Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2014 08:37 - Тайната на геомагнетизма, руните и древните българи
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 30003 Коментари: 0 Гласове:
13

Последна промяна: 10.07.2021 18:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 imageТези снимки на Египетската голяма пирамида показват, че някога входът на пирамидата е бил голяма и разширена ниша с надвиснал свод. Този свод по-късно е бил разрушен от властите - може би, за да не се разбере предназначението на пирамидата от следващите поколения!

На свода е имало записано показаното на снимката руническо писмо, което според мен означава, че ако човек легне в нишата за опредeлено време, към тялото му ще потекат енергиите на Земята и той ще бъде ревитализиран, т.е. жизнените му енергии ще бъдат увеличени и синхронизирани.

Българите са първите хора в света, които са започнали да стилизират образите от природата и да ги отразяват като рунически знаци.
Първото писмо на човечеството са българските руни, които заедно с преселението и разселението на българите по света преди няколко хиляди години могат да бъдат намерени по цялата земя.
Един основен такъв рунически знак на българите е свастиката - знакът на слънчевото колело, движещо се по небосвода, както и на Бог Сурва - Богът на Слънцето на българите.
http://aliya.blog.bg...vastika.1257509
http://aliya.blog.bg...vastika.1257509
 
Също и древните индуистки и будистки мандали се срещат у нас, втъкани в шевици и килими от най-древни времена.
https://www.facebook...570017266451234

Хиндуистките мандали са геометрични хармонизиращи погледа и ума изображения, които са запазеният до днес прототип на древнобългарските руни. И мандалите, и руните, от които мандалите са били по-късно развити, са стилизирани образи на природата и нейните феномени. Те ясно показват дълбоката връзка, с която древният българин е бил свързан със Съществуванието и всички негови земни проявления. Както и разкриват дълбоката почит на българина към Майката Природа, която той е обожествявал и възхвалявал в своята най-ранна писменост, в своите каменни фигурки на Богинята майка на Плодородието, някои от които са на десетки хиляди години.
У нас мандалите са вплитани в тъканите на българските (днес наричани просто Чипровски) килими от най-стари времена - още от времето на първото в света развитие на животновъдството и овцевъдството, и свързаните с тях занаяти, тръгнали от нашите земи.
Тези стилизирани чипровски мотиви - мандали, са запазени и днес с оригиналните си древнобългарски наименования.
Геометричните принципи на мандалата могат да бъдат проследени и в строежа на древните пирамиди. Така например мандалата Сри Яна в индуизма е всъщност древнобългарската руна Колото (колелото), която срещаме навсякъде в красивите килими от Чипровци.


Освен в създаването на руните и мандалите в чест на обожествената природа, древното знание на българите е заложено и запазено и до днес в строежа на пирамидите, които пък от своя страна са тясно свързани с:
- планинските ниши и скални олтари от древните българи (които нашите професори траколози напразно се опитват да ни представят като гробници на планинските върхове, въпреки че кости никога така и не се намериха!), а по-късно и
- с християнските ни светци, които са престоявали дълго време в специално издълбаните ниши в скалата или в естествените пещери, наречени днес скални манастири.

Каква е тайната на тези скални ниши, пещери и оброчища, около които древните българи са строили живота си и поселищата си? Те явно са притежавали знание за техните геомагнетични свойства, което ние днес все още не владеем. Едва напоследък започнаха да се появяват публикации и истината постепенно да излиза наяве.
Престоят в пещерите и планинските ниши успокоява ума чрез намаляване честотата на мозъчните вълни. Факт, известен при медитацията - тогава също се постига този ефект на успокоявне на ума чрез намаляване на честотите на мозъчната дейност за сметка на повишената космическа интелигентност.

Този принцип на геомагнетизма е бил добре известен на древните българи и те не случайно са строили своите оброчища от кръгове мегалитни камъни, способни да препредават геомагнитното лъчение на земята. Условието е било тези мегалитни камъни да са наредени в кръг, впрочем те са наричани от древните ни предци Хорото на Гигантите (това е и старото наименование на Стоунхендж в днешна Англия). Този кръг от огромни блокове е бил подреждан задължително около водни извори и върху подпочвени води, както и в съответствие със слънчевия възход. У нас има много такива долмени и кромлехи - по-голямата част са вече разрушени, но и доста са се запазили. С преселението на българите около земята тези мегалитни каменни кръгове са оставили свидетелството си за българското присъствие навсякъде - и в Близкия Изток, и в Англия, и в Африка, и в Русия, и в Америка.

Триенето на подпочвените води при тяхното движение под земята и при излизането им като изворни води е създавало енергия с определена честота, която се е препредавала от земята и каменните блокове върху нея. Известно е, че използваните варовикови и гранитни камъни при мегалитните градежи са със структурата на кристал, който е добър проводник на така създаденото геомагнитно електричество. Тази проводимост се е засилвала и от влиянието на сутрешните слънчеви лъчи, които допълнително нагрявали изстиналите през нощта камъни и засилвали геомагнитното лъчене. Процесът е добре известен на днешните прогресивни физици.
В последствие древните българи са започнали да строят и мегалитните пирамиди за тази цел - да се зареждат с геомагнетизма на земята, провокиран от нейните води в съчетание със слънчевите лъчи. Ето защо всички пирамиди около земята са построени с една и съща ориентация спрямо слънцето и съзвездието Орион, което е ясно указание, че слънчевите лъчи са били тясно свързани с предназначението на пирамидите, така, както от значение са и наличието на задължителни подпочвени води и система от подземни тунели, върху които са се строели каменните блокове на мегалитите.
За древните българи, при разселението им около земята, е било важно да пресъздадат своите български планини и техните лечителски геомагнитни свойства и върху пустините, където се разселвали и установявали своята цивилизация. Ето защо те са правили свои копия на българските планини и техните скални масиви навсякъде, където са се установявали и са основавали цивилизация.

Древните българи не случайно са строили своите оброчища върху скалите на Перперикон и Белинташ в Родопите - те са дълбаели в скалите разположени спрямо звездите и слънцето дупки, които изпълвали с ритуално вино и вода, а след това черпели от тяхната енергия, заредена с геомагнетизъм.
https://www.facebook...&type=3
https://www.facebook...&type=3


Този принцип на използване на геомагнетизма, древните ни родители са пренасяли навсякъде, където са се установявали да живеят в последствие. В Перу недалече от платото Наска съществува странна планинска област, където многобройни дупки са издълбани върху скалистото било. Дупките са широки 1 м. и дълбоки до 2 м., като и досега тяхното издълбаване е загадка.image
Древните българи, разселили се и в Перу след Библейския потоп в Черно море през 5500 год. са занесли там и своите мистични познания за геомагнетизма.
Цяла България е осеяна със скални дупки - Белънташ, Перперикон и др., където предците ни са наливали вода и са се потапяли в нея. Съчетанието от енергизирана със слънчеви лъчи вода и геомагнетизма ревитализира човешкото тяло.
Спомням си като малка, моята баба ме къпеше със слънчева вода в каменно корито!

Виждаме ясно застъпен този принцип на геомагнитното лечение в пирамидите навсякъде по света.
 
Виждаме го ясно застъпен и в подземните оброчища, които изпъстрят нашата родина - така например Тракийската "гробница" край Поморие, (
https://www.facebook...&type=3) или Александровската "гробница" и редица други тайнствени кладенци, които са били използвани като ритуални подземни зали. Винаги с една и съща цел - да се използва геомагнитното лъчене на Земята за хармонизиране на човешкото тяло и протичащите в него жизнени енергии. И най-вече - за хармонизиране и успокояване на човешкия ум чрез намаляване на честотите на мозъчната дейност за сметка на засилване на енергиите на духовната същност на човешкото същество.
За учените тези явления са добре изучени и наблюдавани при хора, занимаващи се с медитация.
Не случайно и българските църкви са строени със специално оформени сводове, които по примера на древните тракийски гробници да създават онази акустика, която при църковното и обредното пеене да хармонизира човешкия ум и да го издига извън пагубните вибрации на страха и агресията.

Звукът е както съзидателна, така и разрушителна сила. Така, че единствената безопасна звукова терапия е тази на природните звуци. Някога древните българи са познавали магията на звука и са създавали музикални инструменти като кавала, гайдата и др., които са изцяло в тоналността на природата. В началото бе Словото, т.е. Звукът, а звукът, след като е имал силата да създаде Вселената, може да има и силата да я разруши. Нека си спомним как паднаха стените на древния Йерихон под звуците на роговете. А днес с лека ръка изпращаме децата си на концерти на агресивни поп звезди и в шумни дискотеки. Някога древните българи не случайно са строели своите светилища под земята и в скални ниши - те са знаели, че земята има силата да синхронизира звука и да го препредава в безопасна за човека тоналност и честота.
Днес това знание е изгубено, или по-точно добре скрито и използвано само от неколцина с претенции за световно господство. Точно обратното на древнобългарската мъдрост - днес изкуството, музиката, са използвани не за успокоение и хармонизиране на човешкия ум, което би позволило пълното разцъфтяване на човешкото същество; а за сплашването и стресирането на ума на хората чрез специални музикални и звукови честоти, чрез отрязване на хората от изконната им връзка със земята и храната им, чрез унищожаване на връзката на хората с миналото им и знанието, което то е натрупало.

http://aliya.blog.bg...te-hora.1216755



Гласувай:
13


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015900
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031