЕ АН НЕРАЗБИРАНЕТО ТИ ЗА ДОАКЗ ПО МАЙМУНЯШКИЯ ПРИНЦИП НА ПСИХОПАТА БОЦКО ЗА СЕБЕПДООБНИ
МАЙМУНО ЧЕЛОВЕЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВРЪЗКА МЕЖДУ КАНИБАЛИТЕ РИСТИЕНИ ТАКА НАРИЧАНИ ОТ РОМИТЕ КОИТО ЯДЕЛИ ТЕЛОТО НА ОТЕЦА СИ И ПИЕЛИ БОЖОЛЕТО МУ СЪС КОРЕНИТЕ НА ТОВА НЕТРАКИСКО ТАЙНСТВО ,НАЙ-ПРОЧУТО КОЕТО Е В СЪЩНОСТТА НА ЦЕЛОТО ИМ УЧЕНИЕ
ТАКА И МАЙМУНОЧОВЕКА ИЛ ДА ДЕБИЛА ОСРА И ДЯКОНА ЛЕВСКИ И ТЕТКИТЕ ГЪЗОЛИЗАЧКИ ПРИ ГЮВЕДЖАРИТЕ ОСПАМИХА И ОПЛЮХА ДЕ ЩО ИМА НЕЧТО ИЗЪН ПИСАНИЯТА НА ПСИХОПАТАОРА ПАЛГИАТО НА МАЙМУНИТЕ
МАЙМУНЯЦИТЕ СА НАЙ-ДОБРОТО ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА ИСТОРИК АНАРХИЗЪМА СЛЕД ИНТЕРНЕТА И СЛУЖАТ БЕЗКОРИСТНО НА ОРАТА
ВИЖТЕ ДАЛИ НЯКОЙ ЛИЖЕ БОЦМАНСКИЯ ЗАДНИК И ИЗПОЛЗВА ТОВА ЗА ДОКАЗ ИЛИ ЧАКАЙТЕ ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА И АКО ВИ ЛЪХНЕ БОЦМАНСКОТО РЕДКО ЩАСТИ БЕГАЙТЕ ЧЕ ША ВИ ОСЕРАТ ЗА ДОКАЗ

КАКВО ША ДОКАЖЕ ЕДНА МАЙМУНА КАТО В ХИСТОРИТО ПЪРВО МЕТОДА Е ВАЖЕН
МОЖЕ ЛИ С МАЙМУНЯШКИЯ МЕТОД ДА ДОКАЗВАШ ЧЕЛОВЕЧЕСКИ НЕЧТА

КАКВИ СА ЕДНИ МАЙМУНИ СЪУЧАСТНИЦИ В ЕДНА КРАЖБА ДА Я НАЛАГАТ И ДЕЙНО РЕКЛАМИРАТ КАТО ДЕЛОТО НА ЕДИН ОТ ТЕХНИТЕ ЩОТО НЕ МОЖЕЛО ЕДИН ГАДЕН ГРЪК ДА МУ ПРИЗНАЯТ ТЕЗАТА КОТО ПСИХОПАТА ПЛАГИАТИЗИРАЛ И ОСАКАТИЛ
МА ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ КРАДЕЦ И ПРЕСТЪНИК И ДРУГИЯ КРАДЛЩО БИЛИ ГУ ПРАВЕЛИ ОЪ ПАТРИЗОТИЗЪМ ХА ХА ХА

ПАТРИОТИЗМА И СОЛИДАРНОСТТА НА КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ИМА МЯСТО В НАУКАТА И ИСТОРИЯТА КОЛКОТО И В ЧЕЛОВЕЧЕКСОТО ОБЩЕСТВО

ДЕБА И ТЪПЧОВЦИТЕ ША ИЗВЪРЛЯТ И АТОМА КАТО ЕЛИНСКО ОТКРИТИЕ ЩОТО НЕ ГО Е КАЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКО ЕДИН ОТ ТЯХ

ЛЕТОПИСЕЦА
САМО ДА НЕ ОТКРИЕ И СТАНЕ ЛИДЕР НА МАЙМУНЯШКИЯ ДЕКАДЕНС
ЧЕ ВЕДНЪЖ МАЙМУНЯК ЗАВИНАГИ МАЙМУНЯК И ЯЗЪК ЗА ХУНЬОЛОГИЯТА С ЧОВЕШКИ СРЕДТСВА
И ЗАПОЧНЕШ С ДОКАЗИТЕ ПО МАЙМУНСКИ И ДЕБИЛСКИ НА ХУНСКИТЕ ПИРАМИДИ В ГИПЕДА КОИТО БИЛИ ХУНСКИ ЗАЩОТО ТАМ СА ДЕФОРМИРАНИТЕ ЧЕРЕПИ НА ХУНСКИТЕ ФАРАОНИ И НАЙ ПАЧЕ ДЖЕ;ЛЕЗНИЯ ХУНСКИ НЖО НА ТУТАНКАМОН В ДРЖВА ДЕТО НЕМА ДЖЕЛЕЗО НИТО Е ОБРАБОТВАНО НИТИ КОПАНО

ВИЖ ТУГА ЗА МЕТАЛУРГИЯТА КАТО ИСТОРИЧЕСКИ ИЗТОЧНИК МОЖ ДА ЯПИТАШ ТЪПЧОТ ДЗВЕР ДЕТО ЗНАЕЛО РУДНИТЕ БРОЗНЗОВИ НАХОДИЩА НА ТУРАКИТЕ

ЕЙ ТОЯ ТЪПУНЧО В ДОБАВКА НА ТУРАКСИТЕ ПИРАМИДИ БЕШЕ АНМЕРИЛ И БРОНЗОВА ТРАКИСКА РУД АОТ КОЯТО ИЗВЛИЧАЛИ БРОНЗА ЗА ДЖЕЛЕЗНИТЕ МЕЧОВЕ НА ФАРАОНИТЕ

СЪЗНАНИЕТО Е КАТО МУСКУЛИТЕ НЕ ГО ЛИ УПРАЖНЯВАШ АДЕКВАТНО И НЕ ГО ЛИ ПОДДЪРЖАШ НА НИВО ОМЕКВА И ХОП СКАЧА В ЖОПЧЕТО НА РОМСКИТЕ ФЕНОВЕ,ИЗЧЕГЪРТВАТ ТИ СВАРЕНИЯ МАЙМУНЯШКИ МОЗЪК ПРАВАТЕДНА ТРАКИСКА КУРБАН ЧОРБА И ТИ НАЛИВАТ БОЦМАНСКАТ ЗЕЛЕВА ЧОРБА В ПРАЗНАТА КРАТУНА С ОКАВАТЕЛНИ СПОСОБНОСТИ ПО ГУЛЕМИ ОТ ТАЗИ НА БАНЯСЖИСКИТЕ ВЕЧЕ ИЗВЕТРЕЛИ ГЮБРЕТА ЗАРИЛИ НЕКОРЕКТНО БЪЛГАРСКО МИНАЛО НА ЦАРЕ ОТЦИ ГРАНИЧАРИ ПО ЛИМЕСА ОТ ВТОРИ ВИД
цитирай
175. marknatan - крадеца гет узаконява и д...
20.11.2011 02:37



крадеца гет узаконява и дейно съучаствува в кражбата на една чужда разработка и подменянето и налагането и като "тезата" на един психопат,което се вижда и от тези писаноя тука дето пак се стигна до Бургите на дедо ОМИР,защото в болното му извратено съзнание ТОВА БИЛ НАУЧНИЯ ДОКАЗ ЗА БЪЛГАРИТЕ ,воден от жалките ксенофобски чувства защото му е сяно от кого е ичия е тази разработка осакатена от маймуните,на гръцкия учен Керамиопулос.
Не само тук и в блога на анонимус и в моя блог насекъде докъдето се е докоснала крачдливата му
Ако древните елини са доблестни и си пишат за турака Орфеос крахъгъленм камък на ленизизъма,то за нищожества и крадеци берз никаква доблест е нормално и счита за "ЧЕСТ" да отркадна ченщо чуждо щото било "гръцко" и да си го присвоята.
ВИЖ БЕ КРАДЕЦ „ТВА ГОЕ СА УЛИЧАВАЩИТЕ ТВОИ ДУМИ „ЧЕ СИ КРАДЕЦ.
МА ХАРЕСВАЛА ТИ ТЕЗАТА НА КЕРАМОПУЛОС,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРИИТЕ.
МА ТОВА ЗА ТЕБЩ Е АНУЧНИЯ ДОКАЗ “
МА С БЕЗМИСЛИТЕ СИ ПСИХОПАТА БОЦКО Я БИЛ ДОКАЗАЛ ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ПЪТИ
МИ ЦИТИРАЙ И ПСОЧОИ ЧЕ ПСИХОАПТА БОЦКО Е ДОАКЗАЛ ТЕЗАТА Н АКЕРАМИОПУЛСО НЕ КРАДИ БЕ ПРЕСТЪПНИК
па си избилзвай тъупните и "фактологията " за доказ
ТУТРАКИТЕ И ТЕ ДНЕСКА КРАДА И С ПОДМЕНЯНЕ НА ПУНЯТИЯ ХИСТПОРИ ДЕЛАТ


с еказва ТОЙ Я КРАДЕ И ПРИПИСВА НА ЕДИН ОТ ТЕХНИТЕ ,на принципа важното да го е доказал психопата плагиатор БОЦКО издигнат от маймнуните за "научения" маймуняк ослободил ги от ИЗИСКВАНИЯТА НА ОРАТА ЗА ДА СЕ ПРИЕМЕ НЕЩО ЗА НАУЧНО ИЛИ ЧЕЛОВЕЧЕСКО ПИСАНИЕ „ПРОИЗВЕДЕНИЕ“



независимо какво е доакзал,защото дебилния плагиатор крадец е стигна; дотам в неразбирането си при кражбата,че е еизредил де що е срещал из Ганчо Ценов за военно росмко понятие да БЪДЕ БЪЛГАРИ с цел убеждаване на дебили как той бил доакзал тзат ана керамопулсо н.то не са комити,палатинсци,школа,лимитанеи,псеводкомитатенсис бугаракци,рипенсис. Маниака психопат Е РЕШИЛ ДА СЕ ЗАСТАРХОВА КАТО ИНВСТНРО ЧЕ Е ИЗБРОИЛ ДЕ ЩО ИМА СПОРЕД НЕГО ZА ВОЕННО ЗА БЪЛГАРИ
цитирай
176. анонимен - Проф.Сиктиридис-175. marknatan
20.11.2011 12:06
Проф.Сиктиридис

цитирам:
"СЪЗНАНИЕТО Е КАТО МУСКУЛИТЕ НЕ ГО ЛИ УПРАЖНЯВАШ АДЕКВАТНО И НЕ ГО ЛИ ПОДДЪРЖАШ НА НИВО ОМЕКВА И ХОП СКАЧА В ЖОПЧЕТО НА РОМСКИТЕ ФЕНОВЕ,ИЗЧЕГЪРТВАТ ТИ СВАРЕНИЯ МАЙМУНЯШКИ МОЗЪК ПРАВАТЕДНА ТРАКИСКА КУРБАН ЧОРБА И ТИ НАЛИВАТ БОЦМАНСКАТ ЗЕЛЕВА ЧОРБА..."
............................................................................
Браво! marknatan: Улучи десятката!
Траки,тураки,турки,дураки.
Те техните побратими "сивите вълци", преоблечени като тракийски агънца отдавна им пълнят кратуните с турска шкембе чорба,новини и сериали на турак език.Няма сигани,няма вулгари,няма християнство. Вси сме пан-тураки! Да се смееш ли или да плачеш?!
цитирай
177. анонимен - Проф.Сиктиридис
20.11.2011 12:36
Проф.Сиктиридис

То не случайно са казали умните ора:
Обединението прави силата.
Или второто,което е по актуално в случая:
Прост народ,слаба държава.
цитирай
178. get - - КВИ ГЛУПОСТИ ЧЕТЕМ ЗА ГРЪЦКИЯТ ...
20.11.2011 13:22
- КВИ ГЛУПОСТИ ЧЕТЕМ ЗА ГРЪЦКИЯТ ЕЗИК ??!!! :))))
Гръцкият език E ЕДИНСТВЕНИЯТ ОБОСОБЕН КЛОН от индоевропейското езиково семейство !!!
Древните езици, които вероятно са най-тясно свързани с него, са древномакедонският и фригийският, но сведенията за тях са оскъдни и не дават възможност за подробно сравнение.
- АЙДЕ БЕ ?! - ПО ОПАШАТА ЛЪЖА ЕДВА ЛИ Е ИЗМИСЛЯНА !!?(от тази в предходното изречение !)
Тези и някои други близки древни езици понякога са обединявани в обособена палеобалканска група.(Втора глупост - хем ги нямаме и не сме ги разчели ... хем ги обединяваме, като родствени в група ?!)

Някои учени смятат, че сред съвременните индоевропейски езици ГРЪЧКИЯТ Е НАЙ-БЛИЗЪК ДО АРМЕНСКИят И ИРАНСКИТЕ ЕЗИЦИ !!!
(това е при една елементарна справка в Уики-то)

- Поради това и някои блогери със съмителен морал ТОЛКОВА ДЪРЖАТ НА ПЕРСИЗМА ... Става ли ясно защо толкова ги влече ната/Н/м ??!
- Къде става, плюс това, първата подмяна на божественият пантеон и придаване друго звучение на пра-древните богове, които са й признак на една МНОГО СТАРА КУЛТУРА И РЕЛИГИЯ - Отново там !!
- Къде по-късно се появява едно "богоизбрано" племе, която започва жестока апологетика и дискредитиране на народите и религията, която носят(отново там) !! ... физически геноцид на тези народи ?!!
- Къде съзнателно се премахва старата топонимия с нова и то в повечето случаи съзнателно прикриваща по-старата такава - Отново там !!
- Да говорим ли за образци на облекло, предмети на бита, фолклор ... песни танци ?!

- И още ... и още !!
- Защо това е така ... ами погледнете, къде пъррво се изобретяват думите за чужденец(обидни), за суперетносност ... Това пак върви по тази линия на разсъжденията ми и като географски вектор !!

- Аз ли съм ксенофоба ... Та ние дори нямаме дума за предадем значението на това, което са влага от тях "великите" !! - Що са велики ? - Щот са въвели масово в употреба, стоково-паричният обмен, разбира се и лихварството !! ... за тях е върхът да властваш, както интелектуално та дори и във физически план, морален, над другият ... та изобретяват й РОБСТВОТО !!
- Това признак за величие ли е ? - Не !! - това е пример за личностна и обществена деградация !! ....................

П.П. И да не чувам глупости, че щом тази информация е цитирана от Уикито - ерго, не е вярна ... Ще ви изкарам друга писана в учебници и от езиковеди !!
цитирай
179. d3bep - Маркнатан. . . Браос батка за пос...
20.11.2011 22:54
Маркнатан...
Браос батка за постинга.
А я кажи сега за Керамопулос гръка, че сички искаме да чуем...
И за Боцмана... Какво направил Боцмана?
цитирай
180. анонимен - Фанариот
21.11.2011 00:20
Фанариот
Скасе,копроскило парртузярико.
(Млък,помияр кьопек).
цитирай
181. marknatan - ЗА ИНТИМНАТА ПРИЯТЕЛКА ПАНИМАЛА ...
21.11.2011 01:02
ЗА ИНТИМНАТА ПРИЯТЕЛКА ПАНИМАЛА МИСЛАТА МУ НАДПИСИТЕ НА МУРТАГОНА са "ФАКСИМИЛЕТА" ,които противоречали на "тезата" МУ дето крадльовците ша дуказват с КРАЖБИ И ПРОФАНИЗАЦИЯ ВАЖНОТО ДА ГО Е СКАЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКО

МА НЕ ГО ЛИ ДОКАРА МАЙМУНА И ТУКА ДА МУ КАЗВАЛИ ЗА ПСИХОПАТА БОЦМАН ХА ХА ХА

кво стана с маймуняшките докази и квичене за скитите канибали

дето били канибали и си ядели отците и им пиели кръвта

тъпа нечеловеко подобна маймуна
пише за ристиениет по маймуняшки и маймун ите се лензат на недин ут техните кви догъзи имал и как гу панимал хисторито

ма па го дОведе МАЙМУНЯКА до психопата боцко да му кажели
хе хе хе нечеловекоподен прасок имитатор
за боцко да му пишели хе хе хе


ха ха ха отворената на интимната му падруга дето говори повече за нея ма си приписва чувствата като секи психопата на други ха ха ха

на знае изторик анархизма за дебилите ви и криминални престрътпници ша са фалите кви сте румени

НЕ САМО ЧЕ СИ ИДИОТ И ГЛУПАК ТИ СИ НЕЧЕЛОВЕКО ПОДОБНА МАЙМУНА И ДА СИ ИЗТЪКВАШ ИНТИМНИТЕ ВРЪЗКИ В С ТАДОТО ТВА Е ДОКАЗ ЗА ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ И ТЕБЯ ЗА ИЛ ДА ДЕБИЛНИЯ И ТЕТКИТЕ ГЪЗОЛИЗАЧКИ

ОДИЛ У ЕГИПЕДА ЗА ДА ОСЕРЕ НАДПИСИТЕ НА МУРТАГОВ
ТЪРСЯТ ШВЕСТЕРИ ИСТОРИЧЕСКИ ОТКРИТИП ДА ПРАВЯТ

КВО ПО ГОЛЕМО ОТКРИТИЕ В ХИСТОРИТО МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ОСВЕН ТОВА ДА НАМЕРИШ ЗЛАТЕН МЕДАЛИОН НА ХРИСТИЯНСКИ ВЛАДЕТЕЛ В АВТЕНТИЧНАТА МУ СРЕДА

Е И !“

ОСРАЛИ ГО И НЕГО

ЖАЛЪК ИМИТАТОР МАЙМУНСКИ
хе хе хе хе хе хе
за ромските граничари канибали май а

дето били различни от бизантийците щото не строели градове а само застави
и там немало ристиенски църкви за ристиените канибали
тъпа маймуна с плюване и олизване само у маймунпшките клетки
представяното от маймуна за маймуни не издържат человеческите

маймуната пишеше и си се лензеше за кеф на боцканите ква била ОТВОРЕНА щото панимала "ТЕЗАТА" МУ ОТБОРЕНАТА .
пише маймуната със същото кожено полукълбо с което панимала "тезата" му и я узаконява с другите психо
е как ша стани да ти оттклюи психопата боцко с маймуняшките ти до гъзъ и ти тези и аргументи на ОРА да предтсвяш
мие ЧЕЛОВЕЦИТЕ НЕ ПРИЕМАТ И НЕ ПАНИМАЯТ ВАШИТЕ МАЙМУНСКИ АРГУМЕНТИ

Та на кой человек не му е панщтна че ша са доди до с маймуняшексия "научен" аргумент "психопата боцко" МУЧЕНИЦАТА МАЙМУНЯШЕСКА ДЕТО СИ РАНЕЛА КУЧЕТАТА С МАРОКАНЧЕТА И ДОКАЗИТЕ И ЗА ПСИХОПАТИ
ххе хе хе маймуната па до там го докара ма на ората им е изветсно това давнъйм давно
С ТЕЯ БОЦМАНСКИ РЕДКИ ЕЛИКСИРИ ЗА ДОКАЗ ПРИ ДРУГИТЕ НЕЧЛЕНОРАЗДЕЛНИ КРАДЛИ МАЙМУНИ ДЕБИЛНИЯ ЛИЗАЧА МОЖЕ ДА СЕ ДОРЕДИТЕ ДА ВИ СЪБИРАТ ЛИГИТЕ В БУРКАНИ У КИЕЗАТА
ей маймуно нема человек да не му е япсно че маймуна дето е панимала МИСЛАТА НА ЕДИН ПСИХОПАТ със същият ключ дето му отключила пиузнанието ЧЕЛОВЕЧЕСКИ НЕЩА НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЕЗАТ ПОСМЪРТНО
ША ГО УКАРА ДО МАЙМУНСКОТО иииихааааа НОГУ СМЕ СИЛНИ СМЕ НИЕ СМЕ НОРМАТА СМЕ
ВАЖНОТО Е ДА КАЖЕМЕ ЧЕ ТАКА Е КАЗАЛ БОЦКО И НИЕ НАШИТЕ СИ ЧИТАЕМЕ МИСЛЛИТЕ
ПСИХОПАТ
БЕГАЙ ДА РАНИШ НА САЙКОТО КУЧЕТАТА ЗА ДОКАЗ КЪВ СИ ПРОСВЕТЕН МАЙМУН




НОРМАТА НЯМА НИЧТУ ОБЩУ С ЧЕЛОВЕЧЕСКОТО С ОРАТА

ЧЕЛОВЕК НЕ СТАВА МАЙМУНА ПО ДИФОЛТ
НА МАЙМУНЯЦИТЕ ДАЙ ИМ САМОПРИЗНАНИЯ ЗА ДОКАЗ
ЧЕЛОВЕЦИТЕ НЕ ЧАКАТ ЕДНА МАЙМУНА ПРЕСТЪПНИК УЛИЧЕНА И ДОКАЗАНА СЪУЧАСТНИЦА В КРАЖБА ДА СИ ПРИЗНАВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО
ТО Е ДОКАЗНО С ДЕЛАТА ИМ МАЙМУНЯШЕСКИ
А ВИНАТА Е КОНКРЕТНА И ЛИЧНА
СЪДЪТ НА ОРАТА МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ПРЕДВИД ПОКАЯЛА СЕ И ОСЪЗНАЛА ПРЕСТРЪПЛЕНИЕТО СИ МАЙМУННА
НЕ ЗАВИСИ ОТ МАЙМУНЯШКОТО САМОПРИЗНАНИЕ ДОКАЗВАНЕТО НА МАЙМУНЯЩИНАТА УЧАСТНИЦА В КРЧЖБА ДА БЪДЕ НАМЕРЕНА ЗА ВИНОВНА КРАДЛА


И СЕГА ПСИХОПАТИТЕ ДЗВЕРОВЕ И ГЕТНАТИ ДЕБИЛИ И ТЕТКИ ЛИЗАЧКИ СОС ГЛАВНИТЕ ЛИЗАЧИ КРАДАТ И УЗАКОНЯВАТ ДЕБИЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЗА ИНВЕНТОРИ РАЗКРИЛИ ИМ ХИСТОРИТО

НЕ САМО ЧЕ СИ ОЛИГОФРЕН МА И СИ КРИМИНАЛЕН ТИП ТЪП ТА ДРУНКА
ПОНЕ ДА БЕШЕ С МАЛКО ЧЕЛОВЕЧЕСКИ УМ ДА НАПИЧШЕШ НЕЧ ТО

ХА ХА ХА БОЦКАНА МАЙММУНА

БАЛКАНЕЦ ХЕ ХЕ ХЕ ОНИ БИЛИ И БАЛКАНЦИ ЩОТО СИЧКИ ЗНАЕЛИ ТОВА
КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ


МА ИЗВЕТСНО Е НА ИСТОРИЧЕСКИЯ АНАРХИЗМ ЗА ИНТИНМНАТА ВИ МАЙМУНЯШКА ВРЪЗКА НА ПОМОРИКЙКСТА САРА КОЛКО Е ГРОЗЕН НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ ПО БЪРЗО ДА ГО ЛАПНА ДИВО
ХА ХА ХА ДА ГО ОБЛИЖА ДЗВШЕРСКИ ЗА ДОКАЗ ХА ХА ХА


ЗА ХИСТОРИ ПИШЕ
дзвер "една колежка,..., ходила до Баткунския манастир - нашенски манастир.
Там попаднала на надпис от предполагаем 10-11 век, за който казват , че е неразчетен.
Не съм изучавал историята на надписа и не мога да твърдя със сигурност на какъв език е и какво пише, а тъй като със сигурност уча подобни езици, мисля да не си съсипвам имиджа с евтина спекула :) . Все пак, седя тук с името си."

"А ТЪЙ КАТО СЪС СИГУРНОСТ УЧА ПОДОБНИ ЕЗИЦИ
( В КОИТО НЕ ВЛИЗА НОВОБЪЛГАРСКИЯ ОТ НАДПИСА В БАТКУНСКИЯ МАНАСТРИ ,ЧИЙТО БЪЛГАРСКИ НЕ РАЗЛИЧАВАМЕ НО ПРАВИОМЕ ТЕЗИ ОКРИЛЕНИ ОТ БОЦМАНСКАТА ДРИОШНЯ ЗА ДОКАЗ б.а. )
МИСЛЯ ДА НЕ СИ СЪСИПВАМ ИМИДЖА С ЕВТИНА СПЕКУЛА.

ВСЕ ПАК СЕДЯ ТУК СЪС ИМЕТО СИ "!?
/БОЗМАНСКАТЪА ДРИШНЯ КОЛКО СИ РАЗУМНА МАЙМУНО НЕЧЕЛОВЕЧЕСКАЯ
СЕДИШ ТУК С МАЙМУНЯШКИЩЯ СИ ЗАДНИК ИО ДРИСКАШ БОЦКАНИ ДОКАЗИ б.а./


Седяла Маймуната си с името си хахахахахахх


и ДОКАЗВА с осиране на БЪЛГРСАКОТО В ХИСТОРИТО
щото ПРОТИВЕРЕЧИ НА ПСИХОПАТРИ НА ДОКАЗА


ей тъп криминал

за хостори си тръгнал да пишеш у человечески блок

альоооооуу САНЕПИ СТАНЦИЯТА ЛИ ЙЕ

НИОГУ МАЙМУНИ НОГУ НЕЩО У ТОЩ БЛОК


МАМАААА СМЪРДПППТ СМЪРДЯЯЯТ ЗА ДОКАЗ


ИДВАЙТЕ СКАРЕЕЕ


цитирай
182. d3bep - А скитите бате защо се хранят с чо...
21.11.2011 15:07
А скитите бате защо се хранят с човешко месо, според всички древни автори?
Можеш ли да ни разкажеш малко повече информация за (не)човекоядния скиТски цар, известен като САУЛиус, дето убил Анахар(зис)...(Мелпомена, 76). И зачто го убил, за да яде ли... Или по друга толерастична причина?

Бе тея човекоядни скити много саулическа... ономастика ве братчед...
Я ПАМАГИ?
БЕРГЕТЕСь, СКИТЪЙ КУСАЮТСЯ!
цитирай
183. анонимен - Проф.Сиктиридис-183. d3bep... А скитите бате защо се хранят с човешко месо, според всички древни автори?
21.11.2011 16:44
Проф.Сиктиридис
Шибек:Много въпросителни питанки имаш напоследък.
Касае се за книгата, която се опитваш да публикуваш ли?
"16.08 18:29 - Търся издател за книга на историческа тематика"...

Не подценявай интелекта на българските читатели.
Шибек роман да пише,ПРОТОФАНЕС!
Един съвет: Напиши своята автобиография маймуняк.
Заглавие: МОЯТА ЕВОЛЮЦИЯ.
Успеха,ще бъде гарантиран.
Допитай се и до Гулемеца- marknatan.Той е много по напред в белетристиката и не се съмнявам,че ще ти окаже необходимата помощ и напътствия в тази насока!
Гамото!
ТУРАК- Маймуняк, роман да пише?
Гамото
! ПРО-ТО-ФА-НЕС!



цитирай
184. get - - Не подценявай интелекта на опонентите български !! ... Сиктиридис-Маркнатан-дьонме ...
21.11.2011 17:05
... ефенди, още с име Шабтай Цви или Легион ?
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис
Шибек:Много въпросителни питанки имаш напоследък.
Касае се за книгата, която се опитваш да публикуваш ли?
"16.08 18:29 - Търся издател за книга на историческа тематика"...

Не подценявай интелекта на българските читатели.
Шибек роман да пише,ПРОТОФАНЕС!
Един съвет: Напиши своята автобиография маймуняк.
Заглавие: МОЯТА ЕВОЛЮЦИЯ.
Успеха,ще бъде гарантиран.
Допитай се и до Гулемеца- marknatan.Той е много по напред в белетристиката и не се съмнявам,че ще ти окаже необходимата помощ и напътствия в тази насока!
Гамото!
ТУРАК- Маймуняк, роман да пише?
Гамото
! ПРО-ТО-ФА-НЕС!


Иисус бе му казал: излез ти, дух нечисти, от човека.
И го попита: как ти е името? А той отговори и рече: ЛЕГИОН МИ Е ИМЕТО, понеже ние сме много.
...
И молеше го много да не ги/ГО изпъжда вън от тая страна.
И всички бесове Го молеха и казваха: прати ни в свините, за да влезем в тях."

- Да обобщим !! - при много ментални проблеми ... иаме раздвояване на личнонстта (Аза)
- Ако може да се вярва на евангелиста Марк(не Натан) ... тази множественост на себевъзпремане може да стигне до "Легион", като той назовава при това цифрага ДВЕ ХИЛЯДИ !!? :)))

- С такова множество(демонично) :))) - аз отказвам да споря ... отивам да чета "Ръководство по приложен екзорсизъм" - Кога съм готов ще се върна !! :(((

от Гет ктист - таурос-скитский
цитирай
185. marknatan - крадливи безмозъчковци всеки ...
22.11.2011 09:48
крадливи безмозъчковци
всеки человек вижда
на самопризнания на маймуна ша са надяват ората па и да ги съдели за ДОКАЗ
ха ха ха ха ха ха ха ха
има кой да съди
ха ха ха ха
аз даже коментари не трия ша седна да съдя маймуни за доказ
от самопризнаиье на гетската крадлива маймуна зависи смекчаване на присъдата му при искрено разбиране и покаяние за исвършенеото престъпление срещу человечеството
но маймуните пак го доакрват КАКТО ГО ДОАКЗАЛ БОЦКО
ДА ГО СЪДЕЛИ БОЦКО ЗА ДОКАЗ
ХА ХА ХА
ша съдиш маймуни задето осрали златния медалион на мутртагон или дето кричаят че надписите на муратогон били факсимилета
ха ха ха
или оакали българските църви от пети век
ха ха ха ь
за доказ да си "признаели" ха ха ха

И сто велики истини в мн.ч. да се кажат, щом в кацата с мед се сипят две три лъжици с маймуняшката рядка "оаквателна" течност от дежурните психопати религиозни или само от отвратителните нечеловекоподници маймуни "доказите " се свеждат каньечна до какта даакал психопата боцко за лизачите МУ грухтящия ПОЕЛИ мислата МУ ДЗВЕРСКИ филологическа да "аказват" тва дето го нема и да "акселелират", както е в случая ,както казват трънските маймсторе два пати го режа и се кусо излиза,разбрали ИДЕЯАТА МУ„чи тав било дете спасител детет на Йосиф дърводелеца дето му разтеглил скъсеното дърво.
та снова дебилното грухтящо зверче ша поплаче на рамото на психопата за доказ и готово ,нова защита,само като скаже един дебил,че е за бцоко и ДОКЗ„всички знаят ч еважното е да го е доакзал психопата боцко . ма тва е приложими само зе маймуни бе глупава нечеловекоподобна
ей видиотени криминални дебилчовци с маймункси крадливи и уроддли създания не се дискутира.защото те какаво птавпт ми всичко о .
тук се пише за хисторито не на маймуните и маймунските и доводи ен важат за ОРАТА
да го съдели психоапат боцман ОРАТА
ЗА ДОКАЗ НА МАЙМУНИТЕ май а че бил психопат
и крадливите маймуни щели да признаят че са маймуни крадливи
хе хе хе
тук не се прави политика и дебилните маймунски доводи "ние сме лаици затва всичко осираме" или "оди ме съди" ,което е новия лозунг щото тва за лаиците май ви преседна след като тетките боцманолизачки беха започнали да омазват с него вся и всьо

ша съдиш маймуни задето осрали златния медалион на мутртагон или дето кричаят че надписите на муратогон били факсимилета
и после уродливите дебили стъпили на "дискредитираните ' доакза ДОАКЗВАТ КАКА ПСИХОАПТА БОЦКО БИЛ ДОКАЗАЛ

абе крадци уродливи
ша чака некой человек дебилнотъо прасе да одело да види надпсиите на МУРТАГОН дето ги осра яото ПСИХОТО МУ ПОЕЛ МИСЛАТА

ма вие сте си престъпни и крадливи слабоумници кой иска да ви лиже заднивите

некой требало да им съдел главанта маймуна за доказ че е маймуна
ха ха ха
щото не се вижда от ората че сте крадливи уроди с бозманска течнсот за равновесие
ма като искат да се бутъате изън маймунксите клетки сред ората има прва ма има и задълженеия

психопата боцко ша му дуказват тезата по маймунси
ха ха ха
и ората да ги съдели
абе маймуно крадлива от маймунската тиква ли ша чакат ората да си самопризнаеш че си тъпа щото то не си личи
съдебно решемие искала маймуната
ха ха ха
за кво
че сте тъпи крадливи маймуни ма понеше сте маймуни и нямате съзнание сте смешни в в имитациите си на человеците
кой человек ша слезе до маймуняшкото по скоро ша са качи у маймунярника да ска и да тръска клона с вас за ДОКАЗ
ха ха ха

тъпи имитатори на человеческа мисъл
ако не си признае маймуната пак психопата боцко доказал ха ха ха деба и маймун ите крадливи
маймуни вие сте се показали и доказали с делата си црно на бело че сте крадци имитатрои
так сказа маймуняка ДЕЛА ДЕЛА ДЕЛА СДЕЛАЙТЕ ДЕЛА ПО СДЕЛАНИТО ША НИ ПОЗНАЯТ
претъпленията маймунпшки са докюментирани и само ту в посат достатъчно раза
от ила да дебила през лизача гет до психопата дзвер хехехе
щела да завси от криминалнат маймуна да си признае че била извършила и узаконявала една кражда и ако не си приозжнае то тя не я е извършил а
то тва да не ви е маймуняческите години дето сте имали и прокурори панимали милсата му и съд панима мислата му и самопризнаия дето признали ч ене признали маислата му
крадци и престъпници
всекич человек вижда
на самопризнания на маймуна ша са надяват ората па и да ги съдели за ДОКАЗ
ха ха ха ха ха ха ха ха
има кой да съди
ха ха ха ха
аз даже коментари не трия ша седна да съдя маймуни за доказ
хе хе хе
маймуни у человечески съд за доказ че сте кво нечеловекоудони

че то май не си личи а

ха ха ха
цитирай
186. d3bep - Забелязвам, че ккоментарите ти ...
22.11.2011 10:43
Забелязвам ,че ккоментарите ти твърде последователно е самоповтарят, и колкото повече ти се повтарят, толкова повече им се смееш и се радваш след всяко изказано изречение - сякаш самият ти току що си разбрал колко е духовито това, дето 100 пъти си го казал.
Не знам на какво се дължи това. Всъщност знам, но предпочитам да не коментирам.

Казах ти, пиши един мейл до ДИРЕКЦИЯТА ПО АВТОРСКО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА към МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА. Там обясни и кражбата ,ако искаш и вредата на боцмана за Родината ,а ако искаш и за маймуняците и еволюцията.
Е ти сайта:
http://mc.government.bg/page.php?p=52&s=53&sp=0&t=0&z=0
Е т исъвета за интелектуална собственост:
http://mc.government.bg/page.php?p=52&s=257&sp=0&t=0&z=0
Е ти и имейли:
Директора:
g.damyanov@mc.government.bg
Юристконсулта:
m.arsova@mc.government.bg
Началника на отдела за проверка:
b.djidrov@mc.government.bg
Отдела за защита:
k.pashova@mc.government.bg

Пиши им колк оси загрижен за народа и родината. Ето ти дирекцията, не знам какво искаш от нас, освен да покажеш че си ненормален и НИЕ ДА ТЕ ТЪРПИМ.

Тя не е моя , не е и на Гета, пиши им че некой си Борислав е създал "теза", която е окрал от гръцки автор Керамопулос - според тебе и им докажи.
Тука не знам защо постоянно нас занимаваш с малоумщините си. Вмест ода пишеш 1500 поста с твойте малоумни изказвания, които само ти четеш, че и им се смееш отгоре на това, направи един както трябва.

Не знам какво символизираше тапирският ти пост, но дирекцията към министерство на културата е независима от мене институция.
Давам ти я просто за да видиш освен че си луд, и колко си жалък...
Ама ти изпадаш в екстаз... Очевидно си доста жалък, ама другото ти качество далеч бие това.
цитирай
187. marknatan - дебилния намери НОВИЯ ДОКАЗ ...
22.11.2011 11:49

дебилния намери НОВИЯ ДОКАЗ
вместо ми ние сме лаици и може да оакваме вся и всьо щото сме лаици оди питай "профитата"
да се използва оди съди маймуна за доказ в ХИСТОРИТО
ха ха ха
НИЕ МУ ВЕРВАМЕ ТОЙ НЕ Е ОСЪДЕН ЗА ДОКАЗ
НИКОЙ НЕ МУ Е ПУКАЗАЛ В ЕД.“Ч“
СРЕДЕН ПРЪСТ
ХА ХА ХА


дебилния прасок забрави кагда му бе предречени на паница тракиски боб че етъп гипедски боцко дет си търски екипаж хехехе само маймуни четат и възприемат напиосано отъ маймуни иом тая съафтурка ша просвещва матрошките с гипески тракиски диарии пардо тиории ха ах ха половина тса боцманска другата палавина си свинчовската и оставете нещо за гетския ненормален лизач да добави от биците преди да се втвърди

ВАЖНОТО ДА МУ ГУ Е ДОКАЗАЛ ПСИХОАПАПАТА БОЦКО

ша съдиш маймуни задето осрали златния медалион на мутртагон в КОМИТЕТА/„хе хе хе тва звучи като КОМИТА,начи тма са ваште стреажари/по РАЗИОНАЛИЗАЦИЯ И МАЙМУНИЗАЦИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА СЪАФТУРСКИ СВИДЕТЕСТВА в ХИСТОРИТО за ДОАКЗ НА ОТВОРЕНИ Те зи или ша търгнеш на посъдимата скамейка маймуните дето кричаят че надписите на муратогон били факсимилета
и после уродливите дебили стъпили на "дискредитираните ' доакват КАКА ИМ БОЦКО БИЛ ДОКАЗАЛ

ха ха ха

и никой не му бил показал средн пръст в ед.ч.
по български,щото БЪЛГАРИТЕ БИЛИ мн.ч. в ИЗРЕЧЕНИЕТО

ха ха ха

а като част на речта что са бе духльщ

АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ ОТ КОЙ РОД СЪМ ОТ МЪЖКИ РОД ЛИ Е БЪЛГАРЧЕ БЕ МАЙМУНА ДЕБИЛНА

ОТ КОЙ РОД Е ЛИЧНОСТ
ЛИЧНОСТ ЛИ Е БЪЛГАРИНА

КАК МОЖЕ ДА Е ЛИЧНОСТ „КАТО Е ОТ ЖЕНСКИ РОД а ВСИЧКИ МАЙМУНЯЦИ ЗНАЯТ ЧЕ ПСИХОПАТА БПЦКО НЕ Е ОСЪДЕН ЗНАЧИ БЪЛГАРИТЕ СА ОТ М РОД
цитирай
188. get - - Бе дЗвер, как ще пише ... нали по този начин ще лъсне криминалният му маймуняшки задник ??!!:)))
22.11.2011 12:09
d3bep написа:
Пиши им колк оси загрижен за народа и родината. Ето ти дирекцията, не знам какво искаш от нас, освен да покажеш че си ненормален и НИЕ ДА ТЕ ТЪРПИМ.

Тя не е моя , не е и на Гета, пиши им че некой си Борислав е създал "теза", която е окрал от гръцки автор Керамопулос - според тебе и им докажи.

- Щот Натанчо, в коментарите си се надържа на един плагиат и мистификатор Керемидис или Тухларис(Керамопулос). Същият извежда съзнателно превратно значението на един термин в късната античност - "боургарои" ли ... или нещо подобно !!
- Ако този грък е обективен, като изследовател - Що не се хване да прави анализът си от времето когато за пръв е документирано понятието ... като то се засича в "буле", "булевтерион" ... "боуил", тоест член на "булевтериона" ??! - Кога е това - още от 8-ми къде 6-ти век преди Христа !!
- Натанчо позовавайки се на един некоектен анализ-автор самият става мистификатор и мошеник ... интелектуален крадец и дезинформатор-мистификатор !! - това ще да кажа аз по цялостната ... тъпа ситуация !!!

- Натанчик, що не ми отговаряш ясно и точно !! - Защо бе подменен смислово и формално-образно "Бел-таурус"-Богът Бел(бик) ... с измисленото и неточно понятие "Бабилонска кула" !! - Що тъй бе пиле ? - от кой бе сторено това ? - Кога - Защо !!?

от боу"ил Гет таурус-скитский
цитирай
189. voulgaros - ГЕТския лиЗАЧ ПАК СЕРЕ ВЪВ ФОРУМА. . ...
22.11.2011 15:14
ГЕТския лиЗАЧ ПАК СЕРЕ ВЪВ ФОРУМА...КАВ ТИ ПРОБЛИМА, ОЛИГОПАТОС
МЕГА СКАТОС
цитирай
190. get - - Хехе !! - Натан в следващо превъплъщение ??!
22.11.2011 17:55
voulgaros написа:
ГЕТския лиЗАЧ ПАК СЕРЕ ВЪВ ФОРУМА...КАВ ТИ ПРОБЛИМА, ОЛИГОПАТОС
МЕГА СКАТОС

- Проблема е е мой а твой ?!!
- Ако прочетеш внимателно за това, което обянявам ... доста неща ще ти се прояснят !! ... плюс защо МакЕдонците имат Синедрион !!? ... а спартанците си пишат писма с "еврейският" Синедрион - Хахаха !!!


от боу"ил Гет таурус-скитский
цитирай
191. voulgaros - защото думите проблемос, сканд...
22.11.2011 19:02
защото думите проблемос,скандалос,синод,синедрион,олиг-архонт,холокост,демократиа,политика,политизмос...и още ННН ХИЛИАДЕС-гръцка дума пак ........СА ГРЪЦКИ ДУМИ И ТЕРМИНИ!
цитирай
192. marknatan - "118. get - Господине подп...
22.11.2011 22:02
"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

альоооооууу РЕЦЕ маймуняк лизач тъп криминал


ША СИ ПРИЗНАВЛА МАЙМУНЪТ ЧИ И КРАДЛИВА И ТЪПА ХА ХА ХА

ИЛИ ЧАКА ЗА НОВОТО СЪАФТУРСКО СВИДЕТЕЛСТВО
ЧЕ БОИЛИТЕ БИЛИ БЪЛГАРИЕ ЩОТО ДЪРЖЕЛИ НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА В СПАРТА

ВАЖНОТО Е ДА ГО Е ДОАКЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКО

ЕЙ НЕНОРМАЛНИК ПРЕПИСВАШ И С БОЦМАНСКАТ ДРИШНЯ В ГКЛАВАТАИ РАЗСЪЖДАВАШ

ТАКА СТАВА ТВА

МАЙММУНА

МА ЧЕ СИ ПРЕСТЪПНИК ПРЕСТЪПНИК СИ И НЕ ЗАВИСИ ОТ ТОВА ДАЛИ ГО ИОСЪЗНАВАШ ИЛИ НЕ

КРИМИНАЛ РЕЦИДИВИСТ

ША Я СЪДЕЛИ ОРАТА ЗА КВО БИЛА КАЗАЛА ОТВОРЕНАТА СЛЕД ОБЛИЗВАНЕТО
ХА ХА ХА

ПРЕСТЪПНИКА БИЛ СЛЕДОВАТЕЛ ПАРТИЕЦ И ВИНАГИ ПАНУИМАЛ ИДЕИТЕ


И ПАНИМА ЧЕ НЕМА БОЛИ НЕ НЕДЕЙ ВАЖНОТО ДА Е УТ БОЦКО УАКАО

- "Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

КРАДЕЦ НЕЩАТСНЕ ПСИХОПАТИТЕ ША ПРАЩТ ТЕЗИ С БОИЛИ
РАЗБИРА ТИ ЗАДНИКА МАЙММИНСКИ ИМИТАТОРСКИ КВО Е БОИЛИ

ТЪПАНАР

ВАЖНОТО Е ДА ГО Е ДОАКЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКО

ПСИХОПАТА му престътпен

ТА НАУЧИЛ АМАЙМУНАТА ХА ХА ХА МА КОИГА НАЧУИ БЕ МАЙММУНО КВО БИЛОМ БОИЛИ КОГА ТЕЗАТА НА ПСИХОПТО ДОРАЗВИ

ТЪПА СИ НЕ САМО ЧЕ СИ И КРИМИНАЛШЕН ПРЕСТЪПНИК

ША ТА ЧАКА НЕКОЙ ДА СЕ ПИЗНАЕЛА МАЙМУМУНАТА ВИНОВАТА
АКО НЕ БИЛА ДОАКЗАЛА МАЙММУНАТА КВО БИЛИ БОИЛИТЕ В СПАРТАБ
ТЪПАНАР

И ТИ КАТО ДРУГИТЕ ПСИХОПАТАИ НЯМАТЕ И РЕД СВОЙ НАПИСАН МА СИ ЧЕТЕТЕ МИСЛИТЕ ЗА ДОКАЗ

- ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ ПРЕТЪПЕН ГЛУПАК С ТЪПАТА СИ НГЛА МУЦУНА ДАЖЕ И ЧЕЛОВЕЦИТЕ СЕ ОБЪРНА ДА ДУКАЗВА КВО БИЛО РОМСКАТА



ВИЖ СЕ БЕ ПРЕСТЪПНИК


НА ТЕБЯ СПЕЦИАЛНО ТИ Е ЗАЯВАЕНОЧ Е СИ ПРЕСТЪПЕН ПСИХОПАТ НА ВТОРОТО ТИ ПОЯВЯВАНЕ В БЛОГА МИ

ИДИОТ

"Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт

МА МАЙМУНЯКАТ ПОСЛЕ И РАЗБРАЛ КАК БОИЛИТЕ БИЛИ И ТЕ БЪЛГАРИТЕ

И СЕГА ЧАКА ЗА НОВОТО СЪАФТУРСКО СВИДЕТЕЛСТВО


цитирай
193. анонимен - Проф.Сиктиридис-192. voulgaros - защото думите проблемос, сканд...
22.11.2011 22:09
Проф.Сиктиридис
Филе му,само дзаба си хабиш нервите с такива смотаняци,като горния шибек.

То още на времето учените от БАН и МВР,се опитаха да
възродят подобни маймуняци.
Надяваха се,че ако им дадат по една ютия и ги поставят пред пишеща машина, ще напишат нещо от рода на...
"Аз съм българче...
българин да се наричам -
първа радост е за мене."

За съжаление резултата след 25 години е налице.
Никаква еволюция. Един път маймуняк,завинаги маймуняк.

цитирай
194. анонимен - Проф.Сиктиридис
22.11.2011 22:36
Проф.Сиктиридис

Сега трако- сричат, в кръжока за невменяеми олигофрени.
"Ние не сме булгари ристиени!
Ние сме ПИТИКО-ТУРАКО-ЗАВРИ!
Ние сме,ПАН-ТУРАКО-ПИТИКИ!"
цитирай
195. анонимен - Проф.Сиктиридис
22.11.2011 22:53
Проф.Сиктиридис
ЕЛЛАС,ВУЛГАРИА,ОРТОДОКСИА!
ПАНТА СИМАХИА!
ТАНАТОС, СТИ ТУРАКОПРОДОСИА!
цитирай
196. d3bep - Насахесо, натафас - Сиктиридис ...
22.11.2011 23:34
Насахесо, натафас - Сиктиридис :))))
цитирай
197. get - - Хехе ! - Натанчик вече до разтрояване на личността ли си стигнал ?? - Жалко, жалко :(( !
23.11.2011 17:57
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис
Филе му,само дзаба си хабиш нервите с такива смотаняци,като горния шибек.

То още на времето учените от БАН и МВР,се опитаха да
възродят подобни маймуняци.
Надяваха се,че ако им дадат по една ютия и ги поставят пред пишеща машина, ще напишат нещо от рода на...
"Аз съм българче...
българин да се наричам -
първа радост е за мене."

За съжаление резултата след 25 години е налице.
Никаква еволюция. Един път маймуняк,завинаги маймуняк.



- Натанчик, за да се освободиш от демона с името Легион, следва да прегърнеш "правата" вяра !! ... не разни изкилиферчени соктански доктрини !!
- Нали знаеш поповете, каква формула използват при тайнството "Кръщение" ... до три пъти на глас да се откажеш от Сатана !! ... па после идвам Кръстника и попът казва "Еврейче го взех, християнче го връщам !"

- това е чадо и нека Бог е с теб !!

от Гет ктист
цитирай
198. marknatan - ПРЕСТЪПНАТА МАЙМУНА БИЛА СЛЕДО...
24.11.2011 04:42
НАМЕРИЛА МАЙУМУНАТА ЦЪРКВА ДА СЕ МОЛИ
ЗА КРАЖБАТА ША ТИ РЕШАТ ЛАПИТЕ У ЦРЪКВАТА Ш ТИ ОПРОЩАВАТ
НОСИШ ЛИ СИ ГРЕБЕНЧЕ ИЛИ ОТ ДРУЖЕСТВОТО ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ ГИ РАЗДАВАТ НА РАЗБРАЛИТЕ МИСЛИТЕ СИ МАЙМУНЯЦИ


"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "


ПРЕСТЪПНАТА МАЙМУНА БИЛА СЛЕДОВАТЕЛ ПАРТИЕЦ И ВИНАГИ В ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ НА ПАНИМАЛИТЕ ИДЕИТЕ ДОКАЗВАЛА

СЕГА и като тургне и две три щипки дедо божиеви работи и си получил още едно съафтурско свидетелство и ша и опростят престъпленията в КИЕЗАТА


БОЖИИТЕ БОЖИЕМУ на МАЙМУНЯЦИТЕ МАЙМУНЯШКОТУ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЗАСЛУЖЕНОТО
НЕЗАВИСИМО КОЛКО МНОГО ВЕРВАЛИ

жалка престъпна маймуна психопат


- "Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт

МА МАЙМУНЯКАТ ПОСЛЕ И РАЗБРАЛ КАК БОИЛИТЕ БИЛИ И ТЕ БЪЛГАРИТЕ

И СЕГА ЧАКА ЗА НОВОТО СЪАФТУРСКО СВИДЕТЕЛСТВО
нечтасната маймуна крадлива научила се от психопата плагиатор боцко че е важното да го е казал психопата боцко че боилите по севернто черноморие били българите от втори век пр.н.е. и като историческия анрхизъм им разпори маймуняшките задници със спартанците маймунатра разбрала че психопата боцко бил ИСКАЛ ДА КАЖЕ КАК БОИЛИТЕ БИЛИ ВОЕННИ ПУНЯТИЯ ЩОТО ЯДЕЛИ СЪС ВИЛИЦИ И НОЖОВЕ НА СЪВЕТИТЕ СИ И ПО МЕТОДА НА ПОСИРАНЕТО ПАК СКАЧА КАК БОЦКО ДОАКАЗАЛ,ЧЕ БОИЛИТЕ В СПАРТА БИЛИ БЪЛГАРИТЕ ЩОТО РАЗБРАЛА ИДЕЯТА МУ КОЯТО БИЛА ЧАСТЕН СЛУЧАЙ НА МАЙМУНАТА НА ТЕЗАТА

КАК САМО СИ РАЗБИРАТЕ МИСЛИТЕ И КВО СТЕ ИСКАЛИ ДА КАЖАТ МАЙМУНИТЕ ВАЖНОТО Е ДА ГО КАЖАТ МАЙМУНИТЕ

КАК УЗАКОНЯВАНЕТО НА ЕДНА КРАЖБА ЩЕ ВИ СЛУЖИ ЗА ДОКАЗ
САМО ЗАЩОТО СПОРЕД ВАС ТОВА Е "НАУЧЕН"ДОКАЗ

ТАКА ВИ ЗВУЧИ ПО "НАУЧНО" ДОКАЗАНО

БЪЛГАРИ=БУРГАРОИ

ЖАЛЪК И НЕЧТАСТЕН КСЕНОФОБ

МА ТВА ГО Е КАЗАЛ ЕДИН ГАДЕН ГРЪК
ЕДИН "ГАДЕН" ГРЪК ДЕТО УКРАЛ ТРАКИТЕ ДУКАЗАЛ И РОМСКАТА ТЕЗА

МА ТРЕБА ДА Е ЕДИН ПСИХОПТА ОТ НАШИТЕ

ВОАЛА А ПСИХОПАТА БОЦКО ГО ДОКАЗАЛ
ЗА КРАЖБАТА ША ТИ РЕШАТ ЛАПИТЕ
НОСИШ ЛИ СИ ГРЕБЕНЧЕ ИЛИ ОТ ДРУЖЕСТВОТО ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ ГИ РАЗДАВАТ НА РАЗБРАЛИТЕ МИСЛИТЕ СИ МАЙМУНЯЦИ


"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "


цитирай
199. letopisec - Написа borislav borissov , поизвестен като Боцман на 23.04.2011 в Роден край за моя статия
24.11.2011 05:18
Заслугата на Златарски по отношението на "аспаруховата държава" е умряла котка отпреди 5 г. поне. Нито един от трима ИРИ императори не е чувал за такава държава ( Роман Лакапин, К.Порфирогенит и Василий ІІ). Е, те ако не знаят къде има държава и къде не, попа който не е излизал от селото си, ли ще знае ?!

Статия в Роден Край

Гет, ти верно ли споделяш умопомраченията на тоя Боцман, според когото Кимерийския босфор бил не при Азовско море, а на Дарданелите..??
цитирай
200. get - - letopisec - С ПРЕДПОСТАВЕНИЯТ ОТГОВОР, съдържащ се във въпросът ти, ти ме правиш ...
24.11.2011 07:00
... "адвокат" на Боцман и ме/се конфронтираш относно едно мое становище ?!! - това коректно ли е ?
letopisec написа:
Заслугата на Златарски ...
...

Гет, ти верно ли споделяш умопомраченията на тоя Боцман, според когото Кимерийския босфор бил не при Азовско море, а на Дарданелите..??

- Така че, ще върна на въпросът ти с въпрос !! :))
- А кимерийците дали не са поселявали преди "гърците" Мала азия ? - а замисли се над тази хипотеза !!
- Та нали една от основните линии в тезите на античните гърци е, че тези земи и култура са техни и че те са най-старите поселници на/в тях ??!
- С това ще си отговориш и защо Херодот не иска да напише цялата истина по отношение на "кимерийците" !!? ... апологетиката и идеологическата борба на тези същите, започва от появяването и завършва с изчезването им !!

- Моя теза ! - Имаме две различни наименования свързани с топоним/етноним от две драстично времево отделени епохи ... свързващото звено и при двете названия Е САМОНАЗВАНИЕ НА ЕДИН И СЪЩИ НАРОД(и) !!

- Невероятно ли звуча - Ами твоя воля ? - ако искаш ми вярвай !!
- Отново припомням тезата си ?! - около Черно море, живеят етносно близки народи ... поне допреди появата на "елинизмото" ?!! :)) - Натанаилските шъшкании на които се връзваш си е за твоя сметка !! :((

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
201. letopisec - 201. get
24.11.2011 09:25
Контактите между кимирийци и йонийци са от 7 в. пр.н.е., още през 8 в. древните гърци знаят - явно чрез посредничеството на лидийци, откъдето те възприемат етнонимът "Кимерийци", а не "Гамирци", както е - видно от Омир в Одисея за кимерийците и Омир поетично ги поставя до ада, едва ли е имал предвид месторазположението на собствената си страна...Много от сведенията за кимерийците са събрани от древно-гръцки източници, независимо от премълчаванията на Херодот...Иначе съм съгласен с теб, че могат да се търсят различни степени на родство, то и понятия като индоевропейци съдържа такава експликация....Ако по-правилното е европоиндийци и ако траките създават Индия, Иран и Китай, както пише един с потник, това изисква доста висока степен на аргументация, а не ...
цитирай
202. get - - Така е ако се надържаме на елинските и по-късните византийски източници !!?
24.11.2011 09:38
letopisec написа:
Контактите между кимирийци и йонийци са от 7 в. пр.н.е., още през 8 в. древните гърци знаят - явно чрез посредничеството на лидийци, откъдето те възприемат етнонимът "Кимерийциш", а не "Гамирци", както е - видно от Омир в Одисея за кимерийците и Омир поетично ги поставя до ада, едва ли е имал месторазположението на собствената си страна...Много от сведенията за кимерийците са събрани от древно-гръцки източници, независимо от премълчаванията на Херодот...Иначе съм съгласен с теб, че могат са се търсят различни степени на родство, то и понятия като индоевропейци съдържа такава експликация....Ако по-правилното е европоиндийци и ако траките създават Индия, Иран и Китай, както пише един с потник, това изисква доста висока степен на аргументация, а не ...

- Но ако разглеждаме тясно ограничително ... попадаме в заложената ни клопка "йонийци" ?? - Какво е това "йонийци", за мен е некоректно, като понятие и съдържание съобразно базата на други (негръцки източници) и най-вече получени в най-ново време данни от археологически открития !!?
- Някъде към средата на Второ хулядолетие имаме кълтура, която аз не мога да я припозная за "гръцка" ... друг е въпроса, че преди около сто години някои учени са я приели за такава ?!!
- За мен средиземноморскити от това време крито-минойска, близкоизточна и малоазийска култури нямат черти, които да им предават такъв характер !! ... в подкрепа на това са и езикови остатъци от това време, които не кореспондират с т.нар. гръцки език ... по-скоро те са предвестници на език, който е близък да групата езици, които в момента е прието да се наричат "славянски" !! - знам, че едно такова твърдение най-малкото ще те смути, но имам сериозни основания да го твърдя !!!
- Ако изходиш от тази позиция в изследванията си мисля, че доста от трактовките на изследваните от теб проблеми ще придобият обективност !!
- Отново повтарям, това са процеси, които са се разтегнали в невъобразимо големи времеви интервали/епохи !!
- Да не пропусна ! - в съзнанието на Омир, тоест в тази епоха ... Къде ли ще да се е намирал Ада ? - за момент забрави Страбон и Херодот ... мисли, като Омир и старите Троянци !! ... Илион, какъв ли ще произхода и значението на това второ наименование на древният град ??!

- С уважение !
цитирай
203. marknatan - ма как хубаво е и кратичко се ...
24.11.2011 11:45



ма как хубаво е и кратичко се изразил лизача гет в личното обръщение за "ТЕЗАТА " СИ и БАЗАТА И
"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "



няма нужда от горния безмислен бълвоч кво какво би било според един маймун
кво били средизимниоморските култури които не били
или кво били йонийците които не били
и всичкото "това са процеси, които са се разтегнали в невъобразимо големи времеви интервали/епохи !!"

Както про ОРИГИНАЛИШЕ ТЕЗИШЕ НА ПСИХИОПАТИШЕ БОЦМАН ТАКА И ПСИХОПАТА СЪАФТУР свежда всичко до смехотворна лингвистика .Каквото и да си написал поредния "доказвач' на ТВЪРДЕНИЯ то не отговаря на действителното им съдържание. За това всичко се свежда до фонетични сравния и глупави аналогии. Дори лингвистичните обяснения с които се е подменило всичко са неиздържани. С понятийна ВОЙНА на термини за които идиотите ис нямат и предтсва на какво отговарпт се слагат дриги маймунпшки термини, измислени за случая,като се обяснява история в продулжение на ЕПОХИ вместо "стотици" години,неяа с които и геолозите на ДЕДО БОЖЕ нне работят и тези термини с маймуняшко съдържание се обявяват за съществуващи в реалната терминология требвало само да ну ВЕРВАТЕ защото те ТВЪРДЕЛИ и имали археологически доакзаи в добавка на това че панимали МИСЛАТА МУ Нито един,повтарям нито един от термините които използваш не отговрят на съдържанието си такова каквото е в източниците. Ти просто си наричаш какво били значели .Самите изводи и заключения са абсурдни и издават боелния,не само мозък жонглиращ с понятия оъ които няма и понятие,ами сглобяващ и безмислени неозначаващи нищо изречения и след водопад от лигни человек се чуди дали този глупак не е размеси; в шапка сличайни изтрезки от ТЕЗАТА МУ и да ги е подредил безпорядъчно. ма дори и безпорядучно тези установени понптия биха давали нпкакъв смисъл.

И при маймуняшкия форум на гюведфжарите и в блога си обявих,че "и на теб и на който и да е (вкл. бозман) ще преведа по 1 000 лв на всеки който представи Римско понятие (за всяко едно)използвано от боцман в Отворената РТ,което отговаря на историческото си съдържание."

профанът плагиатор психопата боцко се пробва „bulgarum ductor”,което според плагиаторът профан било означавало български дук
при гюведжарите маймуняка профанът плагиатор психопата боцко се пробва с „bulgarum ductor" като се изтъпанчи на мегдана и се провикна с "доказа" с превода на булгарорум дуктор,че било означавало българският полковник,
В "отворената теза за българското име " в която търсеното НЕИЗВЕСТНО БЪЛГАРИ се замества с БЪЛГАРИ и означава БЪЛГАРСКИ
Поне да беше го докарал ,че БЪЛГАРИ ОЗНАЧАВА ГРАНИЧАРСКИ
ма всеки плагиатор и копировач преувеличва копираното особено като е тъп и не разбира матряла който имитира
та досега няма от маймуняците или който и да е било да покаже използван от психопатите термин ,който да отговарап на историческото му съдържание

Тук на поредния глупав имитатор с боцманска дришня в черепа или в корема за мисловен апарат яе добавя и второ предложение в добавка на първото за психопат боцко и "тезата" МУ,
Нека психопата гетски лизач покаже едно от употребените от него безсмилени понятия или изрази навързани така ,че да се обезсмилсят ,едмо едничко какво било според него , което отговаря на историческото си съдържание,като покаже и защити това без да се овиква как другите не го рабирали защото той чел мислата му и как нещата от болната му глава щели да добият смисъл като завършека ,който без съафтурство нема как сам да го е написал
"Ако изходиш от тази позиция в изследванията си мисля, че доста от трактовките на изследваните от теб проблеми ще придобият обективност !!"
Въх
Ако - Аксиоматично значи или си в грешка,всики знаят това
изходиш -тва за изождането е важен маймуняшко доказ пак се изходи
(от ТАЗИ) позиция - вече е определена но неизразенамаймуната е дагадала

в изследванията си - значи ума изследовател,щом е изследва
мисля- маймуната пак догадала чуждите мисли
(че доста )
от трактовките- май е дресировката на маймуната за заемане на позата
(на) изследваните - !?
от теб - направо е дагадан като чст от табой
проблеми- тва е дресировката к/то маймуната предтсвая за ИЗСЛЕДОВАТЕЛЯ
(ще)придобият
обективност

За всеко доказано понятие подкрепено с историческите доказателства по хилядарка на понятие


Та тоя профан психопат маймуняшкия прафесор измислил декодера на маймуните ,цитира и извади английски речник , в спора за скитското служебното понятие КАРУЦА направен по всички научни правила, в който думата каруца е посочена, като келтска и после ,две седмици се насра да твърди некой да му покажел,че думата била келткса.
Тоя боцкан идиот и криминален престъпник пак намесева неща и сипе простащини важното е да го е даказал психопата боцман .май некойх ги вменява тези неща а
ша му вмениш на маймуна человеческото
тя ша ТВЪРДИ ПАНИМАЛА МИСЛАТА МУ
"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "

хайде глупав психо и безмоъзчен крадец пробвай се

кажи лекенце как се досети,че - Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
и после станали и военните от спартанските сзвети по дифолт щото психопата боцко май ти докаъал че боили били военни щото бурагриите били бзлгарите

по илядарка имаш хайде глупав психо и безмоъзчен крадец пробвай се с едно единстево използвано в безмислицитъе сим понятие илимтермин или служебно названи как искаш им викай на меня и ората е щсно,че на края се стига.че всичко "пак води до служебен произход" както се изрази еидн от маймуняците съафтури.

цитирай
204. marknatan - . . . "адвокат" на Боцман ...
24.11.2011 12:02
get написа:
... "адвокат" на Боцман и ме/се конфронтираш относно едно мое становище ?!! - това коректно ли е ?
letopisec написа:
Заслугата на Златарски ...
...

Гет, ти верно ли споделяш умопомраченията на тоя Боцман, според когото Кимерийския босфор бил не при Азовско море, а на Дарданелите..??

- Така че, ще върна на въпросът ти с въпрос !! :))
- А кимерийците дали не са поселявали преди "гърците" Мала азия ? - а замисли се над тази хипотеза !!
- Та нали една от основните линии в тезите на античните гърци е, че тези земи и култура са техни и че те са най-старите поселници на/в тях ??!
- С това ще си отговориш и защо Херодот не иска да напише цялата истина по отношение на "кимерийците" !!? ... апологетиката и идеологическата борба на тези същите, започва от появяването и завършва с изчезването им !!

- Моя теза ! - Имаме две различни наименования свързани с топоним/етноним от две драстично времево отделени епохи ... свързващото звено и при двете названия Е САМОНАЗВАНИЕ НА ЕДИН И СЪЩИ НАРОД(и) !!

- Невероятно ли звуча - Ами твоя воля ? - ако искаш ми вярвай !!
- Отново припомням тезата си ?! - около Черно море, живеят етносно близки народи ... поне допреди появата на "елинизмото" ?!! :)) - Натанаилските шъшкании на които се връзваш си е за твоя сметка !! :((

- С уважение !

от Гет ктист


убаво и кратичко се изразил лизача гет в лично обръщение за "ТЕЗАТА " СИ и БАЗАТА без АДВОКАТ

"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "
цитирай
205. get - - Натанчик, изненадан съм от това, как сам себе си се обиждаш, като интелект ?!! :)
24.11.2011 19:38
marknatan написа:
спора за скитското служебното понятие КАРУЦА направен по всички научни правила, в който думата каруца е посочена, като келтска и после ,две седмици се насра да твърди некой да му покажел,че думата била келткса.

- Тук просто важат правилата на елементарната логика ... кви етимологии и служебно пАнятия - но межах да разбера !!?
- Споменах - че в Малка скития е един от най-ранните примери ... намерени, на този вид превозно средство - Това поне три хилядолетия преди да се появят на историческата сцена, келти, римляни ил гърци ?!! ... така че сам си направи елементарният извод ... от какъв произход е думата за обекта на спора ви ??!
- Отселно имах възможността, вече да спомена, че РИЕ корен е документиран "Кар" ... точно в смисъла му както го употребяваме и до момента КАРам КАРуца и т.н. КАРУцарски примери ??! ... Ерго потърси в кои други езици древни или съвременни се е запазил коренът КАР в непромененияут смисъл и ще си направиш още едни други свежи и оригинални изводи ... относно ЕВРОПският език ?? :)) ... севсем не е персийски, както много ти се ще ... още по-малко гръцки или латински !!
- Какви са подобните думи в латинският на българската - КАРАм (?) - coegi; expellere; depellere; urgeo ... и т.н. !

- Не си толкова смотан - намери си сам информацията, за която на няколко пъти говоря - булевтерион, були, боули, ... виж от кога датира това ?!! - виж какво става от по-после и защо на практика настъпва упадък в тази форма на социално управление и отново ела да спорим !! ... при условие, да спреш с обидни епитети, които няма да търпя !!
- След като свършиш със социалната част от историята - Малко обърни внимание на символика и вярвания, в които участва Бика ?!!
цитирай
206. marknatan - НЕ ГО ЛИ ДОКАРА ПРЕСТЪПНАТА МАЙМУНА ...
24.11.2011 21:47
НЕ ГО ЛИ ДОКАРА ПРЕСТЪПНАТА МАЙМУНА ПСИХОПАТ ПАК ДО "ТЕЗАТА" НА И ТУКА ДА КАЗВАЛИ ЗА ПСИХОПАТА БОЦМАН ,"РОМСКАТА" УТВОРЕНА КОЯТО БИЛА ПОДТЕЗА НА ПСИХОПАТА ИМИТАТОР ДА ПУТСКАЗВА СНОВАС ТАУРО БИКО БОИЛИ С ГОЛЕМИ МАДУРИ ДЕТО БИЛИ БУРГАРИИТЕБ

ЕЙ КРАДЕЦ И БЕЗМОЗЪЧЕН ПРЕСТЪПНИК БОЦКАН С ИМИТАЦИЯ НА ЧЕЛКОВЕЧЕСКИ МИСЛИ " МИСЛИ" ША ПУСТКАЗВАШ
ЗА УРОДЛИВИТЕ ФАНТАЗИИ НА ПСИХАРИ ЗА ХИСТОРИТО

ВИЖ СЕ БЕ ПРЕСТЪПЕН КРАДЕЦ ,КАК КРАТИЧКО СИ ГО ИЗХОДИЛ

"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "

няма нужда БЕЗПИРНИЯ БЕЗМИСЛЕН БЪЛВОЧ бълвоч кво какво би било според УРОДЛИВАТА НЯМАЩА НИЩО ОБЩО С ИСТОРИЯ БОЛНА ФАНТАСМАГОРИЯ НА ЕДНА ПРЕСТЪПНА МАЙМУНА
И при маймуняшкия форум на гюведфжарите и в блога си обявих,че "и на теб и на който и да е (вкл. бозман) ще преведа по 1 000 лв на всеки който представи Римско понятие (за всяко едно)използвано от боцман в Отворената РТ,което отговаря на историческото си съдържание."


ХАЙЕДЕ ИЗПОЛЗВАЙ БОЦМАНСКАТА СИ ДРИШНЯ ЗА "ПОДТЕЗАТА" И "ТЕЗАТА " И ПРЕДСТАВИ ЕДНО ИЗПОПЛЗВАНО ОТ МАЙМУНИТЕ НЕЧЕЛОВЕКОПОДОБНИ "ПОНЯТОЕ", "ТЕРМИН" "НАРИЦАТЕЛНО" СЛУЖЕБНО ИЛИ РОЖДЕННО МКОЕТО ДА ОТГОВАРП НА ДЕЙСТВИТЕЛНО ИСТОРИЧЕСКО СЪДЪРЖАНИЕ

ПУТСКАЗВАНИЯТА НА БОЛНИЯТИ УРОДЛИВ И ПРЕСТЪПНО УСТРОЕН КСЕНОФОБСКИ МОЗЪК МОЖЕ ДА НЕ ЗАБЕЛЯЗВА ЧЕ РЪСИ САМО ПОМИЯ КОЯТО СИГУРНО ГО ИЗДУГА В СОБСТВЕНИТЪЕ МУ ОЧИ И НА СЕБЕПОДОБНИТЕ,НО ДОСЕГА МАЙМНУНИТЕ НЕ СА МИОГЛИ ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС ЗАДАЧКАТА ДА ПОКАЖАТ ИНО ИДНИЧКУ МА ИДНО ИДНИЧКУ УТ ТУВА ДЕТО СЕ ИЗЛИВА И ЗАЛИВА ОТ СМРАДЛИВИТЕ ИМ УСТА

КВО ША ГО ДОКАРАШ ПАК ДО КВО БИЛ ДОАКЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКО ЗА БОИЛИТЕ ТАРО БИЦИ ВУЕННИ ПУНЯТИЯП С ГОЛЕМИ РОПКИ В МН.Ч.
И КВО СИ ПУТСКАЗАЛА ЧЕ ТИ ИМА В БОПЛНАТА ГЛАВА
САМО В ТОЗИ ПСОТ ТУК ТРИ ПЪТИ ГО ДОАКРА ДО ИЗВАЖДАНЕ НА ПСИХОПАТИЯТА СИ ЗА ДОКАЗ
НЯМАШ ЧЕЛОВЕЧЕСКО У ТЕБЯ
СЪС СМРАД НЕ СТАВА
ПОКАЖИ ЕДНО ЕДИНТСВЕНИНЕ ЩО БЕ ПРЕСТЪПНА МАЙМУНА КСЕНОФОБСКА СГАН С МАЙМУНЯШКАТА БОЦМАНСКА ДРИШНЯ ДОАКЗО ША ПРАВИ
МИ ТЕ СА СИ ЗА МАЙМНЯЦИ
НЕ СА РАЗБРАЛИ ОРАТА КВА ТИ БИЛ А"ТЕЗАТА" И ПОДТЕЗТА
АМА ОТ ТЕТКИ И БОЦМАНСКИ ГЪЗОЛИЗЦИ ДА ИЗЛИВАТ ПОМИЯ ЗА ДОАКЗ
ТВА СПАМЕНЕ ЧЕ ВИ Е НАУЧНИЯ МЕТОД Е ЯСНО


МИ ВИЖ СЕ БЕ ПРЕСТЪПНА МАЙММУНО КАК ДОБРЕ СО ГО КАЗАЛА

"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "

НЕЩО ДА ДОКАЖЕШ ОТ ДРИШНЯТА ДЕТО БИЛО НАЛИЧНО И ВЕРНО ВИ ИМА ДЕЙСТВИТЕЛНО ИСТОРИЧЕСКО СЪДЪРЖАНИЕ
ТЪПАНАР ША НАПИШЕШ МА ОЩЕ НЕ ГО Е СКАЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКАН ДА СЯ ДАСЕТИШ

ша напишеш нещо конкретно ма друг пътне си человек а маймуна

та ти собстевната си оаквателна течност излизваш и пак повръщаш за доказ следователно следва щтото маймуната била следовател и с безпогрешния си нюх нанюхвала доакзите у хисторито и путсказвала

и путсказванипта на болната и уродлива представа били ИСТОРИЯТА ма што се се стига до квото е доакзал ПСИХОПАТА БОЦКО

ВИЖ СЕ БЕ ПРЕСТЪПЕН КРАДЕЦ ,КАК КРАТИЧКО СИ ГО ИЗХОДИЛ

"118. get - Господине подписващ се, като marknatan !!

- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт,
""- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "

ша путсказваш А
ша си самопризнава болната маймуна кво било ХИСТОРИТО

щото МАЙМУНАТА НЕ ГО Е НАПИСАЛА

ма сега путсказва по метода на психопатите как си четели мислите за доказ

ей маймуно нередовна отдавана ти е заявено покажи си свидетелството ут дофтура и ако си нормална ша ти плащам дукату си жива пенсията

ако покажеш ино верно ут два дето изождаш по илпдарка на изодено

или на маймуните не им требат парички те са патриотки панимали снова ИЕЯТА И ОТРИЧАЩИ РОЛЯТА НА ПАРИТЕ

ОКИ ША ТИ ИЗДИГНА ПАМЕТНИК
само си озвади задника от там дето ти е устата
и без да се изождаш за доказ ННАОПИШИ ИДНО ОЗТРОВАРЯЩО НА ИСТОРИЧЕСКОТО МУ СЪДЪРЖАНИЕ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11487268
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ